icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Akıllı Evlere Yakışan 4 Yeni Banyo Teknolojisi

Artık, evdeki yaşamımızı daha rahat ve konforlu kılacak teknolojik deneyimlerle tanışmak istiyoruz.

  • 15 Şubat,2022
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 1683 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Bugüne kadar duygusal zekalarına önem verdiğimiz ve kendimizi şımartma alanı olarak seçerek özel ilgi gösterdiğimiz banyolar, yorulduğumuzda yatıştırdılar, içimizde sakladığımız o star şarkıcıyı korudular, ağladığımızda dinlendirdiler, kendimizi her kötü hissettiğimizde bizi güzelleştirip kollarına aldılar. Peki ya IQ'su yüksek olan banyolar? Onlar da bugünün yenilikçi fikirlerine açık üreticileri tarafından öne çıkarılıyorlar. Biz daha ev yolunda iken suyu ve ortamı ısıtanlar, konuştuğumuz anda komutları anlayanlar ve daha pek çok yeteneğe sahip banyolar bizlere geleceğin değil, bugünün birer armağanı. İşte yenilikçi olmayı bırakmayan banyoların merak edilen özellikleri.

yesil ve sari neon isikli teknolojik tavandan dus basligi

1. Renkli ışıklar altında kromoterapi keyfi

Yorucu hayatın sorumlulukları ve trafiği arttıkça artık çok daha fazla insan hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi hissetmenin yolunu banyoda arıyor. Kromoterapi de bu çarelerden biri olarak kayıtlara girmekte. İyileşme ve zindeliği desteklemek için renk ve ışık kullanan kromoterapinin kas gerginliğini gevşettiği ve hatta geliştirdiği gibi yetenekleri kanıtlanmış. Bu teknolojiyi kullanan kromoterapik duş sistemleri, banyoya renk terapisi eklerken uzaktan kumanda veya akıllı telefon ile kontrol edilebiliyorlar, yani kişiselleştirilmiş bir deneyim için duş alırken farklı renk paletlerini karıştırabiliyorsunuz. Hatta bazı kromoterapik duş sistemleri kullanıcının önceden seçtiği ayarlanmış renk paletleriyle geliyor.

pembe ve mavi neon renkleri yansitan teknolojik tepe dusu basligi

2. Akıllı aynalar

Yenilikçi banyoların son keşfi olan buhardan etkilenmeyen aynaların en büyük rakibi hareket sensörlü aynalar. Banyoya girdiğiniz anda ışık düzeni sağlayan ve bunu gece/gündüz ayarı ile yapabilen aynalara ek olarak telefonunuzla bluetooth üzerinden bağlantı kuran ve hoparlörleriyle yayın paylaşan aynalar da gündemde. Yarış bitti mi? Hayır... Fütüristik banyolar cilt analizi teknolojisini kullanabilen aynalara hazırlanıyor. Bu modeller de kırışıklıklardan kırmızı lekelere kadar, cilt tipiniz ve onu nasıl iyileştirebileceğiniz hakkında bilgi veriyor. Şimdi banyonuza gidin ve şu soruyu sorun: "Ayna ayna söyle bana, en yeteneklisi hangisi?"

hava sicakligi, saat, mail gosteren akilli teknolojik ekranli ayna karsisinda muzik dinleyerek makyaj yapan kadin gorseli

3. Klozet deyip geçmeyin

Dünya markalarının klozet konforunu artıran teknolojik çalışmaları ile ilgili artık hepimiz bir şeyler biliyoruz ve kimi zaman da ilginç buluyoruz. Yeni geliştirilmekte olan klozetler ise, banyo teknolojisini yepyeni bir seviyeye taşıyor ilginç işlevlerle donatılıyor. Ses sensörleri ile kapakları açılıp kapanan, ışıkları yanan, ısıtmalı koltuk ayarlaması yapan, özelleştirilebilir su akışı sağlayan ve tüm bunları bir akıllı telefon uygulamasından kontrol edebilen yeni nesil klozet tasarımları kişiselleşen banyoları simgelemekte. Bunların bir adım ötesinde de insan atığını sağlık ölçütlerine göre analiz edebilen modeller bulunmakta.

fonksiyonlari kumanda ile kontrol edilebilen akilli ve teknolojik asma klozet

4. Suya entegre olabilen sabun ve kokular

Çok yakın değil ama uzak da değil. 2021 USA Consumer Electronics Show'da gösterilen bu inovatif konsept, şampuanları ve sabunları önceden belirlenmiş miktarlar ve eşit bir dağıtım potansiyeli ile su akışında birleştirmekte. Ürün birleştirmenin bir başka ayağında ise, banyoyu duştan havlu ısıtıcısına kadar rahatlatıcı kokularla buluşturan aromaterapik ilaveler. Doğrudan buhar banyosuna entegre olan ve her buhar seansına hoş kokular katan bu teknoloji, havlu ısıtıcılarına da eklenebiliyor ve bu sayede sadece sıcak değil aynı zamanda aromaterapik kokularla birleşmiş havlulara sahip oluyorsunuz.

mavi cam sisede damlalikli aromaterapik lavanta sabun ve kokular
banyoda elektrikli ve pilli kullanilabilen teknolojik kopuklu sabun makinesi

5. Doğayı ve bütçeyi koruyan sistemler

Tasarımda doğaya ve ev ekonomisine fayda sağlayan ürünler geliştirmek, artık bir seçenek değil; bir sorumluluk. Günümüzde bu bilince sahip markaların, teknolojiye yaptıkları yatırımların ve çabaların karşılığını bulduğunu görüyoruz çünkü her geçen gün, doğal çevreyi, kendisi sağlığını ve aile ekonomisini önemseyen daha fazla birey, bu tarz akıllı ürünleri tercih ediyor. Azaltılmış su akışı ve dijital olarak ısı kontrol ayarları sunan, fotoselli (dokunmadan harekete geçen ve elleri algılamadığında kapanan kızılötesi teknoloji), zamanlanmış duş ayarı özelliğine sahip ve hatta diş fırçalama seçeneği gibi ayrılmış bir zaman dilimine göre programlanabilir armatür, batarya ve duş başlıkları, özellikle iletişim teknolojisine alışkın yeni jenerasyon kullanıcıların en temel beklentileri olmakta.

musluk ucu bal petegi permatorden su damlama gorseli ile dogayi, butceyi ve kaynaklari koruyan surdurulebilir sistemler

Sezgisel kullanılabilirlik ve çevreci tasarım denildiğinde, Kale Banyo'nun fotoselli batarya serileri öne çıkıyor. Smart Hijyen gibi disiplinlerle birey sağlığına odaklanan devrimlere imza atan Kale markasının ankastre fotoselli banyo bataryaları da hem pratik ve hijyenik kullanımlarıyla ortak alanlara konfor ve güven katıyor, hem de sağladığı su tasarrufu ile doğal yaşam ve çevre bilincine katkı sağlıyorlar. Kale Banyo'nun fotosel teknolojisi ile çalışan batarya koleksiyonunda Orion, Compact Mono, Cube ve Tetra modelleri bulunmakta. Aynı koleksiyonlar içinde fotoselli sıvı sabunluk da bulunuyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler