icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyoların Eskimeyen Üç Klasik Stili ve Karakteristik Karo Desenleri

Onlar trendleri tanımıyor, onlar zamanı durduruyor, onlar tahtlarından ayrılmıyorlar. Dekorasyon tarihine meydan okuyan ve halen popüler olan üç klasik stil ve üç karakteristik karo stili ile tanışmaya hazır mısınız?

  • 10 Haziran,2022
  • 5 dk okuma
  • Bu içerik 1105 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yüzey kaplama dünyası, doğası gereği daima inovatif ve teknolojiyle yarışıyor. Bu nedenle hemen her sezon, markaların ar-ge ekiplerinden işlev, estetik veya sağlık odaklı yeni bir materyal ve ürün haberleri alıyoruz.

Bir de bu hareketliliğin tam karşı kıyısında oturup, olup biteni gülümseyerek izleyen, rüzgâr nereden eserse essin prestijini ve statüsünü koruyan tasarımlar var. Bu stiller ve modeller, tarih boyunca asla eskimeyen, solup gitmeyen, modası geçmeyen akımların sahipleri ve onların karo dünyasındaki daimî temsilcileri.

Bakalım trend rüzgarlarından asla etkilenmemiş ve modasını çağlar boyu korumuş olan bu büyük duayenler kimler?

klasik banyo tasariminda minimal desenli zemin kaplamasi ve duvarda mermer gorunumlu duvar karosu

1. Art Deco ve grafikleri

19. yüzyılın sonundaki Fransa'da, art nouveau tarzının gelişmesinde önemli rol oynayan önemli sanatçıların, mimarların ve tasarımcıların bu tarzın giderek eskidiğini fark etmesiyle başlayan süreçte doğan ve zevkli, modernist çizgisiyle "20. yüzyıl" diye haykıran bir tarz olan art deco, üslup olarak grafiği seven, yuvarlak formlarla sivriler arasında dans eden, simetri tutkusu olan, maun, abanoz, gül ağacı gibi koyu ve masif ahşaplar, koyu renk camlar, vitraylar tercih eden bir tarz. Pirinç malzeme ise onun akciğeri gibi. Bir renk olarak her şeyi pirinçle kontürleyen art deco mekanların bir diğer tutkusu ise kadife.

siyah bordurlu beyaz duvar karosu kullanilan klasik banyoda klasik art deco sarkit lamba

Art Deco tarzı mekanların en karakteristik zemin ve duvar karoları ise tıpkı kendisi gibi tarihi: Metro tarzı karolar. Genellikle siyah, koyu yeşil veya flamingo gibi birbirinden tezat renkleri kapsayan metro karolarına bir alternatif de, altıgen veya beşgen karolar. Son olarak, yelpaze şeklindeki balıksırtı karoların da stilin bir vazgeçilmezi olduğunu söylemeliyiz. Elbette ki tüm bu modellerin ortak noktası geometri, geometri, geometri.

art deco klasik banyo stilinde koyu yesil yelpaze seklinde baliksirti duvar seramigi gold bordurler ve gold lavabo bataryasi

Art Deco tarzının karo dünyasındaki en güncel yorumlarına baktığımızda karşımıza ilk olarak adının hakkını veren Miniatile-Metro koleksiyonu çıkmakta. Çanakkale Seramik'in en beğenilen serilerinden olan Miniatile'ın Metro koleksiyonuna ek olarak yine aynı seriden Windsor Frame, Avenue ve Moonlight koleksiyonları da yine metro karolarının çeşitli türevleri olarak seçenekler arasında.

canakkale seramik artisan serisi alabastro mermeri ve altin rengi bordur ile klasik stil banyo

İkinci olarak size yine Çanakkale Seramik çatısı altındaki Artisan serisinin ark desenli karolarını önerebiliriz. Serinin içindeki Alabastro mermeri efektli seramikler ve floral desenli bordürlerle birleşen ark dekorlar, mekânda adeta bir art deco şöleni yaratıyorlar.  

beyaz ve bej tonlarinda rustik ve klasik elemanlari ile shabby chic klasik stil banyo mekani

2. Shabby chic stili ve gülleri

Shabby chic, rustik şıklığı bitpazarlarından getiren bir stil olarak, tarihi -hatta- antika olup rahat görünüm sunan atmosferleri betimlemekte. Çoğunlukla beyaz ve türevlerindeki açık tonlardan oluşan mekân paletine, aşınmış mobilyalar, cildi eskimiş kitaplar, vintage aksesaurlar, bolca tekstil ve duvar kağıtları eşlik ediyor.  

organik formlu kuvet, eskitilmis tugla gorunumlu tebesir rengi duvar seramigi, duvar tablolari ve ayakli lambader kullanilan shabby chic tarz klasik banyo tasarimi

Tebeşir tonlarındaki pastellerle romantizmi cilalayan shabby chic tarzı için, porselenleri, kristalleri, püskülleri, perdeleri, koltuk örtülerini, yastıkları ve eski çay fincanlarından avizelere kadar geniş bir aksesuar dağını sevmeniz gerekmekte.

rustik ve antika gorunumlu acik yesil turkuaz tonlarinda dolapli ayna, klasik ayakli eskitilmis gorunumlu antika samdanlar

Bunca yıpranmışlık duygusunun yanında shabby chic'i karşı konulmaz kılan ise onun fransız klasiği ile cottage tarzları arasındaki dengesini oluşturan çiçekler.

Çiçek (ve özellikle kocaman güller) deseni shabby chic'in imzası gibi ve sadece mutfak veya banyo dünyasında değil, her yerde kullanılmakta.

canakkale seramik romantica serisi cicek gravurlu ve desenli dogal duvar karosu ile shabby chic klasik banyo tasarimi elde etmek

Kocaman çiçeklerle evinizde bir shabby chic havası estirmek istiyorsanız size Çanakkale Seramik'in Romantica serisini öneriyoruz. Modern çimento görünümünü dev çiçek gravürleriyle buluşturan Romantica, doğal hayatın manzaralarına aşık olanlara gelsin.

damask dekor ve motiflerinin lavabo arkasi duvarda kullanimi ile barok stil banyo mekani

3. Barok stili ve damaskları

Barok stili, barok mimari, sanat ve tasarım döneminde 17. ve 18. yüzyılın ilk yarısında İtalya ve Fransa'da kullanılan dekorasyon tarzını ifade etmekte. Ya da kısacası zenginlik, ihtişam ve lüks diyebilirsiniz. İçten içe abartılı dekorasyonu seven bu tarzı kullanmak istiyorsanız, bronz heykelleri, karmaşık duvar halılarını, devasa ve oymalı ahşap mobilyaları, resimlerle boyanmış tavanları, kristal avizeleri ve elbette ki her şeyde karşımıza çıkan varak dokusunu aklınıza yazmanızı tavsiye ederiz.

gosterisli ve parlak altin tonlarinin, detaylarin, malzeme ve motif ceistliliginin yer aldigi barok klasik banyo tasarimi

Barok sanat hareketini içinde heykelden müziğe mimariden mobilyaya uzanan geniş bir devrim olarak düşünürseniz, kalıcılığını sorgulamak faydasız oluyor. O, tüm dönemlerin egemenlik, parlaklık, gösteriş yansıması olmuş bir stil olarak hala geçerliliğini koruyor, hem de ne korumak!

altin cerceve ve pirinc batarya, askilik, havluluk, mermer ve granit malzemeler, damask desenler

Mermer ve granit gibi şık malzemelerin kullanıldığı, doğal ışığı artıran aynaların sergilendiği ve zanaatkarlar tarafından el yapımı oymalarla hazırlanan mobilyaların gövde gösterisi yaptığı barok tarzının vazgeçilmezi olan altın doku ise özellikle de damask deseni ile duvar süslemelerinde ve kumaşlarda sıklıkla kullanılmakta. Damask deseninin her versiyonunu karıştırarak kullanan barok tarzının bu tutkusunu ileride rokoko tarzının sürdürdüğünü ve çağlar içinde modernize edilerek yorumlandığını belirtmeliyiz.

canakkale seramik fresco serisi modern klasik damask dekorlu gri beyaz duvar karosu ile barok klasik banyo stili

Barok stilinin modernize edilmiş yorumlarıyla oluşan Fresco koleksiyonu, Çanakkale Seramik'in klasik çağa olan bir saygı duruşu gibi. Damask desenini rölyefli dekorlarla sunan Fresco mat çimento, beyaz gri ve antrasit renkleriyle mekanlarda göz dolduruyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler