Şömine Çevresine Dekoratif Makyaj
Bulunduğu alanı içindeki ateşin ısı ve ışık gücüyle yöneten şömineler, yaratıcı dekoratif dokunuşlar sayesinde kullanılmıyorken bile mekânın odak noktası olabilirler.
- 14 Haziran,2022
- 2 dk okuma
- Bu içerik 2307 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Neredeyse herkesin hayali değil mi? Kış olsun, kar yağsın ve ateş yansın... Böyle zamanlarda kendinizi bir dağ evinde şömine başında hayal edersiniz ve zaman duruverir. Özellikle soğuk mevsimlerde akla gelen bu senaryolarda başrol sahibi olan şömineler, sadece boğuk günlerde değil, kullanılmıyorken de oldukça cazibeli bir dekorasyon noktası olabilmekte.
Gerçek hayatta evin bir köşesinde yaz kış sabit kalan ve çoğu zaman kullanılmayan şömineleri nasıl güzelleştireceğimize ve ev atmosferine katabileceğimize bakalım. Elbette ki en önemli görevimiz, şömine çevresini kaplamak.
1. Küçük mekanlara tek renk çözümü
Eğer şömine alanınız küçükse, şöminenin baskın olmasını değil, mekâna uyum sağlamasını beklersiniz. Bu durumda ilk çözüm önerimiz, şömine çevresini, tacını ve üst doğramasını, mümkünse tavana dek tek renk boyayarak kusurları ortadan kaldırmanız olacaktır. Birden fazla malzemenin bir arada kullanılması söz konusu ise bu formül malzeme kalabalığını yok eder ve şömine boyutunu algıda küçültür.
2. Ayna ile vurgu sağlamak
Şömine çerçevesinde iddialı bir tarzı seçtiyseniz, gövdesinde de bu iddiayı sürdürebilirsiniz. Örneğin klasik kesim bir taç, üstünde devasa bir ayna ile parlar. Ek olarak da aynada yansıyacak şamdanlar ve mumlar ister.
3. Sanat çalışmalarını gruplamak
Küçük çapta bir koleksiyonerseniz ve henüz daha kolları yeni sıvamışsanız, biriktirdiğiniz eserleri gruplayarak sergilemek için muhteşem bir alanınız var demektir: Şömine üstü. Bu sayede şömine altındaki duyu hareketliliği, şömine üzerindeki alanda sergilenen sanat eserleriyle devam eder.
4. Kontrast renklerle enerji patlaması
Şayet bu kadar sakinlik yeterliyse, mekânda biraz enerji bombardımanına ne dersiniz? Eğer şöminenize güveniyor ve onu bir star yapmak istiyorsanız, gece mavisi, turkuaz, flamingo, sarı veya turuncu gibi neon bir renge boyayın. Sadece şömine tacını veya kontürünü boyamanız bile yeterli etkiyi sağlayacaktır.
5. Minimal kamuflajlar
"Az" sevenlerin işi gerçekten zor. Minimalist kanat, şömineyi hem göstermek hem de hiç ortaya çıkmasın ister. Bu durumda şömineyi duvarla aynı hizaya sıfırlamak en iyi çözümdür. Bu kamuflaj sayesinde ateşin kendisini korumuş ama etrafındaki kalabalığı yok etmiş olursunuz.
6. Mermer efektiyle lüks sıcaklığı
Orjinal mermer kaplamanın maliyeti ve dayanıklılığı bir soru işareti ise, onu hemen bir güzel nokta işaretine dönüştürelim: Mermer dokusunu bire-bir yansıtacak kalitedeki porselen ve seramik karolar, dokunun asaletini şömine çevresine yansıtıyorlar. Bunun en güzel örneklerinden biri Çanakkale Seramik ailesine ait Sunrise olabilir. Onice mermerinin aydınlık renklerini taşıyan Sunrise, duvar ve zeminde kullanabileceğiniz bir ürün seçeneği.
7. Nordik kışından esinlenmek
İskandinav esintili bir şömine köşesini nasıl tarif edebiliriz: Önünde bir post, kütük saklama alanı ve yanma haznesi maksimum sade formlarda ve etrafı organik mobilyalarla çevrili. Madem bu kadar kuzeye gidiyor ve yalınlığın temelini arıyorsunuz, o halde şöminenizi brüt beton bırakabilir veya çimento efektli karolarla kaplayabilirsiniz. Kalebodur'un Royal Gallery serisine ait Cement 2.0, brüt beton efektini seramik şıklığına yansıtan özel bir ürün. Mat ve yarı parlak seçenekleriyle şömine çevresine mimari yalınlığı yansıtacaktır.
8. Oturma düzeninde organik açılar
Bu tavsiyemiz ise oturma düzeni için: Şayet mümkün ise, şöminenin sağ ve sol tarafından tüm çevresini saracak şekilde, daire formlu bir oturma düzeni yapın. İki yanındaki koltuklar ve karşısına dairesel kanepe ile herkes eşit bir şekilde ateşi seyredebilir ve ısınır.
Henüz yorum yapılmadı.