icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Duş Mu Banyo Mu? Küvet ya da Duşakabin Mi Seçmeli?

Bazen tamamen kişisel kullanımların bazen var olan mimarinin gerekliliklerine göre şekillenen yıkanma alanları, her iki durumda da birer ritüel olduğu gerçeğiyle şekilleniyor. Arınmak, uyanmak ya da yenilenmek... Söz konusu küvetin yer aldığı bir banyo ya da hızlı ve uyandırıcı bir duşun olduğu bir banyo da olsa, ihtiyaçlar değişmiyor elbette. Fakat tercihlerimize göre şekillendirebildiğimiz bir banyo tasarımı söz konusu olduğunda küvet ya da duş kabini seçeneklerinden hangisine yönelmeliyiz üzerine biraz düşünelim istedik.

  • 15 Mart,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 92 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Ne kadar kalabalık bir aileye sahip olursak olalım; evin banyosu bizim her zaman biricik kişisel alanımız. Bu kişisel alanı son yılların dikkat çeken trendlerinden biri olan SPA etkisinde bir banyo ritüeline dönüştürmek ise aslında trend kavramından çok mental sağlığımıza iyi gelecek bir akıma dönüştü bile. İmkanlar ve ölçekler dahilinde zenginleştirip kompaktlaştırabildiğimiz yıkanma alanlarımız, hangi koşullara göre nasıl dönüşebileceği hakkında da bazı bilgilere ihtiyaç duyuyor. 

Banyomuzdaki yıkanma alanımızı duş olarak mı yoksa küvetle tamamladığımız bir alan olarak mı tasarlamalıyız? Seçimimizi yaparken hangi detaylardan yola çıkmak gerek? Tüm bu soruların cevabıyla “duş mu küvet mi tercih etmeliyiz” sorusuna gereken yanıtları bu içeriğimizde listelemek istedik. Hadi başlayalım!

Metrekareye göre seçimler

Banyonuz için küvet mi duş mu üzerine düşünürken kuşkusuz sizi en iyi yönlendirecek detay, banyonuzun büyüklüğü olacak. Küçük banyolarda elbette duşakabin kullanımı çok daha doğru. Özellikle düz ve buzsuz camla tasarlanan duş alanları, dar banyoları çok daha ferah göstermek için en bilinen yöntemlerden. 

Küvetler ise büyük ve geniş banyolar için her zaman dekoratif çözümlerden biri. Kişisel alan tanımını çok daha keyifli bir şekilde dolduran küvetleri tercih ederken sadece geniş bir banyonuz olması tek şart değil elbette. Aynı zamanda orta ölçekli bir banyonuz var ve her iki seçeneğe de yakınsanız, size ayrıştırıcı bir sorumuz olacak: Banyonuz ne kadar gün ışığı alıyor? Yanıtınız gün ışığı almadığı yönündeyse size önerimiz küvet olacaktır. Çünkü yatay olarak kapladığı alanla göz erimi noktasında daha ferah bir algı oluşturacak küvetler, duş kullanımlarına göre daha doğru bir seçenek olacaktır. 

dekoratif merdiven ve dus kabini ile modern banyo ic mekan tasarimi ahsap ve mermer

Banyoda günlük ihtiyaçların belirleyiciği

Bir yıkanma alanı seçimi üzerinde düşündüğünüzde ikinci adım olarak günlük yaşam tarzınızı göz önüne alabilirsiniz. Örneğin hızlı ve koşturmacalı bir hayatınız varsa duş alanı kullanmak, küvet kullanmaktan çok daha pratik ve hızlı bir çözüm olacak.

Diğer yandan daha yavaş ve düzenli bir hayata sahipseniz özellikle fiziksel rahatsızlıklardan şikayetçiyseniz küvet yaptırmanız çok daha akıllıca olacak. Kan şekerinden cilt sağlığına, kaç ve ortopedik problemlerden diyabet rahatsızlıklarına kadar farklı alanlarda ayrı birer şifa kaynağı olan küvet ritüelleri, sizin için daha doğru olacak. Ek olarak çocuklu bir aileniz varsa küvet seçimlerini keyifli vakit geçirmek için de tercihleriniz arasına alabilirsiniz.

modern seramik kuvet ve odadaki beyaz duvarin yaninda yesil bitkiler

Tasarruf ve bütçe öncelikli seçimler: Duş mu küvet mi?

İşe biraz da bilinçli bir kullanıcı gözünden bakarak iki farklı adımda değerlendirebileceğimiz duş ya da küvet kullanımları, ilk olarak tüm dünyanın gündeminde olan su kaynaklarını idareli kullanma konusunda bize önemli bir yönlendirme yapıyor. Küvet kullanımlarında duş alanlarına göre çok daha fazla olan su harcaması, sürdürülebilir olmayan bir seçime işaret ediyor.

Diğer yandan ürün fiyatlandırması özelinde ortalama olarak duşakabin tasarımına göre daha pahalı olan küvetler, ekonomik açıdan da biraz zahmetli hale geliyor. Eğer duş ya da küvet tercih etmede ekonomik bir arayış içindeyseniz küçük ya da görece biraz daha geniş bir duş alanı tercih etmek, özellikle teknesiz tasarımlarda çok daha uygun fiyatlı ürünler arasında.

Stil sahibi banyolar için öneriler

Tüm bu aşamalar içinde yeterince yönlendirici bir tercih yapamayanlardansanız, banyo dekorasyonunuza uygun seçimlere yönelecek bazı ipuçlarıyla sizi yönlendirebiliriz elbette. Örneğin daha country bir stilde ya da müstakil bir ev içinde ferah bir orman ortasında gün ışığı alan banyonuz varsa tam bir SPA havasına girebileceğiniz küvetlere şans verebilirsiniz. Özellikle son yıllarda modern tasarımlarıyla minimal ve dekoratif küvetler, renkli ya da mat yüzeyli seçenekleriyle birer tasarıma dönüştü bile.

Duş kullanımına göre temizliği ya da etrafa sıçrayan su sorunuyla biraz daha uğraştıran küvetlere bir stil çözümü olarak ise cam kabinler ya da nazik bir paravan görevi gören klasikleşmiş duş perdelerini de düşünebilirsiniz. Biraz nostaljik biraz keyif öncelikli bir tercihle zengin bir görünüm elde edebilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler