icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Ayın Rengi: Banyo Mobilyasında Bej Tonları Nasıl Dekore Edilir?

Ev yaşamımızda sık kullandığımız renklerden biri olan bej tonları, özellikle banyo alanlarının hâkim renkleri diyebiliriz. Peki hem ferah hem temizlik hissiyle dolu yönüyle banyoların vazgeçilmezi olan bej tonları nasıl ve hangi detaylarla zenginleştirilebilir? Yanıtı içeriğimizde.

  • 5 Mart,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 142 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
kale banyo triton gomme rezervuar paneli, klozet, notr bej tonlarda banyo

Renkleri hayatınızın içinde kullanmak konusunda nasılsınız? Daha çok formlara ve kullanımlara mı öncelik veriyorsunuz yoksa dikkatinizi çeken ilk detay her zaman renkler midir? Hem psikolojik gerçeklikleri hem de kişisel beğenilerimizin ışığında renkler hayatımızın her köşesinde hatırı sayılır bir yer kaplıyor. Öyleyse bilinçli seçimlerle renklerin yol gösterici yönünden faydalanabiliriz. Tabi daha önceden seçimini yaptığımız renklerin nasıl bir kullanımla doğru etkiye ulaşacağını da bilmeye odaklanabiliriz. 

Bu renkler konusu içinde belki en çok karşımıza çıkan, özellikle son yılların trendleri içinde de kendine iyi bir yer tutan beyazın dünyasından bej tonları, neredeyse her evde kullanılan renklerden biri. Hal böyle olunca bu içeriğimizde bu yaygın kullanıma sahip bej rengini nasıl ve hangi renklerle kullanabileceğimiz üzerine konuşmak istedik. Diğer bir adım olarak ise banyoların renk paletinde ilk sıralarda olan bu rengin nasıl daha güçlü ve dengeli bir kullanımla vurgulanabileceğinden bahsetmek istiyoruz. 

kale banyo tandem serisi beyaz lavabo bataryasi, beyaz armatur, beyaz musluk, beyaz ve ahsap banyo tasarimi

Banyolarda en sevilen renk: Bej

Evin diğer alanlarına göre görece daha küçük ölçekli olarak tasarlanan, özellikle eski mimari anlayışa nazaran daha da küçülen banyo metrekareleri, artık daha özenli ve dikkatli bir dekorasyona ihtiyaç duyuyor. Boğmayan, ferah ve fonksiyonel çözümlerle tamamlanan bir banyo dekorasyonunda renkler de oldukça önemli bir yer kaplıyor. Çünkü ne kadar akıllıca seçimler yapmış olursanız olun doğru renk seçimleri olmadan her zaman dağınık ve rahatsız edici bir görünüm elde etme riskiniz var. Böyle alanlarda her şey bir bütün halinde düşünülmeyi hak ediyor. 

Böyle bir durumda, olabildiğince ferah, rahat, temiz ve düzenli görünmesini istediğimiz banyolarımız için en iyi seçimlerden biri bej rengi üzerine olacak. Beyaz rengin keskin ve güçlü görünümünü biraz yumuşattığımız, daha doğala yakın bir yansıma alabildiğimiz bej renkleri, banyoların ihtiyacı olan genişlik hissini tam anlamıyla vurguluyor.

canakkale seramik soul floral cicek desenli seramik ile naturel bej tonlarda banyo tasarimi

Bej renkli banyoları nasıl dekore edebiliriz?

Öncelikle bu rengin verdiği özgürlükle daha metal kullanımlı modern bir görünüm elde etmek ya da ahşap dokuları vurguladığınız samimi bir hisle kombinlemek konusunda dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz. Fakat metal seçimlerde siyah ve parlak gibi görünümlere çok yaklaşmadan daha açık renkli ve belki biraz mat bir görünüme karar vermek akıllıca olacak. Aksesuar seçimlerinde bu metal hisse galvaniz banyo aksesuarları da çok yakışıyor. Ahşap seçimlerinde ise özellikle mobilyalardaki bej alanlarını destekleyecek küçük dokunuşlara yer vermek üzerine düşünebilirsiniz. 

Örneğin bej bir banyo mobilyasında kulp bölümlerini ya da lavabo üzerindeki ayna çerçevesini ahşap malzemeli alternatiflerle seçmek bu dengeyi iyi koruyan çözümlerden biri. Diğer bir adım için ise bambu ve neme dayanıklı tik banyo paspaslarını kullanabilirsiniz. 

Püf noktası: Bej banyo mobilyalarıyla iyi anlayan renkleri daha çok aksesuar ve tekstil seçimlerinde yapmak akıllıca olacak. Örneğin terracota, koyu yeşil, lacivert, gül kurusu gibi renkler size önerilerimiz arasında. Renk seçiminizden bağımsız olacak bir dokunuş için ise mutlaka yeşil yapraklı banyo atmosferine uyum sağlayan bitkiler tercih edebilirsiniz

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler