Küvet Keyfi
Günün herhangi bir saatinde yapacağınız huzurlu bir banyo, stresten uzaklaştığınız ve tüm dertlerden arındığınız o eşsiz anların mucididir. Suda olmak ve akan su sesiyle şifalanmak, yıllardır süregelen bir meditasyon biçimidir oysa ki…
- 14 Şubat,2023
- 2 dk okuma
- Bu içerik 860 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Kim küvette kendisini bir köpük banyosu ile şımartmak istemez! Metropol yaşantısı, iş koşuşturması gibi sebeplerden bazı keyif aldığımız alışkanlıklarımızdan soyutlanmıştık. Yaşam hızlı aktığından uzun bir küvet keyfi yerine hızlı bir duşu tercih eder olmuştuk. Tabii buna bir de alan sorunu, su tasarrufu gibi çevreye karşı sorumluluklarımız eklenince küvet çözümlerinde de durgunluk kaçınılmazdı. Ancak küvetler yavaş yavaş tekrar eski popülerliğini geri kazanıyor ve özellikle modern banyolarda yerini alıyor. Teknolojinin gelişimiyle de bugün hidromasajdan aromaterapiye çok farklı özellikte konfor sunan küvetlere ulaşmak mümkün.
Küvetlerin geniş bir alana ihtiyaç duyduğu doğrudur, ancak huzurlu ve etkili bir banyodan hoşlanan birçok insandan biriyseniz, konfor sunan iyi tasarlanmış bir küvet, banyonuzun vazgeçilmez parçasıdır. Büyük de bir yatırımdır; bu nedenle onu nasıl kullanmayı planladığınızı, bütçenizi ve banyo alanınızı dikkatlice hesaplamalısınız.
Montajına göre en yaygın küvet türleri zemin üstü küvetler, gömme küvetler, solo ve ayaklı küvetlerdir. Alanı ve kullanımı en üst düzeye çıkarmak için her küvet tipine duş başlığı da ekleyebilirsiniz. Küvetler, şekline ve fonksiyonlarına göre de ayrıca sınıflandırılabilir.
İyi bir küvet seçimi, birçok faktöre bağlıdır. İlk adım, banyonuzun boyutu ve küveti nereye yerleştirmek istediğinizdir. Sıhhi tesisatın yeri de ne tür bir küvet satın alacağınızda etkilidir. Dökme demir gibi bazı malzemeler ağırdır ve zemini güçlendirmek gerekebilir. Küvetle birlikte masaj jetleri, tutunma çubukları veya oturma yeri gibi çözümleri de isteyip istemediğinize seçim sırasında karar vermelisiniz.
Küvet modelleri montaj tipine göre üçe ayrılır.
Solo ve ayaklı küvetler
Bağımsız küvetleri, vintage ve modern lüks stiller olarak ayırabiliriz. Bu küvet çözümleri, özel bir armatür veya herhangi bir bağlantı duvarı gerektirmez, bu nedenle oldukça popülerdir. Bu tür küvetleri banyonuzun merkezi parçası olarak kullanabilirsiniz. Büyük bir alanınız varsa, bu tip küvetler banyonuzda bir sanat eseri gibi ışıldar.
Gömme küvetler
Zemine kolayca sığarlar. Banyonuza stil katan duvar ve zemin karolarıyla uyumlu şekilde kolayca monte edilebilirler. Modern banyolar için mükemmel bir seçimdir; minimalist ve lineer tasarımları ile gömme küvetler, alanı daha verimli kullanmak için duş sistemleriyle kombine kullanılabilir.
Zemin üstü küvetler
En sık tercih edilen zemin üstü küvet tipidir. Bu tip küvetlerde özellikle hafif olması sebebiyle akrilik malzeme tercih edilir.
Küvetler oval, yuvarlak, kare, dikdörtgen ve köşe olduğu gibi küçük ebat gibi farklı tasarımlara sahip olabilir. Özellikle dikdörtgen şekilli küvetler, banyolarda en sık tercih edilendir. Hemen hemen bütün evlerdeki banyolara uyum sağlayabilir.
Kompakt küvetler
Mevcut standart dikdörtgen küvet boyutu yaklaşık 170x70 cm’dir. Bu boyutun altındaki herhangi bir küvet, küçük ya da kompakt olarak sınıflandırılır. Popüler kompakt boyutlar 130×70 cm ve 160×70 cm’dir. Bazen daha küçük küvetler olabilir ancak bunları daha çok duş almak için kullanabilirsiniz. Bu tip küvetler standart küvetlerden daha ekonomik olsalar da bütçe malzemeye göre değişebilir. Akrilik en uygun seçenek, ardından emaye, çelik, kompozit ve dökme demir gelir.
Malzeme farkı
Küvet modellerinin yapılış materyalleri dayanıklıklarını ve fiyatlarını belirler. Dolayısıyla seçim yaparken küvet modellerinin hangi malzemeden yapıldığına dikkat etmeniz gerekir. Küvetler için en çok tercih edilen malzeme türü akriliktir. Bunlar nispeten daha dayanıklı, hafif ve parlaktır. Akrilik diğer malzemelere göre kolayca ısınır ve sıcağı uzun süre tutar, böylece daha rahat bir banyo deneyimi yaşatır. Bu nedenle, uzun süre suda kalmak isteyenler ve temizliği için minimum zaman ve para harcamak isteyenler için uygundur. Akrilik dışında fiberglas, porselen emaye kaplı demir veya çelik, dökme demir, ahşap veya mermer de birer küvet malzemesidir.
Hidromasajlı küvetler
Bu tip küvetlerde, stresten uzaklaşmanızı sağlayan su ve hava masajı bulunur. Su masajı, su jetlerinin doğrudan vücudun en çok ihtiyaç duyduğu noktalara yönlendirilmesiyle canlandırıcı bir etki yaratır. Su / hava masajı ise küvet tabanından gelen hava kabarcıkları ile vücudu rahatlatır. Hidromasajlı küvetler, hidromasajın tüm rahatlatıcı özelliklerini, SPA merkezlerine gitmeye gerek kalmadan evinize getirir.
TREND ALARMI!
Solo küvetler ve ıslak odalar
Son zamanların popüler konseptlerinden biri de ‘ıslak odalar’ Peki ııslak oda nedir? Temel olarak, kapalı olmayıp genel alana dahil edilmiş ve alanın ortasında yer alan geniş bir drenaja sahip, karo zemin uygulamalı duş alanı içeren açık konseptli banyolardır. Çoğu örnekte bu odalara solo küvetler de dahil edilmiştir. Odalar cam bir kapı veya panelle sınırlanmış da olabilir. Minimalden moderne uzanan stildeki ıslak odalar sayesinde banyo paspasları ve duş perdelerine veda edebilirsiniz.
Doğru küvet boyutunu ve şeklini seçmek, alanınızın ölçümü kadar hatta daha da önemlidir. Alanınızı ölçtüyseniz ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve tarzınıza en uygun olanı bulabilmeniz için Kale Banyo küvet çeşitleri burada.
Henüz yorum yapılmadı.