icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Anne ve Babalar İçin Banyo Tasarımları

Çocuklu aileler için banyo tasarımı hem eğlence hem güvenlik hem de hijyen açısından önemli çözümler barındırmalı.

  • 15 Şubat,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 899 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Çocuklara banyoyu sevdirmek için neler yapmalı?

Suyla oynamak en keyifli eğlence olsa da bazı çocuklar banyo yapmamak için direnir. Burada sihirli kelime ''oyun''dur. Onları banyo yapma işlevi yerine oyun oynamaya davet ederseniz, kesinlikle koşa koşa gideceklerdir. Küvetiniz varsa köpüklü bir banyo, suya dayanıklı oyuncaklar ve duvarda hikayelerini anlattığınız sticker'larla banyoyu eğlenceli hale getirmeniz mümkün.

banyoda anne ve kizinin beraber el yikayarak cocugun aliskanlik kazanmasini saglamak

Alışkanlıklar çocuk yaşta oluşur

Dış fırçalama ve tuvalet eğitimi için uygun bir banyo ortamı gerekir. Çocuğunuzun boyunun lavaboya yetişmesi için güvenli bir basamak, üzerinde çizgi roman kahramanlarının resimlerinin olduğu bir diş fırçalık, içinde diş etlerini acıtmayan yumuşak bir fırça ve sağlıklı bir diş macunu hazır bulunmalı. Ufaklığın havlusu da ailenin diğer üyelerinden farklı bir tasarıma sahip olmalı ve boyunun yetiştiği bir yere asılmalı. Tuvalet eğitimi için oturduğunda rahat edeceği bir oturak ve ayaklarını dayaması için bir basamak bulundurmalısınız. Burada eğlenceli bir kitap, örneğin tuvalet eğitimi alan küçük ayının hikayelerinin resimlendirildiği bir çocuk kitabı çok uygun olur. Zamanla bu ritüel onun tuvalete daha çabuk alışmasını sağlar. ''Küçük ayının tuvaleti gelmiş, hadi onu tuvalete götürelim'' gibi bir yaklaşım, çocuğu korkularından arındırır, sorumluluk bilincini güçlendirir ve zamanla tuvalete alışıp, rahat kullanmasını sağlar.

kahkullu kucuk kizin dis fircalama gorseli

Çevre koruma ve hijyen bilinci

Diş fırçalarken musluğu kapalı tutması gerektiğini, tuvalet kağıtlarını tuvalete değil çöpe atması gerektiğini, sonrasında ellerini güzelce yıkamasını, ellerini sabunlarken musluğu kapamasını, çıkarken tuvaleti temiz bırakmasını, ışığı kapatmasını çocuklarınıza mutlaka söylemelisiniz. Öğrenene kadar bu amacınızdan vazgeçmeyin. Her defasında ısrarla yaptırın. Bu hareketler, hayatı boyunca uygulayacağı en önemli hijyen ve çevreyi koruma alışkanlıkları olarak kalmalı. 

turuncu sari ve kirmizi tonlarda mix and match kuvet yuzeyi dosemesi, seramik uzeri cicekli duvar kaplamasi, banyoda oyuncaklar

Banyolarda çocuk güvenliği

Hastane kayıtlarına göre ıslak zeminde kayıp düşerek yaralanma, ev kazalarında birinci sırada yer alıyor. Bu nedenle banyoda ilk yapmanız gereken uygun bir halıyla zemindeki kayganlığı önlemek olmalı. Aynı şekilde duşta ya da küvet içinde de aynı tehlike söz konusu. Bu sadece çocuklarınız için değil, sizler için de geçerli.

Banyolar, fonksiyonu gereği sert yüzeylerle dolu mekanlardır. Onun boyuna göre, kafasını çarpabileceği yerlere geçici koruyucu bantlar yapıştırabilirsiniz. Küvetiniz varsa, su doldurup oynarken yanından hiç ayrılmamalı, prizlerin ulaşamayacağı yerlerde olmasına dikkat etmelisiniz.

gri damarli mermer duvar karolu banyoda kuvet icerisinde kucuk kiz ve erkek cocugun kopuklerle oynadigi gorsel
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler