icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Seramik Seçimlerini Farklı Malzemelerle Uyumlamak

Hammaddesi tamamen doğal bir içeriğe sahip seramikler, iç ve dış mekanların dekorasyonunda zamanın ötesinde bir malzeme. Aksesuardan mobilya ve mimariye uzanan geniş bir kullanım alanıyla her daim zengin bir bakış açısı sunuyor. Bu dokunduğu yeri güzelleştiren seramiklerin hangi başka malzemelerle uyumlu bir birliktelik oluşturabildiği konusunda fikir edinmek için size önerilerimiz var.

  • 23 Şubat,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 137 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
farkli boyutlarda ve sekillerde mermer gorunumlu beyaz gri seramik karolar, altigen formda duvar seramikleri

Kilin yolculuğunun sonunda seramiğe dönüşme hikayesi, çoğu zaman eğlenceli ve keşiflerle dolu... Bazen küçük bir kahve fincanında bazen bir banyo zemininde karşımıza çıkabiliyor seramik... Bu çeşitli ve farklı alanların tamamına uyumlu yanıyla seramikler, uzun ömürlü ve farklı koşullara dirençli bir malzeme. Bu özelliklerle seramiklerin, stiller ve trendlerden bağımsız her daim yaşam alanlarında kendine bir kullanım alanı bulabiliyor olması, tesadüf değil elbette. 

Diğer yandan suya ve neme karşı dirençli oluşu, farklı sıcaklıklara dayanabilme kapasitesi ve elbette sürdürülebilir bir dünya kavramına, doğal içeriğiyle doğrudan katkı sağlaması onu diğer malzemelerden ayıran özelliklerinden. Dış mekân ya da iç mekân fark etmeksizin, banyo ve mutfaklarda aksesuar ya da sofra malzemelerinde, kısacası her alana çok yakışıyor seramikler... Bu malzemeyi farklı dokularla birlikte kullanmak da ayrı bir dünyanın kapısını açıyor.

kale atolye el yapimi seramik tabak, cicek desen ve baskilari

Seramik malzemeli bir ürünü farklı hangi dokularla kullanabiliriz?

Kullanım alanı evin hangi bölümü ya da yaşamın hangi kısmında olursa olsun, öncelikle olumlu tüm özelliklerinin yanında diğer malzemelerle de uyumlu olan seramikler, rahat bir kullanım sağlıyor, görünümünü bir üst seviyeye taşıyor. Diğer yandan zengin ve katmanlı bir stil anlayışı için özellikle malzeme çeşitliliği üzerinden ilerlemek istediğiniz alanlarda mutlaka bir seramik dokunuş gerekli oluyor adeta. Yani seramikler, yaşamımızın olmazsa olmaz dokularından demek yanlış olmayacak.

Dekorasyonda daha doğru ve stil sahibi bir görünüm elde etmenin altın kurallarından biri olan farklı malzemeleri bir denge ve uyum içinde kullanabilmek konusunda, seramik malzemeli bir vazo, bir zemin ya da bir duvar aksesuarı gibi farklı örnekler için de olsa yakaladığı uyuma yakından bakmak istedik.

Doğayla uyumlu birliktelik: Seramik ve ahşap

Doğanın kendi içindeki dengesine hayran olmamak elde değil. Doğadan bir içerikle yani kil ile üretilen seramikler, yine doğadan diğer malzemelerle eşsiz bir uyum yakalıyor haliyle. Bu malzeme, elbette ahşap! İster doğal ahşap görünümünü koruyan ve ham haliyle mekanlara konuk olan ahşaplar olsun ister daha işlemden geçmiş vernikli ya da renklendirilmiş bir ahşaptan söz edelim... Her koşulda seramik malzemelerle ahşabı bir arada kullanmanın yerini hiçbir şey tutmuyor. Daha doğal, samimi ve keyifli her görünüm için tercih edebileceğiniz ikili diyebiliriz.

Örneğin seramiklerle kaplı bir banyoda banyo mobilyalarını ahşap görünümünün ön planda olduğu bir tasarımla tercih edebilirsiniz. Diğer yandan mutfaklarda tezgâh arası seramikleri tercih ediyorsanız eğer mutfak tezgahınızı ahşap olarak seçmek iyi bir fikir olacak. Seramik banyo setinizi bambu bir tepsiyle lavabo bölümünde kullanmak da bir başka alternatif.

siyah beyaz el yapimi seramik banyo aksesuarlari masuma seramik, kale atolye

Seramik ve cam aşkı

Özellikle yine el yapımı ve doğal bir malzemelerin dünyasında gezmeye karar verdiysek eğer, camdan bahsetmeden olmaz! Özellikle mavi ve yeşil tonlarındaki kalın cam formlarıyla çok yakıştırılan seramikler, tek bir üründe bir araya geldiğinde de harikalar yaratıyor. Diğer yandan yan yana kullanıldığında da romantik ve yumuşacık bir görünüm elde edilen cam ve seramik birlikteliğinde vitray camlarla olan renkli kombinasyonlar da çok etkili.

Örneğin sehpa tasarımlarında cam detaylı seramik tabla kullanmak, evin içinde ışık oyunları yaratmak için mutfak seramikleri arasındaki pencere camını vitray tercih etmek bu birlikteliğin en keyifli yanlarından biri. Canlı, dinamik ve az biraz nostaljik bu akış için stilinizi daha kişiselleştirilen detaylarla “biricik” hale getirmek bu tarz kullanımlarla uyumlu bir stilin anahtarı.

banyoda seramik yuvarlak tepsi, organizasyon duzenleme, mum, oda kokusu

Metallerle seramik dengesi

Biraz daha modern ve belki endüstriyel bir dokunuş arayanlardansanız seramik kullanımlarına yakışacak metal malzeme seçimlerinde bazı öncelikleriniz olabilir. Örneğin parlak bir seramik kullanıyorsanız metal akşamlarda mat dokular tercih etmek çok iyi bir seçenek olacak. Rengi konusunda ise bakır tonları hemen her renk ve desen seramikle birlikte görünümü bir üst boyuta taşıyacak elegan bir dokunuş elde etmeniz demek olacak. 

Örneğin bleu blanc desenli bir mutfak seramiği kullanımında tezgah arası görünümünü zenginleştirmek için bakır bir mutfak evye bataryası tercih ederek, zamansız bir stil yaratmış olacaksınız.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler