icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Özgürce Eşleştir & Birleştir: Doğadan İlham Alan Yüzey Kombinleri

Seramiklerde renk, doku, boyut ve desen seçenekleri çeşitlendikçe, yüzeylerde yaratıcı oyunlar oynamak ve stil sahibi mekanlar yaratmak eskisinden çok daha eğlenceli.

  • 31 Mart,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 288 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

21. yüzyılın ilk çeyreğini bitirmeye yaklaşırken, artık herkes iç mekanlarında daha çok renk görmek istiyor. Doygun renklere ve desen oyunlarına sahip yüzeylere ilgi ve talep arttıkça da, hem üreticiler hem de mimar ve tasarımcılar sizleri daha yaratıcı, inovatif ve cesur ürünlerle tanıştırmak ve buluşturmak için dört bir koldan çalışıyor. Burada ‘cesur’ kelimesi büyük önem taşıyor çünkü ne kadar renk, desen, doku ve form üretilirse üretilsin, bunları cesurca bir araya getirip mekanlarınızda stil oluşturmak sizin seçimleriniz ve yaratıcılığınız ile mümkün olabilir. Kısaca mix’n match olarak tanımlayabileceğimiz bu sentezleme becerisi; yaşam alanlarına yeni yorumlar katmak, trendlerin birebir uygulamak yerine farklılaşmak isteyenleri, özgürce kendi kompozisyonlarını yaratmaya sevk ediyor. Siz de bu yaratıcı kimliklerden biriyseniz, detaylar yazımızda.

Karakter sahibi mekanlara sahip olmak için önceliğiniz cesaret olsun çünkü trendler sadece birer yol göstericidir. Bu yazımızda son dönemde doğal malzemelerin ve doğa unsurlarının başrolde olduğu ana akımın izinden gideceğiz; zemin ve duvar karolarında doğanın gücünü yansıtan desen, form, büyüklük ve renkleri karıştırıp kullanabilmeniz ve kendi kompozisyonlarınızı oluşturabilmeniz için önerilerde bulunacağız.

Her şeyden önce işe başlarken mutlaka bir renk paletiniz olsun. Birbiriyle diyalog kurabilen ve bir arada bir armoni yaratan bir stil ancak bu şekilde yakalayabilirsiniz. Duvarlar, zeminler, dekorlar, derzler… Önceden hepsini bir araya getirip seçimlerinize karar verin. Genellikle karoları karıştırmayı ve eşleştirmeyi düşündüğünüzde içgüdüsel olarak aynı stili, sadece farklı tonlarda seçersiniz. Halbuki mix’n match size yaratıcı ve özgür bir alan yaratır. Örneğin; mat çini desenli küçük ebatlı karolarla parlak rölyefli çubuk karolar ve bu ikisine eşlik edecek doğal taş efektli geniş ebatlı yer karolarıyla bir tezat oluşturabilir ve banyonuzu sakinleştirici olduğu kadar çarpıcı bir görünüm verebilirsiniz. Hued ve Pera koleksiyonlarının çeşitliliğine göz atın.

Ahşap dokular, yaşam alanlarından ıslak mekanlara evin çok daha fazla alanında varlık gösteriyor. Yıllarca banyo tasarımına hakim olan beyazın hakimiyeti de kısmen de olsa yerini ahşap ve toprak tonlarına bırakıyor. Stili yalın ve klasik tuttuğunuz sürece malzeme ve renk konusunda özgürsünüz. Akdeniz’den Karayipler’e yaprak tonlarının ferahlığı ve kireç taşı dokularının ham görünümü ahşap yüzeylerle kompozisyon oluştururken size yol gösterebilir.

Çubuk karoların terracotta karolarla birlikteliği veya beşgen, altıgen gibi geometrik karolarla balıksırtı diziliminde ahşap karoların birlikteliği, aynı şekilde terrazzo yüzeylerle beton kombinasyonu olmaz dedirtse de tek bir mekanda daha azıyla daha çoğunu yaratmanın lüksünü size sunuyor.

Canlı renklerin eşlik ettiği ahşap, doğal taş, mermer, çini, brüt beton, terrazzo, terracotto, metalik görünümlerin tümü doğa temalı geniş duvar panolarıyla zenginleştiğinde ahenk içerisinde seyrine doyulmaz ve zamansız mekanlar yaratmanıza imkan tanıyacaktır.

Tasarımda mobilyadan aksesuarlara tropik esintiler vaad eden pembe ve yeşilin klasik birlikteliği son dönemde banyolara sıçramış vaziyette. Ne kadar tezat görünse de bu iki renk yatıştırıcı etkiye sahipler. Sıcak bir günde serin bir dondurmanın ferahlatan etkisi gibi… Haliyle doğala bakış açınızı sadece Hygge veya Zen görünümlerle sınırlamayın çünkü dramatik senaryolardan şerbet tonlarına bu hafif ve neşeli rahatlama havasını banyolara taşımanızın tam vakti.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler