icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

En Popüler 5 Banyo Trendi

Yeni bir yıl, yeni bir düzen ve yeni bir dönüşümün hikayesidir her zaman. Yüksek bir heyecan ve motivasyonla zenginleşen yılın bu aylarında yepyeni trendlerin de izini sürmek keyifli hale geliyor. Bu içeriğimizin konusu da yeni bir yılın banyolarına özel. Sezonun en dikkat çeken banyo trendlerini, beş ana başlıkta topladık.

  • 12 Mart,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 3570 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Her yılın trendlerine özel bir yaşam alanı kurgulamak elbette çok zor. Fakat bir değişimin arifesindeyseniz ya da elinizdeki imkanlarla yenilikçi görünümler yaratmanın heyecanı içindeyseniz yeni yılın trendleri konusuyla işe başlayabilirsiniz. Modadan dekorasyona hemen her alanda yeni bakış açılarıyla zenginleşen gustomuza yeni sezon heyecanı renk verecek.

Bu yılın trend dinamikleri arasında bu kez konumuz banyolar üzerine. Yepyeni bir bakış açısına sahip banyo stilleri ve kullanımları, yenilenme enerjisini aktif hale getiriyor. Bu yılın banyo görünümlerinde genel anlamda bütüncül bir dünyayı önemsemek hâkim. Akılcı çözümler, ihtiyaca yönelik görünümler ve elbette ruhumuza iyi gelecek her detayı görünür hale getirmek... Beş farklı başlık altında topladığımız banyo trendlerine birlikte göz atmaya ne dersiniz?

terrazzo banyo duvari, su yesili banyo dolabi, seftali pembe rengi canak lavabo, banyoda ikiz lavabo, modern bronz cerceveli uzun elips ayna

1. Akılcı çözümler

Bu yıl akılcı ve fonksiyonel çözümleri banyolarda deneyimlemeye özen gösteriyoruz. Lavabo altı çözümlerin altını çizme, akıllı depolama alanlarıyla maksimum kullanım alanı elde etme, raflar ya da gömme dolaplarla zenginleştirme gibi seçenekler sıkça karşımıza çıkacak. Lavabo ve tuvalet seçimlerinde de yerden tasarruf edecek duvara monte tasarımlar, en önemli adımları oluşturuyor. 

Küçük alanlara sahip banyoları daha ferah hale getirmek için ise oval görünümlerden yana bir tavırdan söz edebiliriz bu yıl. Varsa kirişleri oval sütunlara dönüştürme, mobilya ve diğer banyo ürünlerinde kavisli ve oval hatları tercih etme, buna bir denge oluşturmak için ise dikdörtgen seramikleri tercih etme gibi seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. 

ahsap banyo dolabi, canak lavabo, siyah ankastre duvara monte siva alti lavabo bataryasi, duvara monte ankastre lavabo musluk, siyah cerceveli yuvarlak ayna

2. Ana tema: Doğallık

Doğal olan malzemelere olan eğilim, bu yıl tüm ihtişamıyla sahne alıyor. Örneğin ham ağaç görünümü, mutlaka banyo mobilyalarında görmek istediğimiz türden bir trend. Elbette doğal malzemelere yönelirken ahşabı kullanmadan olmaz fakat boyalı alternatifine nazaran bu dokulu görünümünü tercih etmeyi işaret eden bir dönemdeyiz. 

Diğer yandan beton ve taş dokular, siyah, beyaz ve krem mermerler, ahşabın iyi eşlikçilerinden. Tüm bu malzeme kullanımlarında doku görünümünün önemine vurgu yapan yılın trenleri, zengin ve katmanlı bir malzeme listesine yönelebileceğimizi söylüyor. Örneğin ahşap banyo dolaplarının ardındaki duvarı beton tercih edebilir, lavabo yanı yüzeyini mermer ile tamamlayabilirsiniz. Mermer kullanmak yerine başka bir öneriye ihtiyaç duyanlara özel mermer görünümlü seramikler, çok daha kullanışlı olacak.

ahsap banyo dolabi uzerinde canak kare lavabo yuvarlak ayna, lavabo yani yesil vazo ve bitkiler

3. Teknolojiyle her zaman entegre olmak

Akıllı duş sistemleriyle suyu hep aynı derecede sabit tutabilme, fotoselli sifon ve batarya tercihleriyle sudan tasarruf etme, gömülü aydınlatmalarla daha loş ve gün ışığı öncelikli alanlar yaratma, dokunmatik tasarımlarla kendi kendini temizleyebilen ürünlerin pratikliğinden yararlanma ve dolayısıyla kimyasal kullanımını azaltma büyük önem taşıyor.

kaleseramik sade sik modern minimalist zeta banyo mobilyasi gul kurusu, rose

4. Cesareti parlatmak

Bu yılın banyolarında kolaya kaçan renkleri bir kenara bırakabiliriz. Yine beyaz ve siyah kullanımları mutlaka olmalı, fakat güçlü ve patlayan renklerle kombinlenebilen seçeneklere yönelmek, 2024 banyolarına özel bir öneri. Beyazla kombinlenebilen farklı renkte seramikler, zemin ve duvarda tek tip kullanımlardan uzak renk kombinleriyle zenginleşebilen tasarımlarla canlanıyor, güçleniyor. 

Renkli ve mat lavabolar, bronz ve altın armatürler, geometrik desenlere sahip renkli seramikler yılın yükselen seçimlerinden birkaçı. Özellikle amber, kiremit rengi ve sarı tonlarını bu yılın banyolarında sıkça görmek mümkün olacak. Renk birlikteliklerinde ise geniş yapan renk tonlarını bir arada kullanmak, degrade bir etki yaratmayı da deneyimleyebilirsiniz.

ahsap gorunumlu zemin, beyaz ve ahsap karismi banyo dolabi, ahsap cerceveli yuvarlak ayna, kuvet

5. Son dokunuş: Sürdürülebilirlik

Küvetlerin geri planda kaldığı, duş alanlarına yatırım yapmayı vurgulayan banyo trendlerinde su tasarrufu ve alan tasarrrufu önemli hale geliyor. Çevre dostu ürünlere ve malzemelere yönelme, temizliği doğal içeriklerle yaparak ürünlerin de uzun ömürlü kullanımını sağlama gibi detayların altı çiziliyor. 

Doğayla yakınlaşmayı kolaylaştıran banyo bitkileriyle samimi ve çevre odaklı bir görünüm yaratmak da son dokunuşlarınızdan biri olabilir. Diğer yandan evin farklı alanlarında kullandığınız minik aksesuarları banyo alanınızı da kişiselleştirmede kullanabilir, bu ürünleri bir nevi dönüşüme sokabilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler