icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Trend Alarmı: Yılın Rengi ‘Viva Magenta’

Pantone Renk Enstitüsü’nün 2023 için belirlediği yılın rengi ‘Viva Magenta’, parlak ve çok yönlü bir ton. Oldukça da geniş bir renk yelpazesiyle uyumlu olmasının yanında ve her odaya hayat ve sıcaklık katabilecek bir enerjiye sahip.

  • 28 Mart,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 485 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Pantone’nin her yıl web tasarımı, moda, pazarlama ve diğer alanlarda hangi renklerin popüler olacağını belirlemek için renk psikolojisini ve renklerin toplumu nasıl etkilediğine dair birçok araştırma yapıyor. Enstitü, bu yıl kararını hayat dolu Viva Magenta 18-1750 renginden yana verdi. Kırmızı ailesinin en doğal üyelerindenr ve sahip olduğu gücü birçok farklı şekilde gösterebilen Viva Magenta, mutlu ve neşeli bir kutlamayı teşvik eden ve yeni bir hikaye yaratan, çok fazla enerjiye sahip, iddialı ve cesur bir ton! Güçlü olmakla kalmayıp içindeki hayat enerjisini etrafına da yayıyor. Heyecanlandırıcı, enerji dolu ve sınır tanımayan doğası ise onu kullanıldığı her alanda ön plana çıkarıyor. İnsanları yeni şeyler denemeye ve sınırsızca kendileri olmaya teşvik eden Viva Magenta’nın asi ruhunu ve hayat sevgisini paylaşmaya meraklıysanız, aşağıdaki ipuçlarıyla bu cesur rengi mekanlarınıza dahil ederek sahip olduğu sıradışı nitelikleri hayatlarınıza dahil edebilirsiniz:

2023 trend rengi viva magenta yatak odasi duvarinda ve yatak cercevesinde

Mekanın odağını, Viva Magenta ile belirleyin

İçi içine sığmayan, hatta taşan ve yayılan bir enerjiye sahip olduğu için bu renkle tüm duvarlarınızı boyamak, ya da denge gözetmeden baskın renk olarak belirlemek iddialı olmanın sınırlarını zorlayan sonuçlar verebilir. Ama oturma odanızdaki bir duvara başrolü vermek ve dekorasyonu etrafına şekillendirebilecek bir vurgu yaratmak için Viva Magenta'yı kullanabilirsiniz. Bütün bir duvarı boyama havasında olmasanız bile, 2023 yılının Pantone rengini taşıyan sanat eserleri ve çerçeveler asarak da duvarlarınıza ihtiyacı olan canlılığı verebilirsiniz. İster doğal ister sahte olsun Viva Macenta renkli çiçekler de duvar önlerinde sergilendiğinde beklentileri aşan etkiler yaratabilir.

2023 trend rengi viva magenta oturma alaninda duvar boyasi

Dekoratif yastıklar ekleyin

Yaşam alanlarını Viva Magenta ile daha sıcak hale getirmek için boya işine girmeye ya da ufak çaplı renovasyon projelerine gerek yok. Her türlü oturma ünitesini Viva Magenta koltuk şalları, örtüler, minderler ve yastıklarla süsleyin. Bu dokunuşları,bu kızılımsı pembenin sahip olduğu geniş uyum spektrumu nedeniyle hangi renk olursa olsun koltuğunuzu ve içinde yer aldığı hacmi canlandıracaktır. Özellikle viva magenta kırlentler çok gösterişli olmadan dahi harika bir vurgu yaratır. 

viva magenta rengi koltuk kirlentleri

Zeminler renklensin: Halılar, kilimler ve yolluklar

Şu ana kadar okuduğunuz kısımdan da anlaşılacağı üzere canlı ve cesur bir renk olan, Viva Macenta mekanınızda baştan aşağı kolaylıkla kullanabileceğiniz bir renk değil, ama ufak dokunuşlarla bile tüm eve kolaylıkla sirayet edebilecek bir ton. Bir halı ile herhangi bir odaya etkileyici bir hava katabilir, ne yapacağınızı bilemediğiniz o ruhsuz koridora yeni anlamlar katabilirsiniz. Sıcak, samimi, ve hayat dolu olan bu renk sıcaklık ve rahatlıkla özdeşleşmiş objeler olan halı ve kilimlerle de doğal bir sinerji içerisindedir. Hangi yaşam alanı olursa olsun bu dokunuşlarla anında daha şık ve canlı görünecektir. 

modern geometrik 2023 yilin rengi viva magenta rengi dokulu kilim

Cesur bir yatak odası

Yatak odanızın enerjisini Viva Magenta renkli nevresimlerle yükseltebilirsiniz. Dengeyi korumak için eflatun yastık kılıfları, battaniyeler veya daha açık tonlu bir yatak örtüleri nevresim kullanabilirsiniz. Yoğun tempolu günlük hayatlar içerisinde yatak yapmak, bazen gerçekten zor gelebiliyor ancak Viva Macenta serpiştirilmiş yatağınızı düzenlemek, günün geriye kalanına kendinizi hazırlamak için size motivasyon ve ilham verecektir.

2023 yilin rengi viva magenta yatak basligi ve berjer

Mutfak ve sofraları ihmal etmeyin

Viva Macenta’nın etrafına yaydığı canlılık ve güçten en çok faydalanabilecek mekanlardan biri kesinlikle mutfaktır. Mutfak eşyalarına olan ihtiyaç asla bitmediği için, macentayı mutfağınıza taşımak için yapacağınız satın almalar aynı zamanda fonksiyonel ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak satın almalar olacaktır. Sadece mutfak birkaç mutfak havlusu bile çok etkili bir başlangıç olacaktır. Nihale, kaşıklık, bardak altlığı, silikon mutfak gereçleri gibi ufak ihtiyaçları bu renkten karşılayarak tüm mutfakta devam eden gizli bir tema ile haddinden büyük bir etki yaratabilirsiniz. Hem mutfak dekoruna hem de sofralarınıza Viva Magenta büyüsü eklemenin en güvenilir ve de basit yolu amerikan servisleridir. Farklı dokularda, farklı malzemelerden yapılmış çok seçeneğe erişiminiz olduğu için, servis altlıkları üzerinde kullanılan macenta sofralarınıza daha derinlikli bir canlılık katabilir.

2023 yilin rengi viva magenta, magenta moru renk cicek aranjmani

Viva Magenta, tüm bir nesli tanımlayan bir fenomene dönüşebilir de dönüşmeyebilir de, ancak önümüzdeki yıllarda trendleri kesinlikle etkileyecektir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, uzun bir popülariteye sahip olacağını düşünüyoruz; çünkü Viva Magenta, cesur ve modern hacimlerden sıcak ve nostaljik mekanlara kadar her türlü alana ve iç mekan tercihine uyum sağlıyor. Sizin eviniz için de zevk ve ihtiyaçlarınıza paralel bir Viva Magenta dokunuşu mutlaka vardır.

keci peynirli pancar rengi viva magenta ravioli
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler