icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Saklama ve Depolama Ustası Banyolar

Akıllı saklama ve depolama taktikleri ile daha fazla hareket alanı kazanmış bir mekân kurgulamak bir rüya değil, neredeyse bir gereklilik.

  • 21 Ocak,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 992 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Aslında büyüklüğü her ne olursa olsun, onlarca kişisel eşya, kozmetik ürün, aksesuar, sağlık gereçleri vb. eşya ile her gün biraz daha kalabalıklaşan banyolar için tıpkı bir mutfak düzeninde düşünmek, iyi bir saklama, depolama ve organizasyon planı yapmak ve el altındaki her şeyi gruplayarak ortadan kaybedebilmek gerekiyor. Bunun nedeni, sabah enerjimizi şımartan, akşam yorgunluğumuzu dindiren biricik kozalarımız olan banyoların hareket alanına, sakinliğe, odaklayabilme gücüne, kafa karışıklığından kurtarma hizmetine olan ihtiyaçları, en az günlük ajandamız kadar büyük ve önemli. Dolayısıyla bu sistemi bir trend olarak değil, bir fayda olarak yorumlamak gerekiyor.

Artan sorumluluklar, çoğalan iletişim kanalları, ard arda eklenen işler gibi bugünün -özellikle de çalışan- bireylerinin akıllarında tutmaları gereken sayısız görev var. Bu sorumluluklar, bireylerin ev yaşamlarını düşünerek aksiyon alan, neye ihtiyaç duyduklarını kestirmeye çalışarak araştırmalarını sürdüren tasarım dünyasının da aklının bir kenarında durmakta. Hal böyle olunca, banyo dekorasyonu üzerine tasarım yapan markalar, bu kriterlere göre ürün çözümleri geliştiriyor. Her şey, daha fonksiyonel, daha doğasına uygun, daha fazla yarar sağlayan, zaman kazandıran, alan veren, daha iyi gelen atmosferler kurgulayarak, ev yaşamına değer katmak için yapılıyor.

Bakalım banyo dekorasyonunda iyi organize olmak, doğru depolama ve saklama çözümleri yaratabilmek ne demek?

havlu, dis fircasi, kisisel bakim urunleri depolanan aralikli beyaz metal banyo rafi

1. Neyi saklayacağınıza karar vermelisiniz:

Hepimiz alışveriş konusunda bazen sınırlarımızı gevşetebiliyoruz. Özellikle de kişisel bakım ve kozmetikler konusunda. Her satın aldığımızı sadece bir sonraki gelene kadar tutkuyla saklıyoruz. Bu durumda ilk yapılması gereken, düzenli olarak ihtiyaç duyduklarınızla nadiren ilgilendiklerinizi belirlemek. Hatta bütünüyle aklınızdan çıkanlar varsa hayatınızdan da çıkarın. Kalabalığı indirgemenin ilk kuralı budur: "Protokol sahibi olanlar" ve "bunlar kaldırılabilir" dediklerinizi saptamak.

banyoda acik rafli ahsap havlu ve kisisel banyo urunleri depolama unitesi

2. Kendi içinde organize olmuş banyo mobilyaları seçmek:

Mevcut banyo dolaplarınızla mucizeler yaratmak yerine, yeni nesil çözümlerle tanışmanız gerekebilir. Günümüz banyo mobilyaları, bu yükü üzerinizden alarak, kendi içinde akıllı raf ve çekmece sistemleri barındırıyor ve size sadece sepetler ve kutular alarak, daha küçük gruplar oluşturma imkânı tanıyorlar. Örneğin, Kale Banyo ailesi içinde yer alan Icon Maxi, açık raflı dar dolapları, aydınlatmalı dolapları, aynalı dolapları, lavabo dolapları, hatta aydınlatmalı duvar askı sistemleri ve tepsileri ile tek başına bir organizasyon gezegeni. Serinin özellikle natürel ahşap ve cam kombinasyonu sağlayan modelleri, tam da banyo dekorasyonunda doğallık ve işlevselliği aynı kulvarda görmek isteyenlere göre.  

Kale banyo vista serisi ahsap boy dolaplari ve tezgah alti dolaplar

3. Alandan kazandıran dikey çözümlere geçmek:

Banyodaki en büyük kayıp alanlar, yükseklikler. Çoğunlukla zemine basan orta yükseklikte dolaplar seçerek, yukarıları kaybediyoruz. Oysa o alanlar, fazla eşyalarımızı saklamak için çok değerli. Bu durumda en doğru hamle, duvara monte olan modüller seçmek, alttaki boşlukları kapalı kutular veya sepetlerle değerlendirmek (örneğin kirli sepetleriyle). Kale Banyo'nun Vista serisine baktığımızda, bu bahsettiğimiz yeteneği görmekteyiz. 170 cm x 58 cm boyutundaki boy ve temizlik dolapları, kendi içlerinde yine raf sistemlerine göre bölünmüş. Seride, sizi hasır arayışına çıkarmayan çamaşır sepeti dolabı, estetik dehası çamaşır makinesi dolabı ve kendinden aydınlatmalı, aynalı etajer ve lavabo dolapları da bulunuyor.

kale banyo edge serisi boy dolaplari ve lavabo alti depolama dolabi

4. Kasa formlu raf modülleri ile katman kazanmak:

Banyo denildiğinde ilk ezberlerden biri de raf sistemleridir. İhtiyaç olduğunda yapı marketlere koşulup raflar ve ayaklar alınır, onlar mevcut düzene eklenir ve böylece kolaylıkla kafa karıştıran bir dekorasyon elde edilir. Bunun yerine, mobilya seçiminde, hali hazırda raf sistemleri ve modülleri olan mobilyalar seçebilirsiniz. Şayet kasa formlu (sadece ön yüzü açık) raflardan edinirseniz, hem iç kısmını sepetlerle organize edebilirsiniz, hem de üst kısmını açıkta bırakacağınız ürünler için kullanmış olursunuz. Daha iyisi ise, rafların altına askılık konumlamaktır. Bu sayede kompakt bir gruplama da yapmış olursunuz. Kale Banyo'nun Edge serisi tüm boy dolapları ve lavabo altı dolapları haricinde, farklı ölçülerdeki kasa formlu raf modülleri ile bahsettiğimiz bu sistemi kurgulamaya yardımcı oluyor. Kare veya dikdörtgen formlu bu prizmalar sayesinde estetik bir duvar gruplaması yaratmak da mümkün. Sözün kısası, banyoda hokus pokus dediğimiz aslında bir sihir değil; biraz araştırma, biraz da yaratıcılık istiyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler