icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Cersaie Fuarı, 2023 Karo Trendlerine Göz Kırpıyor

İtalya’da gerçekleşen Cersaie Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı, yumuşak tonlar, dokunulası yüzeyler, küçük boyutlu karolar ve 2023’ü çok şaşırtacak yenilikleri müjdeliyor.

  • 24 Şubat,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 579 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
cati kati egimli tavan banyo mekaninda ahsap lavabo dolabi, buyuk dikdortgen lavabo, siyah ankastre lavabo bataryasi ve siyah batarya kuvet

26-30 Eylül 2022 tarihlerinde İtalya'nın Bologna kentinde düzenlenen Cersaie Uluslararası Seramik Karo ve Banyo Mobilyaları Fuarı, geleceğe ait renkler, formlar ve yeni mekan senaryolarının keşfedilmesi açısından önemli bir buluşma oldu.

yazlik country marin mekanda zeminde acik renk ahsap gorunumlu karo seramik ve jut hali

Fuara katılan markaların sergilediği yeni ürünlerin ortak paydasına baktığımızda, bizleri, daha dingin ve yavaş bir yaşama davet eden yumuşak tonlar ve doğayla bağı vurgulayan toprak tonlarını buluşturan tasarımların beklediğini gördük. Öte yandan, duyuları harekete geçiren ve aidiyet duygusu yaratan yüksek dokulu yüzeylerin de öne çıktığını söyleyebiliriz.

kaleseramik design mixer buyuk boyutlu desenli ve motifli duvar seramigi

Duvar kağıdı değil, karo


İç mekanlara yönelik karo dünyasının verdiği ilk mesaj, ’küçülen boyutlar’ olurken, ahşap, mermer, beton ve eskitme metal görünümlü karolar, boyut ve formlarda çeşitlenmekteler. Ancak bu yılın en büyük devrimi, duvar kağıdı görünümlü karolar oldu. Teknolojinin tüm yeteneklerini kullanarak, karo yüzeyine ahşap, mermer, beton ve eskitme metal estetiğini birebir veren seramik ve porselen karoların bu yıl duvar kağıdı görüntüsünü de verebilmeleri ile belli ki pazarın lider malzemesi, hiper gerçekçi yüzeyler yaratma yoluna devam edecek. Ayrıca duvar kağıdı estetiğindeki karolar sadece banyo ve mutfaklarda değil, şömine çevresi veya antre gibi ana yaşam alanlarına ait yüzeylerde de güvenle kullanılabilecekler.

ahsap mutfak tezgahi ve pastel koyu mint yesili duvar boyasi

Yeryüzü tonları ile doğaya dönüş

Kil, koyu sarı, yeşil ve diğer doğal tonların son yıllarda popüler olmasının en büyük nedeni, insanoğlunun yeryüzüne ve onun güzelliklerine sarılmak istemesi. Özellikle pandeminin ardından herkes doğayla yeniden bağlantı kurma yolunda. Dolayısıyla doğanın ve yeryüzünün iyileştirici gücünü yaşam alanında hissetmek isteyenler, önce elemental renklere sarılıyor. 

İşte halen çok sıcak olan bu trend ve devam eden frekansının izleri, 2022 Cersaie’da da hissedildi. Banyo ve mutfağı rahat, sıcak, birleştiren ve güvenli birer alan olarak konumlayan tasarımcılar, yeryüzü renklerinin duyuları harekete geçiren derin tonlarıyla (bejler, kahverengiler, altın kumlar, çikolata kahveleri, turuncular, terracottalar, hardallar, çam ve zeytin yeşilleri, hakiler ve koyu turkuvazlar) insanın ruhuna ve bedenine en iyi gelen yerin tek ve benzersiz gezegenin işlenmemiş doğası olduğunun altını çizdiler.

Küçülen karolar

Cersaie 2022’nin bir başka yeniliği ise, sektördeki enerji tüketimi ile atık oluşumunu azaltmayı ve iç mekan kirliliğiyle mücadele etmeyi sağlayan son teknolojilerle tanışmak oldu. Özellikle 3D görüntüsü ortaya çıkaran 2D karolar sayesinde mekanda algı illüzyonu yaratan zemin tasarımları çok dikkat çekti. Ve elbette ki çokgenler yine gündemde… 2023’ün küçük formatlı seramiklerinden bahsedeceksek beşgen veya altıgen karoları mutlaka listenin başına yazmalıyız. Derzle aynı renkte olan ve bu sayede kesintisizlik hissi sunan bu karoları ise efsanevi parmak karolar takip etmekte. Dikey veya yataya dizilen, mini tuğla görünümü sunan parmak karoların en güzel kullanım şekli, renklerde ton-sur-ton uygulamalar yapabilmek. Fuarda, aynı rengin farklı ama çok yakın tonlarını buluşturarak bir ombre etkisi yaratmanın çok popüler olacağını gördük.

dus alaninda yeryuzu tekstur desen ve renkleri ile koyu organik mermer ve oniks gorunumlu duvar karosu

Ya da maksimal karolar

Fuarda küçülen karo boyutları kadar ilgi çeken başka bir format daha vardı: Maksimal büyük karolar. Büyük formatlarda üretilen parlak mermer ve oniksler, yeni lüksün süperstarları olduklarını anlattılar. Uygulandıkları her alana derinlik ve artizan bir yaklaşım getiren mermer ve oniksin büyük formatlı üretimi onları ofis, cafe, restoran veya otel gibi ticari alanların, yatay ve dikeylerinde daha fazla kullanma imkanı veriyor.

mutfak mekaninda geometrik desenli tezgah arasi, vintage ahsap dokular ve bitkilerle bohem jungalow tarzi mutfak

Jungalow tarzı ile ormancılık

2023 içinde devam edecek ana akım tasarım hareketlerinden biri olan ‘Jungalow’, hız kazanıyor ve palmiye yaprağı motifli duvar karolarından vahşi çiçek desenlerine kadar tüm botanik unsurlara odaklanarak, hepimizi ormana doğru yürümeye çağırıyor. 

Yeşillikler içinde egzotik çiçekler, ağaçlardan bakan hayvanlar, bohem bungalowlar ve büyük yapraklara serilmiş meyvelerle desenlenen karo panoların önlerinde ise yine vintage boho mobilyalar yer almakta. 

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler