icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Stüdyo Daireler İçin Karo Önerileri

Seramik ve porselen karolar, küçük boyut seçenekleriyle stüdyo tipi evler için ideal zemin kaplamaları arasında gösteriliyorlar. Siz de ufak metrekarelere uygun karo seçenekleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

  • 2 Haziran,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 256 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Seramik ve porselen karo dünyası, çeşitli boyut, şekil, renk ve desenlerdeki seçenekleriyle başlı başına bir kainat. Ancak son yıllarda konut projelerinin çoğunun akıllı binalar içine planlanmış, ekonomik metrekarelere sahip yaşam alanları yaratmasıyla, karo dünyası da bu trende uyumlanıyor.

Genele baktığımızda ‘ıslak mekana uygun’ olarak tanınan seramik ve porselen karoları banyo, mutfak, çamaşır odası veya antre gibi ara alanlarda görsek de, ahşap, mozaik, deri, beton gibi farklı efektlerde üretilen yeni jenerasyon karoları da salon, yatak odası, çalışma odası gibi odalarda da kullanır olduk. Ve bu şekilde karolar, küçük evlerin tüm alanlarında rahatlıkla kullanılmakta diyebiliyoruz.

Küçük alanlarda karo kullanımı ile ilgili tavsiyeler:

Küçük yaşam alanlarını geniş ve aydınlık gösterecek doğru karoyu seçmenin ve uygulamanın bazı püf noktaları vardır. İlk kural, asla değişmez: Küçük oda, küçük karo.

Küçük metrekarelerin küçük karo sevmesi uzun zamandır mantıklı bir çözüm oldu ancak günümüzde tam tersi de uygulanıyor. Bunun nedeni ise büyük karoların küçük mekan algısını yıkmasıdır. Büyük karoların bir alanın görünümünü genişletmesinin nedeni ise, zemin yüzeyinde az çizgi yani az derz olmasıdır. Küçük karolarda ise kısa aralarla harç çizgileri görürüz. Şayet derz dolguları karolarla aynı renk değilse, zemin matematik defterine döner ve küçük görünmeye devam eder. Hile, aynı renkte derz yapmaktadır.

İkinci kural, stüdyo dairenin küçük mekanları için doğru renk paleti kullanmakta saklıdır. Koyu renkler küçük bir alanı daha kapalı ve daha klostrofobik gösterir; dolayısıyla küçük mekanlara açık tonlarda karolar önermekteyiz. Bununla birlikte, duvar rengi ile zemin rengi arasındaki renk kontrastı olmaması gerekir. Kural, bir odaya geniş bir görünüm kazandırmaya çalıştığınızda, belirgin görsel kırılmalardan kaçınmak ve duvar-zemin arasında ton-sur-ton bir geçiş yaratmaktır. Duvarlarla aynı renkte veya tamamlayan tonlardaki zemin karosundan daha iyisi, aynı karoyu duvarlara da taşımaktır. Görsel kesintiyi daha da azaltmak için, derz-karo renginin aynı olması gerektiğinden az önce bahsetmiştik.

Gelelim, diyagonal yönlendirmeye… Karoların çapraz olarak zemine döşenmesi, küçük bir alanı algıda genişletmek için kullanılan bir başka tekniktir. Fayanslar yan yana ve düz olarak yerleştirildiğinde, sıraları kolayca sayma ve odanın büyüklüğü hakkında varsayımlarda bulunma fırsatı sağlar. Karolar diyagonal olarak yerleştirildiğinde ise uzun satır araları ortadan kalkar. Büyük boyutlu baklava dilimleri veya köşeli çift ayraçlar, gözleri odanın bir tarafından diğer tarafına çeken çapraz çizgiler oluşturarak odanın gerçekte olduğundan daha geniş hissedilmesini sağlar.

Ve sonuncusu: Karıştırın! Küçük bir stüdyo tipi yaşam alanında, algıyı büyütmenin bir başka yolu da karo şekillerini karıştırmak, mix and match yapmaktır. Bunu yapmak, daha az uzun sınır ve kenarlar yaratır. Elbette ki bu teknik daha karmaşık ve doğru şekilde uygulanması için bir moodboard yapmalısınız çünkü karolar birbirine uymayabilir. En iyisi, karıştıracağınız ürünleri uygulama öncesinde bir demo ile birleştirin.

Stüdyo dairelerin salonlarına uygun seramikler: 

Küçük metrekareli salonların zeminlerinde birbiriyle birleştiğinde ve hem renk derz ile tamamlandığında yekpare bir görüntü oluşturacak standart seramikleri kullanabilirsiniz. Örneğin, oksitlenmiş metal, çimento veya ahşap parke efektli karolar gibi. Bu formül elbette ki duvarlar için de geçerli. Örneğin Çanakkale Seramik ürünlerinden Lenda, ahşap görünümde üç renk seçeneği sunuyor ve daireye bir anda elegans natürellik getiriyor. Zemindeki tek plan duygusunu ise yine Çanakkale Seramik ailesine ait, taş efektli Urban koleksiyonu veriyor.

Stüdyo tipi dairelerin mutfaklarına uygun karo denildiğinde karşımıza tezgah arkasındaki hareketlilik gelmekte. Klasik metro karoların küçük boyutlu olanları gayet popüler bir çözüm. Bir örnek arıyorsanız, Çanakkale Seramik’in Miniatile koleksiyonundan Avenue serisine bakabilirsiniz. Biraz daha hareketli bir seçim isteyenler ise hem zeminde hem de tezgah ardında kullanabilecekleri mükemmel bir çözümle tanışmalı: Kalebodur ürün ailesine ait Hexagon, altıgen formlu çini desenli karolarla sanatsal bir pano görüntüsü yaratıyor.  

Stüdyo dairelerin banyolarına uygun seramikler: 

‘Karıştır & Eşleştir’ yani mix&match yöntemi ile kurgulanan seramikler stüdyo tipi dairelerin neşeli, dinamik ve genç ruhunu tamamlıyorlar. Örneğin, Kalebodur’un Hued koleksiyonu, ahşap, taş, mermer, eserler, çimento, cotto, metal gibi farklı malzemeleri barındıran ve bunları dengeli bir alanda birleştiren özel bir seri. Küçük banyoyu aydınlık göstermek, desen hareketiyle yormamak ama kendinden dokulu bir yüzeyle sofistike bir duruş kazandırmak isteyenler ise Çanakkale Seramik’in Ophelia serisine yönelebilirler.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler