icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Tiny House Banyoları

Doğaya yakın olma ihtiyacının günümüz şartlarındaki dışavurumu olan küçük evler, düşük bütçeleri ve sundukları keyifli ortamlar sayesinde popülaritesini gittikçe arttırıyor.

  • 13 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 2191 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

İster hafta sonu şehirden kaçmak deyin, ister doğaya yakın olmak, amaç ne olursa olsun, Avrupa'nın tiny house diye adlandırdığı ve ülkemizde de aynı isimle bilinen küçük evlere ilgi her geçen gün artıyor.

Tiny house'ların pek çok farklı modeli var: Tekerlekler üzerinde yapılan vagon evler de var, ormanda dev üçgen ahşap sistemlerde olan kütük evler de, demir ayaklar üzerinde konteynerden yapılanı da… Yapı malzemeleri farklı olsa da yaşattıkları duygu aynı: küçük alanda yaratıcı çözümlerle yaşamak, doğanın içinde olmak ve en önemlisi düşük bütçeyle bahçe içinde bir ev sahibi olmak.

ucgen catili ahsap malzeme kullanilan bungalov tarzi buyuk pencereli tiny house

Adı üstünde tiny house, küçük bir metrekareye sığdırmanız gereken onlarca fonksiyon var. Yemek hazırlığı, uyku, tuvalet ve banyo için alan yaratmalı, çamaşır ve bulaşık makinesini, buzdolabını bir köşeye sığdırmalı, gerekirse bazı alanlara çift fonksiyon yüklemelisiniz. Su, elektrik ve kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarını sürdürülebilir teknolojilerle ya da geri dönüşüm sistemleriyle çözmelisiniz. Güneş paneli, lityum pil, kompost tuvalet, enerji depolama gibi konularda araştırma yapmalısınız. Tüm bunlar için bir mimardan yardım alabilir ya da kendi çözümlerinizi yaratabilirsiniz.

bungalov tarzi ahsap ve buyuk pencereli ucgen catili tiny house

Tiny house'lar için banyo çözümleri

Eviniz ne kadar küçük olursa olsun, banyonuzdaki konfordan vazgeçmeyin. Ayaklı küvet, duş kabini, standart bir tuvalet gibi özel isteklerinize alan yaratın. Önceliklerinizi belirleyin, bütçenizi ve küçük evinizin metrekaresini zorlayın. İş bittikten sonra keşke'lerle cümle kurmamak için olabilecek her ihtimali, her çözümü, kombinasyonu masaya yatırın.

Gerekli olan üç fonksiyonu, lavabo, tuvalet ve duşu banyonuza yerleştirin. Dolap içi sistemler, kayar kapılar, istiflenebilir tasarımlar radarınızda olsun.

tiny house dar alanlarinda fonksiyonel mekan cozumleri

Tiny house banyoları için pratik fikirler

  • Tüm yüzeyleri seramik kaplamak, uzun vadede temizlik, nem ve kullanım açısından size kolaylık sağlar. Seramik seçerken açık renkli ve küçük ebatlar arasında dolaşın. Duş bölümünü ayrı bir tonda kaplayabilir, lavabo üzerine minik bir bordür çekebilir, retro bir desenle zemine stilinizi yansıtabilirsiniz.
  • Lavabo üzerindeki aynanın arkasına gizli bir raf sistemi yaparak diş fırçası gibi günlük eşyalarınızın ortada kalabalık yapmasını önlemiş olursunuz.
  • Eğer su sıkıntısı varsa, lavabo giderini sifona bağlamak geri dönüşümü destekleyen yararlı bir çözüm olur.
  • Duş kabini yerine duş perdesi kullanarak mekânı daha büyük hissettirmek mümkün. Kullanmadığınız zamanlarda perdeyi kaldırmak, duş hacminin alana eklenmesini sağlar.
  • Pencere için uygun yer bulamadıysanız tavan penceresi yaparak doğal ışık yaratabilirsiniz. Özellikle duş alanı üzerindeki tavan penceresiyle, mekânı dilediğinizde açık hava duşuna dönüştürebilirsiniz.
  • Wc ve duşu ayrı alanlarda çözmek de bazı hacimler için daha uygun olabilir. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. 
tiny houseda islak hacim mekan tasarimi ve fonksiyonel urun yerlesimi
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler