icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfak ve Banyoda 5 Popüler Malzeme Düeti

Teknolojiyle birlikte artan malzeme çeşitliliği sayesinde banyo ve mutfaklarda farklı dekorasyon kurguları yaratılıyor.

  • 29 Mart,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 2002 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Islak mekanlarda malzemenin önemi yadsınamaz. Teknolojiyle birlikte artan seçenekler karşısında kararsız kaldıysanız doğru malzeme birliktelikleri için yazımıza göz atın.

Mermer & Cam

Yüzyıllardır kullanılan iki malzeme. Mermer içindeki damarları sayesinde sanatsal bir tablo görünümü sunarken, cam transparan yapısıyla ortama ışıltı katar. Duvar ya da zemininde mermer olan bir banyodaki cam aksesuarlar ya da cam kapılı bir duş alanı hem mermerin görünürlüğünü artırır hem de ortamdaki ışığı yansıtacağı için aydınlık bir hava verir.

pismis kil bazli kirmizi seramik terracotta dosemesi

Ahşap & Terracotta

Terracotta, pişmiş kil bazlı, kırmızı seramiklerdir. Daha çok Fas stili uygulamalarında, bahçe içindeki çiftlik ya da kır evlerinde tercih ediliyor. Ahşap mobilyalarla birlikteliği doğaya yakın bir dekorasyon fonu oluşturuyor. Bu duyguyu el yapımı terracotta objeler ve ahşap aksesuarlarla destekleyebilirsiniz.

beyaz gri ve siyah renk paleti kullanilan modern ve brutalist tarz mutfak tasariminda ham beton zemin kullanimi

Beton & Doğal Taş

Brütalist akımın sonucu doğan ham beton bırakılmış yüzeyler, mimarinin öne çıktığı ortamlar yaratır. Beton duvarlar ve hatta beton mobilyalara en uygun zemin malzemesi ise doğal taş. Doğal ve minimum müdahale edilmiş görüntüsü nedeniyle yeniden popüler olan bu ikili, minimalist bir dekorasyon stilini de beraberinde getirir.

banyoda dogal tas gorunumlu duvar dosemesi ile minimalist tarzi yakalamak
sakura pembe ve mint yesili kullanilarak tasarlanan banyoda duvar ve zeminde terrazzo yuzey kaplamasi

Terrazzo & Seramik

1500 yıldır var olan terrazzo en basit anlatımıyla çimento içine yerleştirilmiş mermer parçalarından oluşan yüzey kaplamasıdır. 1950'lerde yapılmış eski İstanbul apartmanlarının koridor zeminlerinde sıklıkla rastlayabileceğiniz bu uygulama, günümüzde yeniden popüler oldu. Terrazzo'nun özelliği içindeki mermerlerin renk, yoğunluk ve form farklılığı nedeniyle istenilen her stile uyum sağlayabilmesi. Terrazzo yüzeylere en uygun malzeme ise seramik. Seçtiğiniz terrazzo rengine uyumlu renklerde seramik kaplamalarla mekandaki renk vurgusunu öne çıkarabilirsiniz.

gri mutfak dolaplari kullanilan mutfakta tezgah arasi terrazzo stil duvar dosemesi
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler