icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Pantone Yılın Rengi Peach Fuzz

1999 yılından bu yana her yılın renk belirleyicisi Uluslararası renk enstitüsü Pantone, 2024 yılının rengini açıkladı! Modadan dekorasyona karşımıza çıkacak her sektörden ürünün renk trendlerine ilham olan Pantone, bu yıl “Şeftali Tüyü” rengi ile naif ve neşe dolu bir temanın üzerinde duruyor.

  • 19 Mart,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 110 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Dünya çapında bir marka olan Pantone, renk enstitüsünün her yıl belirlediği yılın rengiyle şu sıralar gündemde. Her yıl, bir önceki yılın aralık ayı başında açıklanan yeni yıl rengi ile yepyeni bir görünüm, ruh ve estetiğin hikayesini yazıyor. Farklı sektörlerin tamamını etkileyen bu renk seçimi, her yıl farklı bir temaya sahip ve bir mesajı olan türden. 

Pantone 13-1023 kodlu Peach Fuzz isimli şeftali tüyü rengi, pozitif ve kucaklayıcı bir mesajla yeni bir yıla merhaba diyor. Sarıp sarmalayıcı bu renk tonu, ruhumuzu, zihnimizi ve bedenimizi zenginleştiren, kendimize ve yakın çevremize ilham kaynağı olma arzumuzu vurgulayan bir tanımla hayatımıza girdi bile!

pantone 2024 yili rengi renk trendi seftali tuyu, peach fuzz, naif ve nese dolu renk secimi

Yumuşak bir şeftali rengi: Pantone 13-1023 Peach Fuzz

Samimiyet ve bağlılık hissini vurgulayan bu yeni renk ile yaradılışımızdaki yakınlık ihtiyacını konu ediyor. Aynı zamanda sıcak, modern ve zarif bir renk ile işe biraz ışıltı katmayı da ihmal etmiyor. Dokunma ve hatta şefkatle sarılma hissiyle dolup taşan “Peach Fuzz”, özellikle gençlerin dünyasına hitap etmeyi planlıyor. 

Halı tasarımından kumaşlara, mutfak gereçlerinden makyaj dünyasına kadar oldukça geniş bir yelpazede, her markanın özel koleksiyonlarında hayat bulan Pantone rengi Peach Fuzz, aydınlık, dinamik ve neşe dolu yüzüyle yılın tamamına iyi niyetiyle gülümsüyor. 

Yılın rengi doğrultusunda birçok dünya markası da Pantone ile iş birliği çerçevesinde özel koleskiyonlarını duyurdu bile. Ruggable’ın halıları, Spoonflower’ın kumaş ve duvar kağıtları, Polaroid’in yılın rengine özel baskı sağlayan fotoğraf filmleri, Dr.Nest’in diş fırçaları, Shades by Shan’in dudak parlatıcıları ve Tealeaves’in yılın renginden ilham alarak ürettiği bitki çayı da dünyada ses getiren iş birliklerinden. 

pantone 2024 yili rengi renk trendi seftali tuyu, peach fuzz, naif ve nese dolu renk secimi

Sağlık yaşam, neşe ve pozitiflik

Nazik, narin ve kadife naifliğinde bir hisse sahip yılın rengi, barış ve huzura gönderme yapıyor. Daha şefkatli olmayı ve insanlar arasındaki samimiyet ihtiyacını anlıyor, bu samimiyetin artmasına da bir nevi öncü olmak istiyor. Sofistike bir edayla özellikle moda dünyasına hızlı bir giriş yapan Peach Fuzz, Gucci, Jil Sander gibi dünya markalarının en yeni koleksiyonlarında dikkat çekiyor.

Hassas ve empati öncelikli bir ruh halini temsil ederken aynı zamanda pembe ve turuncu arasındaki o incecik çizgide rahatlığı da simgeliyor. Yeniden dengede olmaya ve kendi dengemizi bulmaya ön ayak olmak isteyen Pantone, bu yönüyle iyileşme ve rahatlama öncelikli bir yılın da mesajını veriyor. 

İyileşme ve rahatlama döngüsü

Belki tatlı bir günbatımı renkleri arasında belki de lezzetli mi lezzetli bir meyve salatasıyla sofraların tam ortasında... Peach Fuzz, çoktandır içimizde ve iyi hislerle dolup taşan bir yerdeydi her zaman. Bu yıl insani ihtiyaçlarımız arasında sıkça söylendiğimiz iyi niyet, neşe ve insan sevgisi odaklı bu gündemimize çok yakıştığını da söylemek istiyoruz.

pantone 2024 yili rengi renk trendi seftali tuyu, peach fuzz, naif ve nese dolu renk secimi

Pantone’nin gözünden yılın rengi

İşin içine biraz romantizm de girmiyor değil elbette. Pantone, bu romantizmi modern bir kimlikle veren Şeftali Tüyü rengini böyle tanımlıyor: 

“Her şeyi kapsayan, ruhu, zihni, bedeni ve kalbi zenginleştiren kadifemsi yumuşak bir şeftali tonu... İnsanlarla bir arada olma arzumuzu ve bunun yarattığı tüm duygu genişlerini vurgulayan, sıcak ve rahat bir renk... Pantone 13-1023 Peach Fuzz, yumuşaklığa dair yepyeni bir yaklaşım. Zarif bir tavırla arzu etmeyi temsil eden, hassas bir hisle şefkatli bir paylaşım sunan, toplum ile iş birliği içinde olma mesajını ileten bir tarafta duruyor. Tat alma, görme, dokunma ve koku duyularımız arasında simbiyotik bir ilişki kuran renk olarak, duyularımıza bir hediye adeta.”

Pantone Renk Enstitüsü’nün Genel Müdürü Leatrice Eiseman ise Peach Fuzz’un zorluklarla dolu bir dünyada barışa ve birlik olmaya olan ihtiyacımızı vurgulamak için seçildiğini söylüyor: “Bu yılın rengi, aidiyeti temsil ediyor. Yeniden kalibre olmaya ilham veriyor ve bu yol için bize fırsatlar sunuyor. Sakin bir hava yaratıyor, var olmayı, hissetmeyi, iyileşmeyi ve insanlarla vakit geçirmekten keyif almayı, anın tadını çıkarmayı vurguluyor. Peach Fuzz’un rahatlığıyla iç huzurumuzu bulabilir, duyularımızı rahatlatan varlığıyla uyandırabiliriz.”

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler