icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Şömine Çevresine Dekoratif Makyaj

Bulunduğu alanı içindeki ateşin ısı ve ışık gücüyle yöneten şömineler, yaratıcı dekoratif dokunuşlar sayesinde kullanılmıyorken bile mekânın odak noktası olabilirler.

  • 14 Haziran,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1857 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Neredeyse herkesin hayali değil mi? Kış olsun, kar yağsın ve ateş yansın... Böyle zamanlarda kendinizi bir dağ evinde şömine başında hayal edersiniz ve zaman duruverir. Özellikle soğuk mevsimlerde akla gelen bu senaryolarda başrol sahibi olan şömineler, sadece boğuk günlerde değil, kullanılmıyorken de oldukça cazibeli bir dekorasyon noktası olabilmekte.

somine ve yakacak odun rafi ile ferah yasam alani

Gerçek hayatta evin bir köşesinde yaz kış sabit kalan ve çoğu zaman kullanılmayan şömineleri nasıl güzelleştireceğimize ve ev atmosferine katabileceğimize bakalım. Elbette ki en önemli görevimiz, şömine çevresini kaplamak.

rahat mobilya ve dekoratif somine ile rahat ve konforlu oturma odasi ve koltuk sali

1. Küçük mekanlara tek renk çözümü

Eğer şömine alanınız küçükse, şöminenin baskın olmasını değil, mekâna uyum sağlamasını beklersiniz. Bu durumda ilk çözüm önerimiz, şömine çevresini, tacını ve üst doğramasını, mümkünse tavana dek tek renk boyayarak kusurları ortadan kaldırmanız olacaktır. Birden fazla malzemenin bir arada kullanılması söz konusu ise bu formül malzeme kalabalığını yok eder ve şömine boyutunu algıda küçültür.

klasik mekanda somine ve uzerinde gold cerceveli ayna

2. Ayna ile vurgu sağlamak

Şömine çerçevesinde iddialı bir tarzı seçtiyseniz, gövdesinde de bu iddiayı sürdürebilirsiniz. Örneğin klasik kesim bir taç, üstünde devasa bir ayna ile parlar. Ek olarak da aynada yansıyacak şamdanlar ve mumlar ister.

bambu orgu berjer uzeri pastel pembe koltuk sali, ahsap oval sehpa ve sik somine ile oturma odasi tasarimi

3. Sanat çalışmalarını gruplamak

Küçük çapta bir koleksiyonerseniz ve henüz daha kolları yeni sıvamışsanız, biriktirdiğiniz eserleri gruplayarak sergilemek için muhteşem bir alanınız var demektir: Şömine üstü. Bu sayede şömine altındaki duyu hareketliliği, şömine üzerindeki alanda sergilenen sanat eserleriyle devam eder.

canl, sari kontrast renkli duvar nisinde somine odunu depolama pratik cozumu

4. Kontrast renklerle enerji patlaması

Şayet bu kadar sakinlik yeterliyse, mekânda biraz enerji bombardımanına ne dersiniz? Eğer şöminenize güveniyor ve onu bir star yapmak istiyorsanız, gece mavisi, turkuaz, flamingo, sarı veya turuncu gibi neon bir renge boyayın. Sadece şömine tacını veya kontürünü boyamanız bile yeterli etkiyi sağlayacaktır.

cimento duvar efektli kolonda somine ve televizyonlu genis villa ic tasarimi

5. Minimal kamuflajlar

"Az" sevenlerin işi gerçekten zor. Minimalist kanat, şömineyi hem göstermek hem de hiç ortaya çıkmasın ister. Bu durumda şömineyi duvarla aynı hizaya sıfırlamak en iyi çözümdür. Bu kamuflaj sayesinde ateşin kendisini korumuş ama etrafındaki kalabalığı yok etmiş olursunuz.

canakkale seramik sunrise serisi mermer dokusunu yansitan porselen ve seramik karo

6. Mermer efektiyle lüks sıcaklığı

Orjinal mermer kaplamanın maliyeti ve dayanıklılığı bir soru işareti ise, onu hemen bir güzel nokta işaretine dönüştürelim: Mermer dokusunu bire-bir yansıtacak kalitedeki porselen ve seramik karolar, dokunun asaletini şömine çevresine yansıtıyorlar. Bunun en güzel örneklerinden biri Çanakkale Seramik ailesine ait Sunrise olabilir. Onice mermerinin aydınlık renklerini taşıyan Sunrise, duvar ve zeminde kullanabileceğiniz bir ürün seçeneği.

pastel renklerde modern gun isigi alan ic mekanda beyaz duvarlar ahsap parke zeminler ve koyu renk mermer somine
kalebodur royal gallery serisi cement 2.0 brut beton efektli karo

7. Nordik kışından esinlenmek

İskandinav esintili bir şömine köşesini nasıl tarif edebiliriz: Önünde bir post, kütük saklama alanı ve yanma haznesi maksimum sade formlarda ve etrafı organik mobilyalarla çevrili. Madem bu kadar kuzeye gidiyor ve yalınlığın temelini arıyorsunuz, o halde şöminenizi brüt beton bırakabilir veya çimento efektli karolarla kaplayabilirsiniz. Kalebodur'un Royal Gallery serisine ait Cement 2.0, brüt beton efektini seramik şıklığına yansıtan özel bir ürün. Mat ve yarı parlak seçenekleriyle şömine çevresine mimari yalınlığı yansıtacaktır.

iskandinav nordik ciftlik tarzi mobilyalar bej brut dokulu duvarlar ve somine

8. Oturma düzeninde organik açılar

Bu tavsiyemiz ise oturma düzeni için: Şayet mümkün ise, şöminenin sağ ve sol tarafından tüm çevresini saracak şekilde, daire formlu bir oturma düzeni yapın.  İki yanındaki koltuklar ve karşısına dairesel kanepe ile herkes eşit bir şekilde ateşi seyredebilir ve ısınır.

modern ve minimal iki koltuklu somineli ic mekanda oval sehpalar ve lamba ile oturma odasi bej duvarinda kare beyaz poster
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler