icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Metalik Karolarla Yaşam Alanına Lüks Dokunuşlar

Eğer etkileyici, klasik veya modern lüks bir havaya sahip ve ışıl ışıl bir mekan yaratmak istiyorsanız, en geniş alanı kaplayan yüzeylerde altın, platin, bakır ve bronz yüzeyli karolara yer verebilirsiniz.

  • 21 Mart,2023
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 427 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Biliyorsunuz ki, günümüzde ‘lüks’ kelimesinden eskisi kadar korkulmuyor. Özellikle yeni lüks kavramı, maddeden çıkıp rahatlık, özgürlük, zaman yaratma gibi daha soyut tanımlarla eşleştiği için lüks dediğimizde aklımıza mücevher kutuları, kocaman avizeler ve oymalı aynalar gelmiyor.

ultra moden ve elegan ic mekanda soft pastel renkler ve gold metalik yansimalar mermer gorunumlu duvar seramikleri

Sosyologlar lüksü izafi ihtiyaçlar üzerinden tanımlayadursun, bir diğer yandan geleneksel gösterişlilik, elegan ve lüks üçgeni, klasik şaşaalı evler yaratmaya devam ediyor. Bu cephenin tam karşısında ise, lüksü çağrıştıran tüm dokuları minimal formlarla buluşturan modernistler var. Onlar ise sadeliği vurgulamak isterken bunu başta altın olmak üzere, deri, platin, ipek hatta parlak taşları kullanarak da yapıyorlar.

cift lavabolu modern banyoda veyaz ve gold seramikler iki ayri ayna ve yuvarlak sarkit aydinlatmalar iskandinav tarz

Bu mekan duygusunun yeni oyun alanı olan yüzeyler de en az mobilya, aksesuar, tekstil ve aydınlatma kadar altın, platin, bakır, bronz ve pembe altın yansımalara önem vermekte. Son yıllarda ortaya çıkan karo tasarımlarına baktığımızda, metalik şıklığın hem tüm yüzeyde, hem detay desende hem de (üç boyutlu seramiklerin) dokunsal odak noktalarında işlendiğini görüyoruz.

Dahası, yeni teknolojilerle üretilen porselen ve seramik karoların sadece mutfak ve banyoda değil, evin her yerinde (özellikle de antre, şömine çevresi, koridor gibi ortak alanlar) kullanıldığını varsayarsak, bir metalik yansıma hareketini evin girişinden başlayarak diğer alanlara sıçrata sıçrata sürdürebilir ve dekorasyon bütünlüğü sağlamış olursunuz. Hatta metalik yansımalı karolar o kadar dikkat çeker ki onları geniş yüzeyler yerine odak noktası yapmak istediğiniz bir köşeye, bir nişe veya ara duvara uygularsanız daha başarılı olur.

mutfakta paslanmaz celik luks firin ustu ocak, granit mutfak tezgahi, custom beyaz ve altin desenli seramik mutfak tezgah arasi

Mekanlar ve metalik karo örnekleri

İster ışıl ışıl, ister mat olsun, metalik efektlere sahip karolar, bir mekana anında özel bir kişilik ve artizan bir boyut ekleyebilir. Siz de yaşam alanınızın tasarımına muhteşem bir dokunuş katmak istiyorsanız bu fikirlere göz atın:

1. Doğanın dramatik tonlarını kullanan salonlarda metalik yüzeyler

Salon duvarlarınıza klasik havada dramatik bir şıklık katmak istiyorsunuz ama biraz da özgün olmasını istediğiniz için ahşap veya duvar kağıdı gibi seçenekleri düşünmüyorsunuz. Şayet salonda bir odak noktası yaratacaksanız, onun duvar fonunu mermer ve altın dekorlu karolarla kaplayabilirsiniz. Şayet salonda doğa tonlarında mobilyalar (kahverengi, haki, tarçın, vizon ve bej gibi) ve bolca bitki bulunuyorsa, mermer efektli karo olarak size Kaleinterflex’in büyük boyutlardaki mermer efektli karo modeli olan Asteroid’i öneririz. Bir başka örnek ise Kalebodur’un Royal Marbles serisinden Marrakesh Egzotik olabilir. Gelelim bu gri- yeşil fonun tam merkezine yerleşecek altın ışıltısına: Çanakkale Seramik’in Formart koleksiyonuna ait Vanity serisi, seramiği altın ve platin dekorlarla taçlandırmakta. Sonuç: Muhteşem panolar yaratan tasarımlar.

kalseramik royal marbles serisi asteroid mermer gorunumlu luks metalik gorunumlu seramik salonda zeminde kullanim

2. Aydınlık isteyen ve ışığı yansıtarak çoğaltan antrelerde metalik yüzeyler

Bunun bir de aydınlık versiyonunu yapalım: Diyelim ki antreniz çok ışık almıyor ve siz olabildiğince aydınlık, parlak tonlarda ve yansımalı malzemeler seçeceksiniz. O halde yine aynı numarayı yapalım. Antre dolabı veya dresuarının arkasındaki duvarı Kalesinterflex’in mermer efektli Palissandro veya Calacatta karolarıyla kaplayabilirsiniz. Bu mermer paspartuyu ise Çanakkale Seramik’in altın dekorlu Calacatta serisi ile tamamlayabilirsiniz.

canakkale seramik vivaldi serisi kemik ve vizon renkli mermer efektli karo ile parlak metalik banyo tasarimi

3. Klasik ve zarif detaylarla kurgulanmış banyolarda metalik yüzeyler


Bazen her ne kadar uzun süre modernist ve minimalist olsak bile yıllar geçtilçe kararlar ve zevkler değişir; bir bakmışız ki iflah olmaz bir klasikçiyiz. Son yıllarda klasik elegansı biraz yumuşatarak sadeleştirmek ve modern-klasik dengesi kurmak çok popüler. Şayet siz de hem şık ve zarif hem de şaaşadan uzak, rafine bir banyo istiyorsanız klasik altın dekorları mermerle buluşturan karoları tercih edebilirsiniz. Örneğin Çanakkale Seramik’in Vivaldi serisi kemik ve vizon seçenekli mermer efektli karolarını, yine aynı serinin klasik dekor rektifiyeli ve altın detaylı dekor karolarıyla tamamlayabilirsiniz.

4. Geniş ve yüksek mekanlarda, grafik çizgilerle büyük panolar oluşturan metalik yüzeyler


Diyelim ki devasa bir loftta yaşıyorsunuz: Yüksek duvarlar, açık alan, bolca ışık, az mobilya… Tek isteğiniz, bu yapının karakteristiğine uygun dokuları, artizan dokunuşları bir araya getirebilmek. Özellikle geniş hacimli evlerde yaşayanlar, o duvarlarla ne yapacağını bilemez ve kendini sanat/zanaat ikilisinin kollarında bulur. Şayet kontrast sevenlerdenseniz, hiper minimal, ham beton duvarlı loftunuz veya nostaljik stilde, yüksek tavanlı bir apartman daireniz varsa, altın, platin, siyah ve beyaz renkleri geometrik desenlerle buluşturan, yön değiştirdikçe yeni yeni pano modelleri ortaya çıkaran nefis bir ürünle evinizi, ruhunuzu, gözlerinizi şımartabilirsiniz: Çanakkale Seramik’in efsane koleksiyonu Orientile’ın Rumi serisi, bir hattatın elinden çıkmış metalik dokunuşlarla el yazması kitapların çizgilerini buluşturuyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler