icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Trend Alarmı: Tavanlara Vurgu Katmak

Seramik veya porselen karolarla sadece duvarlar ve zeminler kaplanıyor sanıyorsanız, yaklaşan trend alarmının sesine kulak verseniz iyi olur: Tavanlar "bu gösteride biz de varız!" diyorlar.

  • 27 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 871 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Ev yaşamının çok değer kazandığı, iç mekân tasarlamanın kıymetli olduğu bir zamandan geçiyoruz. İnsanın barındığı, çalıştığı, sosyalleştiği, ürettiği, kısacası neredeyse tüm zamanını geçirdiği alanlar olan evler, "barınma" ihtiyacının çok ötesine taştı; artık sahip olduğunuz mekân hem eviniz, hem işiniz, hem lokaliniz... Üstelik o sizin karakterinizin bir parçası, alt benliğiniz, hayal dünyanız gibi birbirinden önemli anlamlar ve görevler de taşıyor.

tonozlu tavanda kiremit rengi tugla ile endustriyel gorunum

İşte tam da bu nedenle, "mekanların kişiselleştirilmesi" gerekliliğinin vites artırdığını görüyoruz. Artık birbirine benzeyen, replika yaşam alanları yerine, yaratıcı özelliklerle sahibinin iç dünyasını anlatan mekanlar ortaya çıkıyor. Bu kişiselleştirme de, evin kullanıcısının alışkanlıklarına, sevdiklerine, günlük ritmine, beğenisine göre biçim alıyor.

ferah naturel yasam alaninda mekani isitan ahsap tavan dosemesi

Gelecek dönemin en öne çıkan trendlerinden biri olan tavan dekorasyonu, "bir evi çevresindeki bin evden ayırarak farklı kılma ve onu yaratıcılıkla kişiselleştirme" hareketinin küçük bir aşaması. Daha önce bir mekânın tüm yüzeylerini kullanarak tasarım yapan yaratıcıların, küçük bir detayı sürekli atladıklarını ve onu mekan tasarım hesaplarına katmadıklarını fark etmeleriyle ortaya çıkan tavanlar, dekorasyon dünyasının en yeni oyun alanı.

gri tas dosemesi gorunumlu tavan dekorasyonu

Tavan dekorasyonu deyince elbette ki aklınıza ilk olarak alçı süslemeler kartonpiyerler gelebilir ama konu onu aşalı çok oldu: Artık tavanlar tıpkı zeminler gibi renkten renge, malzemeden malzemeye, köşeden köşeye dans ediyor ve kendilerine mekânda bir vurgu noktası olarak var ediyorlar.

egimli cati tavanda ahsap gorunumlu siyah tavan dekorasyonu

Doku kazandırarak tavanı mekânda vurgulamanın çeşitli yolları var ama en ideal çözümlerden biri seramik ve porselen karolardan geçmekte. Bunun ilk nedeni, her ne malzeme kullanırsanız kullanın, o malzemenin karo dünyasında çok daha hesaplı ve aynı estetiği yansıtan bir karşılığı bulunması. Örneğin, tavanı altın, bronz veya gümüşle kaplamayı düşünmek hayal ötesi gelebilir ama bu efekti dekoratif karolarla yapmak gayet kolay. Örneğin Çanakkale Seramik ailesinin Formart koleksiyonundan Heritage, klasik zarafeti tavanda vurgulamak için mükemmel bir çözüm. El yapımı metalik ve parlak yüzey alternatifleri ile hem mücevher etkisini hem de parlak renk vurgusunu tavanınızda uygulayabilirsiniz.

canakkale seramik formart koleksiyonu mavi cini gorunumlu heritage serisi

Pekala, bu uygulamayı nereye yapmalı? Sorunun cevabı yukarıdaki satırlarda saklı: Sadece vurgulamak istediğiniz bölümde! Zemin, temas noktası olduğu için işlevsel açıdan kaplanmak durumunda; duvarlar temayı ayağa kaldırmak ve bir arka fon yaratmak için (bölgesel olarak) kaplanıyor. Ancak şayet tavanı hareketlendirmek istiyorsanız, doğru yerde doğru dokuyu kullanmak ve bir odak noktası tespit etmeniz gerekiyor. Örneğin, bütün güzel buluşmaların ortak noktası olan mutfak adasının üstünü, belirli bir bölge olarak işaretleyerek, o bölümü renkli karolarla kaplayabilirsiniz. Ek olarak güzel bir sarkıt aydınlatma ile de dikey-yatay arasında bir bağlantı da sağlarsınız.

Bir başka örnek ise ahşap görünümlü seramikler ve üç boyutlu seramiklerden gelsin: Şayet evinize rustik bir chalet havası vermek istiyorsanız, zemin ve tavanı ahşap rabıta efektli seramiklerle kaplayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, duvarları boş bırakmanız gerektiği, yoksa alanınızı algıda çok küçültmüş ve mekânı yormuş olursunuz.

Dalga efektli, flüt kesim gibi üç boyutlu seramikler ise tavanda çok sanatsal bir odak noktası yaratırlar. Üç boyutlu seramiklerde işin içine ışık yansımaları ve gölge oyunları da gireceği için, kullanacağınız rengin mümkün olduğunca evin genel renk paletinden olmasına ve uyum sağlamasına dikkat etmelisiniz.

brut beton gorunumlu tavan

Son olarak, tavan karolarının mevcutta kullanım alanı olan mekandayız: Banyolar. Belki tamamı değil ama duş alanını banyodan koparıp, orayı hem işlev hem görsel olarak ayrıştırmak istiyorsanız, zeminden duvarlara ve tavana devam edecek şekilde aynı karoları kullanarak bir koza yaratabilirsiniz. Burada da en uygun çözüm, mekânın genel boyutuna uyumlu karolar seçmeniz olacaktır. Yine de banyodaki zemin-duvar-karo üçlemesinde en çok mozaik karo tercih edildiğini belirtelim. Şayet metalik efektli mozaik karolarla duş alanını banyodan ayırmak isterseniz size önerimiz Çanakkale Seramik Gelin koleksiyonundaki İpek Kapitone Bronz seramikler olacak. Mozaik yerine biraz daha modern bir model ve geniş bir renk kartelası arıyorsanız yine Çanakkale Seramik'in Miniatile-Windsor serisine mutlaka bakmalısınız.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler