icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Birleştirin, Eşleştirin, Tamamlayın: Yüzeylerde Buluşan Materyaller

Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, farklı malzemelerin kombinasyonuyla oluşturulan yüzeyler sayesinde, sahip olduğu stili eklektik olarak geliştiren, yaratıcı ve karakter sahibi mekanlar yaratmak oldukça kolay.

  • 1 Temmuz,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 2424 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

İç mekan tasarımında, yerine ve beklentiye göre doğru malzemeyi seçmek, dikkat isteyen bir aşamadır. Estetik görünüm her ne kadar göz doyurucu olsa bile, kullanıcıların asıl talepleri dayanıklılık, yüksek kalite ve ulaşılabilir rakamlar olmuştur. Bu bağlamda, beklentileri karşılayan doğru malzemeleri seçmek ve bunları dengeyle birleştirebilmek, zamansız bir tasarımın gerçek anahtarı diyebiliriz.

modern iskandinav ve japandi tarzi salonda ahsap iskeletli gri koltuk, yesil salon bitkileri

İşte şimdi tam da, materyal çeşitliliğinin bol olduğu, tüketicilere sürekli yeni seçeneklerin sunulduğu, renkten renge, dokudan dokuya, boyuttan boyuta sınırsız alternatifin bulunduğu muhteşem bir çağdayız. Doğru kombinasyonlarda, doğru karışımlar yaparak, ortak bir kimya yaratmanın en değerli özellik olduğu zamanlardayız. Özellikle de yüzey kaplamaları ile.

ahsap parke dosemeli antrasit kose koltuklu ve terasli oturma odasinda aile ve cocuklar

Bir mekanın tüm kabuk kurgusunu oluşturan, ona bir fon sağlayan duvar ve zeminler, materyal buluşmalarının yeni oyun alanları. Elbette ki, hammadde uyumunun, doku yüksekliklerinin, dayanıklılık performanslarının, bakım rutinlerinin bir bütün olması kaydıyla.

gri duvar uzerine altigen beyaz karolar

Örneğin, altıgen karolar ve beton, kulağa şaşırtıcı bir kombinasyon gibi gelebilir ama brüt beton bir zeminin içinden devam eden altıgen veya beşgen karolar, bugünün zeminlerindeki en popüler kombinasyonlardan biri sadece. Ya da mermer gibi bütünüyle lüks imajı olan bir malzemenin, ham ahşapla birleşmesi gibi... Şayet dağ evinize klas bir dokunuş katmak istiyorsanız bu ikisinin dansını bir seyredin deriz.

mavi, gri, lacivert, kahve renklerde materyal ve desen ornekleri moodboard koleksiyon

Materyal eşleştirme ve birleştirme işlemi için bir küratör titizliğine ve cambaz dengesine ihtiyacınız olabilir. Elbette ki daha önce hiç denenmemiş cesur seçimler de yapabilir, kendi kombinasyonlarınızla öncü olabilirsiniz. Gelin son yıllardaki en popüler yüzey malzemesi kombinasyonlarını sıralayalım:

gri damarli beyaz mermer gorunumlu buyuk seramik duvarlar, kuvet, beyaz banyo
    • Ahşap - geometrik karolar
    • Beton - terrazzo
    • Ahşap - çini seramik
    • Tuğla - beton
    • Mermer - Ahşap
modern minimalist kanepe, ahsap zemin ve ahsap duvar panelleri, mermer mutfak adasi kaleseramik t one
    • Doğal taş - mozaik
    • Çakıl taşı - doğal taş
    • Mermer - metro karo
    • Terracotta - flüt karo
    • Beton - Çini seramik
kalebodur hued koleksiyonu mix and match farkli malzeme ve renk kombinasyonu

Modada "mix&match" olarak bilinen bu eşleştirme ve tamamlama yöntemini aynı üründe gerçekleştiren bazı karolar var ki, işte onlar materyaller arasındaki diyaloğu tek planda çözmekteler. Bunlardan örnek verecek olursak, Kalebodur ailesi altındaki Hued koleksiyonu, bir çeşit limbo olarak kabul edilmekte. Baştan sona doku, malzeme ve renk şöleni olan Hued serisinde, ahşap, çimento, taş ve seramik dokularını birlikte görmek mümkün. Off-white, beyaz, bej, gri, koyu gri, vizon, antrasit, cotto ve mavi renklerde sunulan porselen karo serisinin özellikle 14 ayrı model seçeneği sunan dekor karoları görülmeye değer.

canakkale seramik marmoles brillo calacatta mermeri farkli mermer tipolojilerinin bulusmasi

Bir diğer ilgi çekici örnek ise Çanakkale Seramik markasının Marmoles Brillo serisi. Bu kez tek materyalde farklı türler biraraya gelmekte. Aynı seri içinde birbirinden farklı cinsteki mermeri buluşturan Marmoles Brillo'da İtalya’nın Toskana Bölgesi’ndeki Carrara şehrine özgü ünlü Calacatta mermeri, İspanya’da Santa Magdalena’nın ünlü mermeri Pulpis, Türkiye'de çıkarılıp işlenen butik mermerler arasında olan Mocha Perla ve Kanada’nın ünlü doğal taşı Eramosa tam bir zirve buluşması yaşıyorlar.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler