icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Trend Duayenleri Renk Sever: Pantone ve Shutterstock'tan 2021 Kombinasyonları

Dünyaca ünlü iki duayen markanın 2021'de popüler olacağını öngördüğü renk tahminleri, tüm detaylarıyla burada.

  • 1 Kasım,2021
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1077 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Dekorasyon alanında herkes aynı stili takip etmiyor; birbiriyle uzak-yakın ilişkisi bulunmayan pek çok tarzın milyonlarca kişiden oluşan tutkunları var. Ancak bu alanla ilgilenen herkesin dikkat kesildiği ortak bir konu bulunmakta: Geleceğin renk trendleri.

Neredeyse dünya derby'leri veya uluslararası moda şovları kadar ilgi gören, tüm dekorasyon profesyonellerini ve bu atmosferi seven herkesi yörüngeye kilitleyen 2021 renk trendleri açıklaması, bir kez daha konunun karar koyucularından geldi. Renk konusunda birer otorite olarak kabul edilen Pantone Renk Enstitüsü ve global görsel imaj bankası Shutterstock, 2021 için hangi renklerin ve renk kombinasyonlarının popüler olacağını açıkladılar. Bu açıklamayla tasarımcılardan markalara, dekoratörlerden mimarlara kadar herkes kollarını sıvadı.

Pantone Renk Enstitüsü, 2021'in en çok kullanılacak trend renkleri olarak akromatik bir gölge rengi olan nötr gri ve aydınlatıcı sarı rengin birlikteliğini ilan etti. Enstitü'nün başkan yardımcısı Laurie Pressman, "Bu kombinasyon, sıfırlanmayla, yenilenmeyle, yeniden tasarlama ve yeniden keşfetme süreci ile ilgili. İhtiyacımız olan dayanıklılık, iyimserlik, umut ve pozitiflik" diyor. Birbirinden bütünüyle bağımsız bu iki rengin buluşması bir amaç için farklı unsurların nasıl birleşebileceğini gösteriyor.

Kargaşadan arınmış, yoruculuktan uzaklaşmış bir günlük hayata olan özlemin karşılığı olan bu kombinasyonun teröpatik bir etkisi de var. Yatıştırıcı, sakinleştirici ve canlandırıcı olarak tanımlanan bu ikili, bir metaforu temsil ediyor: Tek bir renk yerine iki rengi seçmek, zor bir dönem geçiren dünya toplumlarında hiçbir şeyin tek başına çözülemeyeceğinin ve herkesin birbirine ihtiyaç duyduğunun bir kez daha hatırlanmış olmasını anlatıyor.

Dünyaca ünlü görsel imaj bankası Shutterstock ise 2021 yılının dekorasyondaki renk trendleri için farklı iki rengi öne çıkarıyor: İlki Fortuna Altını. Roma Uygarlığı'nda iyi şans tanrıçası olan Fortuna'nın mutlu tesadüfleri temsil etmesinden ilham alan ajans, bu sıcak ve zengin altın rengiyle hayattaki kısa mutluluklarının değerini işaretlemekte. Shutterstock'un 2021 yılı için trend renklerinden bir diğeri ise Gelgit Suyu Yeşili. İlhamını okyanus gelgitlerinden alan bu ton, değişimin güzelliğine dikkat çekiyor. Bu derin deniz yeşili, mavi renk tonlarıyla birleşerek akışkan doğanın kusursuzluğunu da vurguluyor.

Banyonuza bir trendsetter kimliği kazandırmak ve adeta bir profesyonel gibi 2021 renklerini yansıtmak istiyorsanız onları banyo fayanslarınızda veya seramiklerinizde gösterebilirsiniz. Çanakkale Seramik ailesindeki Moonlight, Shutterstock önerisindeki gelgit yeşilinin çok derin bir tonuna sahip. Çanakkale Seramik'in Fabric serisinde ise Pantone'nin tam istediği gri-sarı bir kombinasyon bulunmakta. Bazen gelecek çok yakında olabiliyor, değil mi?

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler