icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mix'n Match'de Orman Yürüyüşleri

Son yıllarda hemen her alanın biricik ilham kaynağı, bir mucizeler diyarı olan doğa ve lokal flora... Yüzeylerde yaratıcılığın izini sürenler de bu kez karşılarında orman meyvelerinin eşsiz renk paletini buluyor.

  • 14 Mart,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 481 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Dekorasyonda kimi zaman belirli bir stili takip ederek sonucu garantiye almak ve riski sıfıra indirmek daha güvenli bir çözümdür ve üstelik pratiktir de…  Ancak, (hele de popüler olan) bir tema uyguluyorsanız, bir anda kendi eviniz gibi yüzlerce ev görebilirsiniz ve hatta bu pinterest’te de karşınıza bolca çıkabilir. Bu durumdan kötü etkilenecek olanları, şuradan ormana doğru alıyor ve onları yaratıcı olmakla ilgili kısa bir yürüyüşe davet ediyoruz.

kalseramik floral desen ve dokulu seramik seri ve dekorlari shiro bloom lenda floral

Kalıplaşmış stilleri adım adım uygulamak yerine daha farklı bir şeyler denemek için en ideal yol, farklı aromaları birleştirerek yeni bir konuşma dili yaratmaktır. İşte buna ‘mixology’ denir. Birbirine yakın veya tamamen uzak tarzları, farklı dokulardaki materyalleri, aynı paletin içinde hayal edemeyeceğiniz renkleri, tıpkı bir kolaj hazırlar gibi, belli bir dengeyi koruyarak buluşturduğunuzda ortaya hem yeni bir tarz hem de özgürlüğünüz çıkmış olur.

kaleseramik retro gorunumlu pastel tonlarda floral seramik renk kartelasi

Elbette ki karıştırma ve birleştirme refleksi sadece mobilya veya tekstillerle sınırlı değil; yüzey kaplamalarında da bu yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Türkiye dekorasyon dünyasının kurucu markalarından olan Kale’nin bünyesi altındaki markaların koleksiyonlarını birleştirerek oluşturduğu mix’n match moodboard’larına baktığınız zaman ne demek istediğimizi kolayca anlayacaksınız: Farklı dönem ve stilleri anlatan, bambaşka formlarda, parlaklıkta, kimi zaman iki kimi zaman üç boyutlu, birbirinden çok ayrı desenlerde ve renklerde çeşitli karo örneklerini farklı temalar altında buluşturarak hiçbir yerde göremeyeceğiniz, yeni kompozisyonlar yaratan Kale’nin mix’n match sunumlarının ilham kaynakları da ayrı ayrı. Onlardan biri de ormandan geçiyor.

mix and match bordo kirmizi adacayi lacivert altigen ve metro dikdortgen seramik harmonisi

Bordo, kırmızı, adaçayı, lacivert, beyaz, açık kahve, koyu orman yeşili, turuncu ve pembe renklerden oluşan bu geniş palet, doğanın sakinliğini ve güzelliğinin içinde saklı lezzetleri anımsatıyor. Kale’nin böğürtlen, ahududu, karadut, kızılcık, hünnap, ahlat, kırmızı kuş üzümü, alıç, yaban mersini ve kuşburnu gibi meyvelerden aldığı ilhamla ortaya çıkardığı bu kompozisyonda, ormanın insanı içine çeken natürel sadeliği, soğuk yeşillerin sıcak kırmızı tonlarına sarılışı ve yaydığı derinlik etkisi ortaya çıkıyor.

kirmizi mavi beyaz sari metro seramikleri birbiri ile uyumu

Mix’n match performansını, orman renk ve duygu aksında örnekleyen Kale’nin bu panoda bir araya getirdiği tasarımlarda ise, Kalebodur’un Royal Marbles koleksiyonundan Bluetta mermerler, Çaanakkale Seramik’ten metro karoların minimal versiyonu olan Windsor serisi ile nostaljik çinilerin çağdaş yorumu olan Ornament karolar, mozaik etkisinde beşgen karolar olan Atria’lar gibi deseni veya formuyla öne çıkan ürünleri görüyoruz. Tümü, bol yapraklı karolarla kombinlenebiliyor. 

floral desenli el yapimi seramik tabak, floral terrazzo brush dekor ile kirmizi yesil gri pembe seramik mix and match uyumu

Kale’nin ‘henüz keşfedilmemiş yaratıcılık’ ile ilgili en önemli motivasyon kaynağı, bugünün eviyle ilgilenen, ne istediğini bilen ve onun peşinden giden kullanıcılar. O halde biraz da a la carte takılıp, kendi iç sesinizi dinleyin ve Kale’nin uçsuz bucaksız koleksiyonları arasından istediğiniz aromaları seçerek kendi tarzınızı yaratın!

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler