icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Eskimeyen Cazibe: Mermer

Mermer… Tüm zamanlara, stillere ve mekanlara uyan, dayanıklı ve değerli yapısıyla her zaman popülerliğini koruyan zamansız bir tercih.

  • 11 Ocak,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 973 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Mermerin zarif çizgisi, dayanıklı yapısı, kolay şekil alması ve ilgiyi üzerine çeken görkemli duruşu, onu sadece günümüzde değil, yüzyıllardır dünya üzerindeki farklı medeniyetler boyunca da dekorasyon ve mimaride popüler kılmıştır. Bugün hem modern, hem klasik evlerde, hem banyo hem mutfaklarda, iç ve dış mekanlarda kısaca yaşam alanlarının her köşesinde tercih edilmesinin nedeni de budur.

Mermerin banyoda kullanımı

Mermerin zarif, şık ve zamansız çizgisi, banyoların stil çözümlerinde aranan bir malzeme olmasını sağlıyor. Duş alanında yekpare kullanımı, duvarlarda farklı formlarda dizilişi, zemin, tezgah gibi alanlarda tasarımcılara sonsuz kullanım imkanı sağlaması onu aranan bir malzeme yapıyor.

banyoda dogal gorunumlu acik renk mermer duvar karosu, bitkiler ve ahsap yeryuzu detaylari

Suya dayanıklı yapısı mermerin kullanım alanlarının sayısını arttırıyor. Bu yüzden sadece yüzeylerde değil vitrifiye tasarımlarında da kullanılıyor. Özellikle hamam tarzı banyo tercih edenlerin ise tek tercihi.

Beyaz, gri, bej gibi tonlar, banyolar için özellikle önerilen renk skalası. Doğal ahşap ile birlikte kullanıldığında -mermerin soğuk görüntüsünü kırıldığı için- ortaya sıcak ve samimi bir banyo tasarımı çıkacaktır.

mermer yuzey kaplamali yikanma alani ve siyah armatur sistemleri

Mermerin tercih edilmesinin diğer bir nedeni de üzerindeki bir tabloyu andıran damarları. Doğal taşların yer altındaki oluşum süreçleri sırasında kendiliğinden oluşan bu damarlar, soyut bir resim gibi mekanları kuşatır. Dolayısıyla mermer seçerken damarların şekline, bu damarların birleşimlerinin rahatsız edici olmamasına de dikkat etmekte fayda var.

banyoda acik renkli, damarli ve desenli dogal gorunumu olan mermer dosemesi

Mermer görünümlü seramikler

Mermerlerin seramiklere göre daha az sayıda olması, yüzeyleri kaplamasının daha zor olması, daha ağır olması, dolayısıyla daha pahalı olması gibi nedenlerle mermer görünümlü seramik tercih edenler çoğunlukta. Böylece mermer malzemenin görüntüsündeki zarafeti, seramik malzemenin işçilik kolaylığını birleştirmek mümkün. Arasındaki farkı anlamanın mümkün olmadığı bu tasarımlarla mermer görünümlü yüzeylere çok daha kolay ulaşmak mümkün.

Kaleseramik momentum serisi mermer

Kalebodur imzalı porselen serisi Royal Marbles, mermer görüntüsüyle prestijli mekanlara imza atan bir model.

Mermer görünümlü seramiklerin avantajları

  • Mermer görünümlü seramikler renk ve model alternatifleri açısından daha çok seçenek sunar.
  • Kurulumu ve değişimi mermere göre çok daha kolaydır.
  • Mermerin ağırlığı nedeniyle kullanılmadığı yerlerde -duvar gibi- kolayca kullanılır.
  • Modern seramik modelleriyle kombin yapmanız çok kolaydır.
  • Seramiklerin maliyeti mermere göre çok daha uygundur.
  • Leke tutmadığı ve pürüzsüz olduğu için temizlenmesi daha kolaydır.
  • Hijyenik ve sürdürülebilirdir.

 

konut dis cephesi ve tum yuzeylerde mermer gorunumlu seramik kullanimi
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler