icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Ahşap Görünümlü Karoları Seçmeniz İçin 7 Neden

Dokudan renge ahşabın tüm estetiğini yansıtan ama daha sağlam bir çözüm arıyorsanız, ahşap görünümlü seramik ve porselen karolar tam size göre! İşte size birbirinden geçerli 7 neden.

  • 20 Aralık,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 2779 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Islak zeminlerin olmazsa olmazı seramik ve porselen karolar sundukları desen, renk ve doku seçenekleriyle artık evin diğer alanlarında da boy gösteriyor. İçeriden dışarıya, duvardan zemine her yüzeye uygulanabilen karoların ahşap, doğal taş, mermer gibi doğal görünüme sahip modelleri ise, özellikle doğayı eve taşıma trendi ile birlikte oldukça talep görüyor. Doğal bir atmosfer yaratmak için ahşap tercih ediyorsanız; ahşaptan daha dayanıklı ve az bakım gerektiren ahşap görünümlü karoları seçmeniz için 8 neden sıraladık. 

dogal banyo tasariminda kaleseramik wooden serisi ahsap gorunumlu yer karosu baliksirti doseme

1. Uzun ömürlü

İster seramik ister porselen olsun, karolar zemin kaplamaları arasındaki en dayanıklı malzemelerden biridir. Ömrü boyunca ciddi bir dikkat ve özen gerektiren gerçek ahşabın aksine karolar düzgün şekilde döşendiği ve bakımı yapıldığı sürece, yıllar boyunca aynı görünümlerini korur. Özellikle de seramiğe kıyasla daha yoğun olan porselen karolar dış mekanlar ve yoğun trafiği olan ticari alanlar için de uygundur. 

* Düzgün kullanılmazsa yaşanabilecek kırılma veya çatlamalarda, yenisiyle değişimi oldukça kolaydır. 

dogal mutfak mekaninda zeminde kaleseramik woodenchest serisi ahsap gorunumlu markuteri yer karosu

2. Çeşitlilik

Endüstri ve teknoloji geliştikçe daha iyi baskı kalitesi ile renk ve desen yelpazesi giderek genişliyor. Bu da daha gerçekçi görünümlere daha rahat ulaşabilmek anlamına geliyor. İster bir banyo projesi, ister ev tadilatı olsun ahşap türü, renk tonlaması, boyut ve varyasyon çeşitliliği, döşeme biçimiyle ahşap görünümlü karolar, mekanınıza uyan bir model bulmakta sorun yaşamazsınız. Bu ahşap görünümlerin başarılı örneklerini Kalebodur'un ahşap tipolojisinin sıcaklığını mekanlara yansıtan Letavole, Fishwood, Artwood, Uddo ve Renova Wood gibi koleksiyonlarında bulabilirsiniz. 

tugla duvarli kis bahcesinde kaleseramik ahsap gorunumlu ve dokulu gri tonlarda yer seramigi

3. Esneklik

Ahşap görünümlü karolar, gerçek ahşaptan farklı olarak, evin hemen hemen her odasına uygulanabilir. Buna banyo, mutfak, kış bahçesi ve bodrum gibi nemli yerler dahildir. Uygun şekilde döşendiği ve mühürlendiği sürece neme karşı ideal çözümdür. 

İpucu: Satın alırken bir miktar fazlası olsun çünkü eşleşen renk ve deseni sonradan bulmak zor olabilir.

kaleseramik lenda serisi ahsap gorunumlu seramik country mutfak mekaninda baliksirti doseme

4. Kolay bakım

Bakımı en kolay malzemelerden biridir. Seramik ve porselen karolar, gerçek ahşabın aksine çizilmeye karşı doğal olarak dayanıklıdır, nem altında genleşmez veya bükülmez ayrıca temizliği oldukça rahattır. İyi bir elektrikli süpürge, ılık su ve sabun karonun en iyi şekilde görünmesi için yeterlidir. Bununla birlikte, bazı aşındırıcı ve asitli kimyasal içeren temizlik ürünlerini kullanırken dikkatli olmalısınız. Bunlar, karolara zarar vermeyebilir ancak derzleri aşındırır ve sızdırmazlık özelliği bozulabilir. 

modern yasam alaninda kaleseramik legni serisi ahsap gorunumlu yer karosu

5. Evcil hayvan ve alerji dostu

Ahşap görünümlü karolar, alerjiniz veya evcil hayvanınız varsa mükemmel seçimdir. Seramik/porselen yer döşemeleri, çizilmeye ve aşınmaya karşı gerçek ahşaptan daha dayanıklı olduğundan, köpek ve kediler zeminlere zarar veremez. Düzenli temizlendiğinde karolar, toz ve polen gibi alerjenleri yüzeylerinde biriktirmez. Bu da yıl boyunca daha tehlikeye maruz kalacağınız anlamına gelir.

6. Doğal tutuş 

Ahşap görünümlü karolar yalnızca görsellik sunmakla kalmaz, birçoğunun aynı zamanda doğal ahşabı ve damarlarını taklit edecek ince bir dokusu yani boyutu vardır. Bu ince doku, ayak altında doğal bir tutuş ve kaymazlık sağlar. Bu da onları, evcil hayvanların ve küçük çocukların olduğu kalabalık evler ve tabii banyolar ve havuz kenarları için de güvenli bir seçim haline getirir. Gerçek ahşabın renk ve dokunuş hissini seramiğe yansıtan Madera ve kaymaz yüzeyli ahşap ambiyansıyla dış mekanda sıcak bir hava yaratmanızı sağlayan Sundeck Kale Seramik’in en şık örneklerindendir.

kaleseramik artwood serisi ahsap gorunumlu yer karosu

7. Çevre dostu

Ahşap görünümlü yer ve duvar karoları çevre dostudur. Karolar, çevreye ve insan sağlığına zarar verebilecek özellikteki uçucu kimyasal gazlar ( kısaca VOC)  içermeyen seramik veya porselenden yapılır. Bu da, karonun üretiminde çevreye herhangi bir kimyasal atık gaz yaymadığı anlamına gelir. Karolar, aynı zamanda geri dönüştürülebilir ürünlerdir. Molozlarını, bahçenize yol taşı olarak döşeyebilir veya hobilerinizde mozaik taşı olarak kullanabilirsiniz.

Tabiatın dingin ruhunu ahşabın doğallığı ile mekanlara taşıyan Çanakkale Seramik’in Nordic, Wood, Chakra, Country, Woodream, Listoni, Legni koleksiyonları ve daha fazla seçenek için Çanakkale Seramik 2022 katalogunu inceleyebilirsiniz. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler