icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Renk Terapisi Sorbe Renkleriyle Yaz Enerjisi

Sorbe renklerinden dramatik gotik görünümlere, geometrik ve rölyefli karolardan pirinç bataryalara bu yılın akımları uzun süreye yayılacak bir değişimin habercisi gibi görünüyor. Bu yazımızda sorbe renkleri banyolara adapte edilebilir ve ne gibi eşleşmeler yapılabilir mercek altına alıyoruz.

  • 11 Nisan,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 368 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Hiç şüphe yok ki; banyolar, ev içerisinde tamamen işlevsel bir alandan birçok dokunuş yapabileceğimiz tasarım potansiyeline sahip stil sahibi alanlara dönüşüyor. Sonuç olarak, iç mekan trendleri dolgun renk karmalarından yuvarlak hatlara radikal bir değişim geçirirken, banyolar da bundan nasibini alıyor. Uzun süreler vakit geçirebileceğimiz, sürdürülebilir olması yanında karakteristik ve zamansız banyolar kurgulamak için de doğru planlama ve yaratıcılık önem kazanıyor. Çünkü bu değişimde zevkler ve ihtiyaçlar ister istemez daha ön plana çıkıyor; özellikle zemin ve yer seramiklerinde desen, form, büyüklük ve renkleri karıştırıp kullanmak, doğru mix’n match kurguyu yakalamak istiyorsanız, işte size yılın en renkli fırsatı!

kalseramik soft pastel renklerde rengarenk seramikler, yesil ve mavi surdurulebilir curatile

Neotenik tasarımların öne çıkmasıyla formlara eşlik eden renklerde giderek yumuşadı. Toz pembe, leylak, bebek mavisi, adaçayı yeşili ve dahası. Bu furyada özellikle banyo tasarım fikirlerinde pembe ve tonlarını daha çok görmeye başladık. Biraz sıradışı olsa da şerbet veya sorbe renkleri olarak tanımlayabileceğimiz bu çılgın renk ailesiyle banyolarda harika eşleşmeler ve tasarımlar oluşturmanız mümkün.

kaleseramik koyu ceviz rengi ahsap seramik, flower floral desenli seramik karo

Dönem olarak sizi 30’ların Miami’si veya 50’lerin Palm Springs'ine ışınlayan bu cıvıl cıvıl renk paletinin ilham kaynakları dondurma renkli üstü açık arabalar, türlü palmiyenin yükseldiği göz alıcı villalar ve tabii ki havuz partileri… Mix’n Match ilham panonuzda şerbet/sorbe tonlarının güzelliğini ortaya çıkaracak pirinç armatür ve bataryalara yer vermeyi unutmayın. Mat veya parlak kullanımlar sizin zevkinize kalmış. Bu bu renk ve malzeme eşlemelerini, geometrik ve rölyefli karolarla karıştırmayı da deneyin.

soft pastel renklerde ahsap ve mermer dokulu pembe yesil mavi renklerde seramik uyumu

Sorbe renklerinin tasarımlarda kullanımı, İskandinav iç mekanlarının sade, nötr minimalizmi ile cesur ve dokusal maksimalist estetik arasında bir yere konumlanıyor. Bu ilgi çekici renk trendinin çıkış yeri ise renkli bir tasarım geçmişine sahip bir ülke olan Danimarka (Renkli geçmiş dediğimizde sadece Lego'yu düşünmeniz yeterli) Danimarkalı tasarımcılar ve içerik üreticileri, pastel renklere yönelik bu harekete ilk olarak 2021'de öncülük ettiler, renk akımı ise yeni yeni yaşam alanlarına doğru süzülüyor.

sorbe renkleri kaleseramik seramik karo canli renk karolar

Geleneksel nordik görünümlü banyonuzu yenilerken sorbe renklerin enerjisini kıvrımlar, yivli yüzeyler ve geometrik karolar ile hareketlendirebilirsiniz. Feminen estetiği kare karolar, terrazzo, renkli derz dolgular ve renkli yüzeylerle besleyerek banyonuzda canlandırıcı bir etki yaratabilirsiniz. Deniz köpüğü yeşilleri, sıcak pembeler ve kil renklerinin yanına grafik bir dokunuş için heykelsi armatürler ve mat siyah bataryalar ekleyebilir ve elips, oval ya da dairesel aynalarla görünümü tamamlayabilirsiniz.

dogal tas gorunumlu, ahsap gorunumlu seramikler, floral desenli sorbe renklerde kaleseramik seramik karo

Duvar kağıdına benzeyen desen baskılı büyük fayans kompozisyonlarını son dönemde banyolarda sıkça görüyoruz. İster banyonuzda ister yatak odanızda özel bir duvar oluşturmak için maliyetli bir çözüm olarak sunuluyor. Kompozisyonların çoğunlukla doğa temalı olduğu bu desenlere yakından bakmak isterseniz, Kale Seramik’in Fiore serisi, Wabi Koleksiyonu Shiro Bloom serisi ve Kapsül Koleksiyonu’na ait Soul serisi inceleyebilirsiniz. Herbiri ve daha fazlası şerbet renkli kombinleriniz için uyumlu birer eşlikçi olabilir.

kaleseramik pastel pembe mavi bej tonlarda metro karo

Yaz sıcağında serinlemenin üç top meyveli dondurmadan daha yaratıcı birkaç yolu olabileceğini yukarıdaki yazımızda kısaca aktardık. Nasıl bir kornete zevkinize göre dondurma çeşidi seçiyorsunuz, banyonuza renk ve doku seçerken de aynı hislerinize güvenin. Öncesinde duvar ve zemin seramiklerindeki yeni gelişmeleri, yeni model ve malzemeleri mutlaka inceleyin. Banyosunu yenilemek isteyenler yumuşak sarılar, mercanlar, lavantalar, maviler, pembeler, adaçayı yeşilleri ve mango-portakallar gibi canlı ve eğlenceli renklerin yer aldığı sorbe renk paletine ister tek bir duvarda ister mekanın tamamında veya küçük dekorlar olarak ama mutlaka yer verin.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler