icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yaşam Alanlarının Merkezi Mutfaklarda İç Mekana Uyumlu Seramik Kullanımları Nasıl Olmalı?

Adeta bir makine gibi işleyen mutfaklar, yaşam alanlarımız içinde ne çok eşyayı saklıyor, muhafaza ediyor; öyle değil mi? Bunca kalabalık ekipman içinde hem fonksiyonel hem de stil sahibi bir görünüme sahip olması için dikkatle seçim yapmak gerekiyor. Özellikle evin diğer alanlarıyla uyumlu, bir bütünlük içinde görünümüyle daha akışkan bir dekorasyon arayışındaysanız, birlikte mutfaklara özel seramik seçelim ister misiniz?

  • 8 Aralık,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 288 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Tencereler, tavalar, tabaklar, kaseler, sosluklar, servis setleri, bardaklar… Şöyle bir düşündüğünüzde mutfağınızın ne çok şeyi içinde barındırdığı konusunda hemfikiriz. Hem kolay bulunmalı hem de dağınık olmamalı… Öyleyse akıllıca bir dizilim, ihtiyaca yönelik bir dolap içi düzeni için detaylıca düşünmek gerek.

Mutfak mobilyasının iç düzenini seçtik, renklerine de karar verdik, beyaz eşyalar da tamam. Peki, bir bütün olarak ele alacağımız seramikler? Mutfak tezgahı ve eviye seçimiyle birlikte adeta tezgah bölümünün vitrini diyebileceğimiz seramikler, tezgah arasında bir arka fon oluşturuyor.

Bu fon, her zaman mobilya ve tezgahla uyum içinde olmalı konusuna aşinayız. Beyaz eşyalar ve zemin örgüsü de bir bütünlük gerektiriyor. Bu bakış açısıyla mutfağımızda bir dünya yaratıyoruz. Fakat çoğu zaman atladığımız bir nokta var. Mutfağımızın kendi içinde uyumuna odaklanırken evin genelindeki uyumuna hiç bakıyor muyuz?

yesil hexagon altigen mozaik doseme mutfak tezgah arasi dogal tonlar

Evde ortak dili demek doğru stil demek

Evlerimizi gerçek bir yaşam alanı yapan kurallardan fonksiyonellik, rahatlık, kişisel zevklerin dengeli dağılımı, düzen gibi adımları düşünürken odalar arası ortak bir dili yakalamak üzerine de düşünmeliyiz. Böylesi bir bakış açısı, daha düzenli, rahat, enerjisi geniş bir alana yayılan ve gerçek bir zevkin ürünü bir eve sahip olmak anlamına geliyor. Dolayısıyla evin her köşesini benzer bir çizgide değerlendirmek kıymetli.

Renk seçimleri, favori objeler, malzeme bütünlüğü ve ışık dağılımı... Salondan yatak odasına, banyodan antreye ilk büyük adımı ışığı takip ederek atabilirsiniz. Daha lokal, yumuşak ya da eşit dağılan bir ışıktan mı söz ediyoruz? İşte renkleri de bu doğrultuda belirleyeceğiniz bir ipucu size!

yesil duvar kagidi, modern ahsap mutfak dolaplari, acik ahsap duvar rafi uzeri objeler

Küçük mutfaklara özel mutfak seramikleri nasıl seçilmeli?

Gün ışığıyla desteklenen evlerde cesur ve koyu renk kullanımları, daha loş kullanımlı evlerde açık renklere yönelimler, mutfaklarda da kendini göstermeli. Açık renk bir mutfak mobilyasıyla ana bakışı desteklediğiniz bir senaryoda hareketli ve nispeten daha koyu bir tezgâh seçimi yapabilirsiniz. Tam bu noktada seramikleri sahneye davet ediyoruz!

Mobilyalar ve tezgâh arasındaki renk tonunda ve zeminden biraz daha açık bir renkte tercih edeceğiniz mutfak seramikleri, küçük ölçekli mutfaklarda daha hafif doku geçişleriyle doğru bir kullanıma ulaşıyor. Özellikle çok da uzun olmayan bir tezgâh alanınız varsa mutlaka daha büyük parçalar halinde üretilen tezgâh arası mutfak seramikleriyle ferahlık algısının altını çizebilirsiniz.

Örneğin mermer dokusu görünümünde ya da ahşap doku görünümüne yakın, doğrudan net bir desene sahip olmayan ya da tek renk bir seramik kullanmak hem olduğundan geniş bir işlem alanı hem de her daim düzenli görünen bir mutfak elde etmenizi sağlayacak. Tercihen renk önerisi olarak ise doğal tonlar, bejler, toprak tonları gibi sakin görünüme sahip seçenekleri inceleyebilirsiniz. Böylesi alanlarda en doğru döşeme türü olarak istifleme yöntemini tercih edeceğiniz ürünlere yönelebilirsiniz.

pirinc rengi mutfak bataryasi, beyaz renk mutfak, yatay uzun altigen tezgah arasi beyaz seramik

Geniş mutfaklara özel seramikler

Geniş bir mutfağınız varsa biraz cesareti de yanınıza almak iyi bir fikir olabilir. Güçlü bir mavi tonu ya da mini mini desenli alternatifler, daha modern ve karakteristik bir mutfak tasarlamanıza yardım edecek. Bu noktada halihazırdaki mutfak dolaplarınızın olabildiğince sade oluşu daha eğlenceli bir zıtlık sağlayacak. Bir diğer püf noktası olarak ahşap gibi mutfak tezgahlarına yönelip malzeme zenginliğini vurgulayabilirsiniz. 

Geniş, iyi ışık alan bir mutfakta gözün ilk odak noktası olarak düşünebileceğiniz tezgâh arası mutfak seramikleri seçerken, yeni nesil daha mat tasarımları da düşünebilirsiniz. Daha üç boyutlu bir tasarıma sahip, balık sırtı ya da diagonel döşeme yöntemiyle uygulanabilen mutfak seramikleri, minik bir alanda stil sahibi dokunuş yaratmanıza olanak sağlayacak türden bir seçim olacak. Bu kullanımı eğer yeterince zemin genişliğine sahipseniz yer seramiklerinde de devam ettirerek nostaljik stillere gönderme yapan yepyeni bir yorum katabilirsiniz.

kale sinterflex palissandro mermer gorunumlu mutfak adasi tezgah

Mutfakta neden seramik tercih etmeliyim: Temizliği kolay, aşınmalara dayanıklı, uzun yıllar kullanıma uygun, ısı ve nem değişikliklerine meydan okuyan, yağ, kir ve bakteri gibi sorunlardan hızlı ve rutin bir temizlikle kurtulabildiğiniz yegâne mutfak malzemesi. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler