icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfak Mobilyasında En Trend Görünümler

Yeni bir yılın başında her şeye yeniden başlama enerjisiyle doluyken dekorasyondaki trendleri de okumak, bakış açımızı zenginleştirmek önemli. Trendler demişken, konumuz mutfak mobilyaları: 2024 yılında en yeni trendlere bağlı kalarak mutfak mobilyalarında hangi yeniliklerle karşılaşacağız? Bu yenilikleri nasıl ve nelerle uyarlayabiliriz?

  • 26 Nisan,2024
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 116 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
Wooden chest,Kaleseramik wooden chest,modern mutfak,Ahsap mutfak,modern mutfak

Günün farklı saatlerinde her zaman enerjisi aynı kalan bir yer var: Mutfaklar. Yaşam alanlarımızın biriciği, konforu ve üzerine düşünülmüş bir dekorasyonu en çok hak eden alanlar kuşkusuz mutfaklar. Günün dinamiğini ayakta tutan ve çoğu zaman orada olmanın keyfinden bahseden insanlarla dolu olan mutfaklar, bizce de övgüyü hak ediyor. 

Mutfakların her geçen yılla birlikte daha fonksiyonel ve aynı zamanda konforlu olması gerektiğini altı da çiziliyor bir yandan. Çünkü artık sadece yemek hazırlama alanı olarak değil bir sosyalleşme ya da hobi alanı gibi rollere de büründü mutfaklar. Bu çoklu atıfla birlikte biz de yaşam rutinimizde bazı değişikliklere gittik. Örneğin mutfak masalarında daha çok konfor aradık, tezgâh ya da raf bölümlerini dekoratif dokunuşlarla güzelleştirdik... Özetle mutfakları iç mekânın diğer bölümleri içine dahil ettik, dekorun bir parçası ilan ettik bile.

Fiori Di Bosco tezgah, T-one tezgah,Kaleseramik tezgah,Kaleseramik Fiori Di Bosco,Gri mutfak tezgahi,Ahsap mutfak dolaplari,modern mutfak,gri ahsap mutfak yer seramigi

2024 yılının mutfak trendleri

2024 yılıyla birlikte trend belirleyicileri de bu ihtiyacı görmüş olacak ki mutfakların kullanım alanına ihtiyacı olduğu kadar şık ve dekoratif bir algıya da ihtiyacı olduğunun altını çiziyor artık. Dolayısıyla trendler daha kişisel önceliklerin ön planda tutulduğu, özgürlüğün sınırlarının daha dokunulmaz olduğu ve “neden olmasın”ların daha çok gerçekleştirilebildiği bir yıl vadediyor.

Mutfak dekorasyonundaki bu sıcak ve samimi bir bakış açısı, yılın mobilya trendlerine de yansıyor elbette. Örneğin daha iddialı ve ikonik aydınlatmalar, mutfaklarda kullanılabilir hale geliyor. Yani bir aydınlatma seçerken “bu mutfak için biraz iddialı” diye düşünüyorsanız doğru seçimi yaptınız demektir. Özellikle yemek masası için ayırdığınız küçük bir alan varsa bu alanda daha rahat ettiğiniz sandalyeler, birkaç vazo ve yastıklarla cozy bir his elde edebilirsiniz.

Calacatta Unique,Calacatta Unique tezgah,Kaleseramik tezgah,T-one tezgah,Calacatta Unique tezgah,modern mutfaklar,ahsap mobilyali mutfaklar

Mutfak dünyasında en trend adımlar

Mutfak trendlerinden söz ederken sadece mobilyalar özelinde düşünmeden söylemek istiyoruz ki; desen ve dokuların yükselişinde bir yıl bizi bekliyor. Peki bu ne demek? Dokulu bir görünüme sahip ve desenli tüm yüzeyler, malzemeler, aksesuarlar, mobilyalar başımızın tacı olacak bu yıl. Özellikle mat yüzeylerde iyiden iyiye kendini gösterebilen dokular, küçük bir püf noktası olarak seçimlerinize eşlik edebilir.

Diğer bir genel yorum ise renk seçimleri üzerine... Beyaz rengin tarihe karıştığı bu yıl yerini taş ve bej tonlarına, daha sıcak dokunuşlu açık renklere bıraktı. Bu renk detayını bir tamamlayıcı palet olarak kullanabilirsiniz. Çünkü bu yıl ana renklerde daha cesur, özgür, sürprizli seçimlere çok açık bir yıl olacak. Yani kobalt mavi mutfak dolapları, koyu yeşil bir tezgâh gibi güçlü renk seçimleri bu yılın en dikkat çekici mutfak trendleri arasında. İhtiyacınız olan ise sadece biraz cesaret!

Juliet sand,Juliet,Kaleseramik Juliet,Miniatile,Miniatile collection,Kaleseramik Miniatile collection,Ahsap mutfak,Ahsap mutfak dolaplari,Pampas

Bu yıl mutfak mobilyalarında neler ön planda?

Güçlü renkleriyle alışılmışın dışında dikkat çeken bir role bürünen mutfak dolapları, özellikle desenli tezgahlarla eklektik ve vintage dokunuşları olan bir tarza gönderme yapıyor. Diğer yandan dolap kulplarında yine iç mekân dolaplarından ilham alan tasarımlara yönelmek yaratıcılığı artıracak ipuçlarından biri. Örneğin koyu mavi bir mutfak dolabı seçtiyseniz marin detaylı seramik bir dolap kulbuyla tatlı bir gülümseme yaratabilirsiniz.

Diğer yandan dolapların üst kullanım alanlarında tercih edilen camlı bölümlerde buzlu cam yerine şeffaf ya da renkli vitray camlı alternatifler, bir diğer dokunuş olacak. Özellikle bu alanı raflı açık bir sistemde düşünerek daha iç mekân hissinin güçlendiği bir görünüm de elde edebilirsiniz. Bu alanların raf içlerine gizli küçük aydınlatmalar ekleyerek derinliği artırabilirsiniz.

Son dokunuşlar: 

*Elbette sıcacık bir ahşabın yerini hiçbir trend es geçmiyor. Doğal görünümüyle bu yılın mutfak trendlerine eşlik eden ahşaplar, özellikle ada kullanımlarında daha belirgin bir kullanımı işaret ediyor. Hem daha samimi ve günlük sosyalleşme alanı konumlandırmasına uygun hem de yeni bir malzemenin zenginliğiyle ahşap ada yüzeyleri, dekoratif görünümü destekliyor, bu yılın trendlerinin altını çiziyor. 

*Diğer bir alternatif olarak bu renkli mutfak dolaplarının vurgusunu artıran beton duvar görünümlerini de unutmamak gerek. Alternatif olarak sıvalı yani dokulu bir duvar dekoru tercih ederek mutfak mobilyalarındaki vurguyu artırabilirsiniz. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler