icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Klasik Dekorasyon Tarzında Kullanılan Favori Renk Düetleri

Doğru renk kombinasyonlarıyla klasik tarzın dekorasyon şifrelerini çözüyoruz.

  • 25 Şubat,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 806 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

İhtişamlı, gösterişli, zarif ve lüksist detaylar barındıran klasik stilin yüzyıllardır değişmeyen zamansız bir duruşu var. Trendler gelip geçer ama klasik tarz her zaman kalıcıdır. Tercih edenler tarafından vazgeçilmez olan klasik stil sadece dekorasyonda değil giyim tarzı ve yaşam şeklinde de devam eder. Klasik dekorasyon kurgusunda renkler çok önemlidir. Bu tarz bir düzenlemede uygun renk kombinasyonunu doğru dengelerseniz başarılı bir dekorasyona imza atarsınız. Kahverenginin bordoyla, toprak tonlarının bej rengiyle, sarı ya da altın dokunuşların yeryüzü paletiyle, koyu yeşilin ise kremle birlikteliği gözü yormayan doğru bir klasik stil yaratmanızı sağlar.

kahverengi iskeletli krem renk kumas berjer, pirinc ve bakir renklerde sapkali ayakli abajur, klasik ahsap dokulu bordo etajer

Kahverengi & Bordo

Klasik stil denince akla ilk gelen renktir kahverengi. Sadece duvar ya da zeminde değil, mobilya ve tekstilde de öne çıkar. Ancak koyu kahverengin yoğun kullanımı mekânda depresif ve karanlık bir etki yaratacaktır. Bunu engellemek için araya katacağınız bordo dokunuşlarla mekânın enerjisini artırabilirsiniz.

damask desenli krema renk klasik koltuk, klasik detaylariyla ayakli sapkali abajur

Bej & Toprak Tonları

Modern bir dekorasyon düzenlemesi için de önerebileceğimiz bu renk grubu, sakin, zarif bir mekânın göstergesidir. Tam anlamıyla klasik değil, dömi-klasik bir duygu yaratmak istiyorsanız toprak tonları skalasından yararlanabilirsiniz.

krem ve kahve tonlarinda klasik cizgilere sahip berjer

Sarı & Yeryüzü Paleti

Yeryüzünün tüm renklerini pastel tonlarıyla bu skalaya ekleyebilirsiniz. Maviler, yeşiller, sarı ve turuncu… Bu kontrast renkler barındıran paletin ana karakterini bej-sarı renklerde seçip, diğer tonları minder, aksesuar ve perdede kullanmak, doğru ve dengeli bir aura yaratmanızı sağlar.

pastel yesil tonlarda kumasli ve gold detayli eskitilmis klasik tarz koltuk

Yeşil & Krem

Renk seçiminde tek kriter hislerdir. Ne hissetmek istiyorsunuz, karakter, güç, sakinlik ya da tempo… Bunların her birini, örneğin yeşil renkle sağlayabilirsiniz. Sakinlik ya da güç gibi iki zıt his nasıl olur da aynı renkte buluşur derseniz, cevabımız tonlar olacaktır. Çok açık bir yeşil renk ile güçlü bir koyu yeşilin, yarattığı titreşimler gibi, algılattığı hisler de farklı olur. Koyu yeşil rengi perde ya da tek bir duvar gibi blok bir yüzeyde kullanıp, dekorasyonun farklı yerlerinde bu rengi destekleyen dokunuşlara yer verirseniz, -tıpkı bir ressamın tuvaline renk eklemesi gibi- doğru bir klasik stil rengi yakalamış olursunuz.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler