icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Küçük Alanda Lüks Banyo Atmosferi Nasıl Kurgulanır?

Lüksü genellikle ihtişam ve zenginlikle ilişkilendiririz ancak günümüzde bir mekana lüks duygusu verebilmek için geniş alana ve abartılı bütçelere ihtiyacınız yok. Gelin, küçük bir banyo nasıl lüks bir dekorasyon kazanır, birlikte bakalım.

  • 7 Kasım,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 265 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Lüksü nasıl tanımlarsınız? Pahalı imajı, ışıltısı, kalitesi, bilinilirliği ile değil mi? Ancak lüksü anlatan ilk tanım boyutlar değildir. İşte dekorasyonda da lüks tanımı yapabilmek için metrekare ölçüsü beklenmez. Küçük bir ev, gayet lüks bir atmosfere dönüştürülebilir. 

Bu formül banyolar için de geçerli elbette… Çünkü küçük ama lüks bir banyo tasarımı için, alanı maksimuma çıkaran çözümler yaratma, üst düzey malzemeleri kombinleme ve konfor odaklı detaylara dikkat etme gibi adımlarla işe başlamanız yeterlidir. Devamı için aşağıdaki yazımızda bize katılabilirsiniz:

Küçük bir banyoyu lüks bir banyoya dönüştürmenin yolları:

1. Alanı iyi değerlendirin

Küçük banyoların en temel zorluklardan biri, mevcut alanı optimize etmektir. Lüks bir banyo atmosferi yaratmak istiyorsanız, her santimin önemli olduğunu unutmayın. Bunun için de örneğin, bir köşe lavabosu kullanabilir veya ayaklı değil duvara monte bir klozet tercih edebilirsiniz. Öte yandan, dikey depolama yani uzun dolaplar, açık raflar, gömme dolaplar veya nişler de sınırlı alanda doğru depolama çözümü sağlayabilirler. Tüm bunlar lüks bir banyoda olması gereken açıklık ve düzenlilik hissini verecek adımlardır. Bu tarz kompakt çözümler için Kale Banyo’nun Kalesinterflex porselen plakalarla tasarlanan ve mat yüzeyli Lotus serisini tercih edebilirsiniz.

2. Üst düzey malzemeler seçin 

Lüks banyo tasarımı, birinci sınıf malzemelerin kullanımıyla eş anlamlıdır. Banyonuz küçük de olsa, prestijli ve kalite baremi yüksek malzemeler seçerek banyonuza lüks görünüm taşıyabilirsiniz. Örneğin mermer, zeminler ve tezgah için en popüler, lüks estetiğe sahip materyaldir. Duş alanında pleksi yerine temperli cam paneller ve büyük aynalar kullanırsanız hem banyoyu görsel olarak genişletebilir hem de sofistike bir dokunuş katabilirsiniz. Diğer yandan pirinç, bakır ve altın gibi popüler madenilerin kullanıldığı karolar, batarya/ armatürler/kulplar ve duş başlıkları da küçük bir banyoyu lüks bir mekana dönüştürmenin dokunuşlarıdır.

3. Detaylarda bütünlük yakalayın

Küçük ve lüks görünümlü banyoların en önemli sırları, detaylarında gizlidir. Örneğin aydınlatmada şık bir kristal avize ve ona uyumlu aplikler büyük fark yaratır. Doku ve kumaşlarda yumuşak ve yüksek havlı seçeneklere yönelmelisiniz. İyi kalite pamuk ve bambu gibi yumuşak dokular ile keten perdeler, banyoya hem prestij hem de sıcaklık ve konfor katabilir. Ayrıca cam fanusta pamuklar, şık bir mini tepside kolyeler, kristal bir kavanozda deniz kabukları ve taze çiçekler banyonun elegan havasını tamamlar.  Kale Banyo’nun Victorian model tezgah altı dolabı, şık ve klasizmden etkilenen formuyla yukarıda saydığımız detaylara çok yalışacak bir banyo modelidir.

4. Kişiselleştirme üzerinde durun 

Bir banyoya lüks görünüm katmak için dekoratif detaylar ne kadar önemli olsa da, tasarımların aynı zamanda işlevsel olması ve ev sahibinin tercihlerine göre kişiselleşmesi de lüks çözümleri içine girer. Nasıl mı? Özel yapım dolaplar, dijital teknolojiye uyumlanmış akıllı sistemler, kişiye özel renk terapisi sunan veya akış gücü kişiye özel olan duş başlığı gibi konfor özellikleri de bir banyodaki lüks deneyimlerin seviyesini artırır.

5. Dağınıklıktan Kaçının: Ne Kadar Az O Kadar İyi

Günlük dağınıklık, güzel bir banyonun lüks algısını anında bozar. Dolayısıyla banyoya her şeyi doldurmak yerine, yeterli sayıda eşya ile dekorasyonu sınırlandırın. Daha az objeniz olduğunda banyonuzu düzenlemek ve bu şekilde bakımını yapmak çok daha kolay olacaktır. Her zaman kullanmadığınız malzemelerinizi ve diğer ihtiyaçlarınızı şık kutulara koyarak görüntüden kaldırabilirsiniz.

6. Parlak yüzeyler yaratabilecek boyalar veya karolar kullanın

Banyonun doğal aydınlatmasını gün ışığını yoğun alarak artırmak, mekanın sofistike duruşunu güçlendirecektir. Şayet banyonuz bu kondisyondaysa, ışığı yansıtacak tarzda parlak boyalar veya karolar kullanmanızı tavsiye ederiz. Parlak yüzeylerin gücünü dengeleyebilmek için de nötr tonlarda renkler seçebilirsiniz. Bu skalanın en popüler renkleri beyaz, kum rengi, kremler ve gridir. Ayrıca devasa bir ayna ile bu yansıma illüzyonunu daha da güçlendirmeniz gayet kolaydır.

7. Sanat, her yeri güzelleştirir

Banyonuza entelektüel bir lüks dokunuş katmak istiyorsanız, mekana (özellikle de duvarlara) mütevazi boyutlarda sanat eserleri yerleştirebilirsiniz. Bir tablo, en küçük banyoya bile karakter katar. Baskı resimler, fotoğraflar veya eski haritalar, banyoya hem sanat sever hem de şık bir görünüm kazandırabilir.  

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler