icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfaklara Renk ve Güç Geliyor

Nötr renklerin hakim olduğu ya da beyazların, gri ve siyahla dengelendiği mutfaklardan cesur, derin ve canlı renklerin dans ettiği mutfaklara ışınlanıyoruz.

  • 15 Ağustos,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 234 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Nötr renkler, mutfak renk şemaları için her zaman popüler seçenekler oldular ve olmaya da devam edecekler. Bu renklerin, farklı malzeme ve dokularla kolayca eşleştirilebilen temiz, modern ve zamansız bir görünüm yaratabilmeleri, pandeminin getirdiği dinginlik arayışı ve hijyen takıntısı ile birleşince bu popülerlik ezici ve kabul etmek gerekir ki, monoton bir çoğunluğa dönüştü.

Artık daha fazla enerjiye, kendimizi daha cesurca ifade edebilmeye ve içimizdeki çocuğu özgür bırakmaya ihtiyacımız var. Bu nedenle son yıllarda, cesur, canlı renkleri mutfak tasarımına dahil etmeye yönelik bir eğilim de var. Derin maviler, yeşiller, sarılar ve pembe tonları mutfak dolaplarına, zeminlere veya duvarlara bir renk patlaması eklemek için popüler seçenekler olarak ortaya çıkıyor.

Koyu yeşil tonlar 2023 yılında tüm iç mekanlarda etkinliğini artırdığı gibi mutfaklarda da ön plana çıkıyorlar. Derin yeşiller renkli bir mutfağa güzel ve doğal bir dokunuş katacaklardır. Mutfağınıza koyu yeşili dahil etmek için dolaplarınızı koyu yeşil bir tonda boyamayı düşünebilirsiniz. Bu, mutfağınıza cesur ve doğal bir unsur getirmenin en kolay yolu olabilir. Tezgah arkası için Miniatile Koleksiyonu Juliet serisini kullanmayı ciddi ciddi düşünün deriz. Bu şekilde genel görünümü temiz ve modern tutarken mutfağınıza bir renk ve doku patlaması katabilirsiniz. Ve elbette süs bitkileri ve kekik, biberiye, fesleğen gibi yenilebilir bitkilerle mutfağınıza yeşilin en orijinal tonlarını taşırken, doğa ile bağı olan bir mekan yaratabilirsiniz.

mermer adali mutfak alaninin modern tasarimi, ahsap duvar, mavi mutfak dolaplari, kuru cicekli vazo

Cesur, canlı renkleri bir mutfak tasarımına dahil etmenin bir yolu, bunları dolaplar veya duvarlar için kullanmaktır. Örneğin, koyu maviler ve yeşiller, daha açık renkli tezgahlar veya döşemelerle dengelenebilecek cesur, dramatik bir görünüm yaratabilir. Benzer şekilde, parlak sarılar veya turuncular bir mutfak alanına neşeli, enerjik bir hava katabilir.

kirmizi buzdolabi, beyaz tezgah ve mutfak dolabi, aydinlik ferah mutfak

Derin ve ve kuvvetli renkleri başarıyla birleştirmenin başka bir yolu da dekoratif karolar, aydınlatma armatürleri veya küçük ev aletleri gibi vurgu yaratabilecek, odak noktası olabilecek parçalardır. Bu gibi dokunuşlar tüm alanı boğmadan mutfağa coşkulu bir renk patlaması ekleyebilir. Örneğin, parlak kırmızı bir mutfak robotu veya bir buzdolabı nötr dolaplara ve tezgahlara sahip bir mutfağa eğlenceli ve işlevsel bir katkı olabilir.

pastel renkli mutfak esyalari , pastel pembe ve mavi kupalar tabaklar

Bir mutfak tasarımında cesur renkler kullanırken, aşırı yoğun veya kaotik bir görünüm yaratmaktan kaçınmak için bunları nötr unsurlarla dengelemek önemlidir. Örneğin, parlak mavi dolaplarınız varsa, rengi dengelemek için bu yılın mutfaklarda popüler renklerinden pembenin hafif tonlarında bir tezgah arkası fayansı seçebilirsiniz. Çanakkale Seramik Aqua&Terrazzo koleksiyonunu renkleri tam da bu renk ikilisine uyar nitelikte. Pembe karoları alana biraz fark katmak ve enerji getirmek için balıksırtı deseninde uygulayabilirsiniz.

Renklerle bloklar oluşturmak, mutfağınıza modern, sanatsal bir dokunuş katmanın etkili bir yoludur. Alanda bir odak noktası yaratmak için mutfağınızın bir duvarını veya bölümünü cesur, parlak bir renkle kaplamayı veya boyamayı düşünebilirsiniz. Bu dönemin modern mutfaklarında bu tip bir uygulama için en doğru renk seçenekleri arasında turkuaz, sarı ve bordo gibi parlak, cesur renkler bulunuyor. Tam bu noktada, çönerimiz Kalesinterflex Innovation koleksiyonu olacak.

modern mutfakta lacivert duvar boyasi, beyaz mutfak dolaplari, ahsap tezgah

Bu güçlü ifade arayışı renklerle sınırlı değil, bu renklerle uyumlu hatta onların altını çizecek malzeme tercihleri de dikkat çekiyor. Altın, bakır ve pirinç gibi metalik yüzeyler mutfak donanımı, armatürleri ve aksesuarları için popüler hale geldi. Bu malzemeler ve benzersiz dokuları, mutfak alanlarına sıcaklık, doku ve lüks bir dokunuş katıyorlar.

Unutmayın, renkli ve modern bir mutfak, her öğeyle her renkle her şeyi yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Birkaç anahtar parça veya vurgu ile başlayın ve kişisel zevkinizi yansıtan uyumlu, şık bir görünüm oluşturmak için adım adım ekleyerek tasarımınızı inşa edin.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler