icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Çocuk Dostu Bir Banyo Tasarlamanın 10 Yolu

Çocuklarımızın kullanacağı (ve seveceği) bir banyo tasarlayacaksak, ilk dikkate almamız gereken faktör güvenlik ve pratikliktir. Gelin, bir banyoyu çocuklar için keyifli ve işlevsel hale nasıl getirebiliriz birlikte araştıralım.

  • 27 Ekim,2023
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 161 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
modern renkli banyo tasarimi cocuk dekor elemanlari yesil mavi tabure

Çocuklara özel bir banyo tasarlamak, her kalabalık aile için önemli bir konu. Çünkü çocuk dostu bir banyo kurgulamak, sadece görsel estetikle ilgili değil; aynı zamanda güvenlik ve işlevsellikle de ilgili. Dolayısıyla en az bir ebeveyn banyosu kadar ilgi ve özen bekleniyor.

Çocukların yetişkinlerden farklı ihtiyaçları ve yetenekleri olduğunu biliyoruz. Bunları göz önünde bulundurarak tasarlarsak hem onlar için günlük rutinleri daha keyifli hale getirmiş oluruz, hem de olası kazaları önleyebiliriz… 

Çocuk dostu bir banyo tasarımı, uygun yükseklikte lavabo ve klozet, kaymaz zemin, kolay erişilebilen saklama alanları ve renkli seramikler gibi özellikleri içerebilir. Davetkar ve erişilebilir alanlar yaratarak, çocuklarımızın kişisel hijyenlerine dikkat etme konusunda bağımsızlıklarını ve güven duygusunu geliştirmelerine yardımcı olabiliriz.

pastel turuncu banyo mati zeminde hardal rengi banyo paspasi

Çocuk banyoları için güvenlik çözümleri:

  • Kaydırmaz zemin ve paspaslar

Çocukların karşılaştığı en yaygın banyo kazaları kayma ve düşmedir. Bu tür olayların önüne geçmek için dokulu veya kaydırmaz (anti-slip özellikli) fayans veya kaydırmaz paspas gibi malzemelerinin tercih edilmesi gerekir. Vantuzlu banyo paspaslarının küvetin içine ve lavabonun yakınına yerleştirilmesi de çocuklarımızın (hele de , özellikle ayakları üzerinde sabit duramayan minikler için) daha güvenli olacaktır. Bu tarz yüzeyler için Çanakkale Seramik’in anti-slip teknolojide üretilen Natura ve Rockstone koleksiyonundaki seramikleri tercih edebilirsiniz.

 

  • Sıcaklık kontrolü sağlayan armatürler

Çocukların cildi hassastır ve sıcak sudan kaynaklanan yanıklara karşı daha duyarlıdırlar. Dolayısıyla aşırı sıcak sudan yaralanmalarını önlemek için sıcaklık kontrollü armatürler kullanmak hayati önem taşır. Ani sıcak su dalgalanmalarını önlemek için su sıcaklığını otomatik olarak ayarlayan duş başlıkları da buna dahildir. Ayrıca çocukların kolayca tanımasına yardımcı olmak için sıcak su bataryasını farklı bir renkle işaretleyebilirsiniz.

banyoda beyaz ahsap tabure basamak yukseltici
  • Erişilir yükseklikler

Çocuk dostu bir banyo tasarlamaya karar verdiğimizde, banyo malzemelerinin onlar için erişilebilir olmasına da dikkat etmemiz gerekir. İlk etapta onlara uygun yükseklikte etajer ve lavabo olsun isteriz ama unutmayın ki, çocuklar hızlı boy atarlar ve belki de en doğrusu normal yükseklikte bir lavabo tezgahı yapıp, ona uzanabilmesi için basamak kullanmasını sağlamaktır.

beyaz ve pastel tonlarda modern lavabo ve sevimli tatli oyuncak banyo aksesuarlari

Diğer yandan havlu veya bornoz için erişilebilen yüksekliklerde askılar, kancalar, klozet için özel oturma yüzeyi ve tutunma çubukları takmak da diğer çözümler arasındadır. Bu ayarlamalarla çocuklarınız banyoyu bağımsız olarak kullanabilir, kendi kendine yeterliliği öğrenebilir ve kaza riski de azaltır. 

Ancak erişilebilirlik kadar koruyucu mesafe de olmalı değil mi? Şayet çocuğunuza ait kozmetik, bakım ve temizlik ürünlerini onun banyosunda muhafaza edecekseniz, ürünleri sepet içinde veya uzanamayacağı raflara kaldırmanızı öneririz (en azından özbakımını kendi yapabildiği yaşa kadar).

ahsap masa kosesi korumasi, silikon cocuk carpmasina karsi kose korumasi
  • Yuvarlatılmış köşeler

Mobilya seçiminde yaralanma riskini en aza indirmek için yuvarlatılmış köşeli tasarımları seçebilir veya köşelere uygun koruyucular kullanabilirsiniz. Keskin köşeler, banyoyu kullanırken denge kaybedebilecek veya düşebilecek küçük çocuklar için tehlikeli olabilir.

beyaz ve neon sari banyo tasarim fikri, sari lavabo cekmesi kulp, cift lavabolu banyo
  • Yeterli aydınlatma

Çocuğunuzun banyoyu net bir şekilde görebilmesini ve içeride güvenli bir şekilde dolaşabilmesini sağlamak için uygun aydınlatma düzeni sağlamalısınız. Dimmer gibi ayarlanabilir aydınlatmalar ve gece banyo ziyaretleri sırasında düşük seviyeli aydınlatma sunan gece lambaları yararlı olabilir.

cocuklar icin plastik renkli banyo oyuncaklari

Çocuk banyoları için dekorasyon çözümleri:

  • Oyuncu yüzeyler

Çocuklar su olan her yer gibi, banyolarında da keyifli zaman geçirmekten çok hoşlanırlar. Dolayısıyla rengarenk karolar, aktiviteli duş perdeleri ve en sevdikleri karakterlerin çıkartmaları gibi dekoratif ürünlerden faydalanabilirsiniz. Diğer yandan Çanakkale Seramik’in Miniatile koleksiyonundan Kids Joy karo serisi, rengarenk terrazzo yapısıyla banyoyu bir oyun alanına dönüştürüyor. Çocuklarınızın dilediği renkleri kullanarak keyifli çizimler yapabileceği Kids Joy koleksiyonundaki ürünleri kolayca temizleyebilir, istediğiniz zaman yeni bir oyun alanı haline getirebilirsiniz.

krom rengi lavabo bataryasi, mavi cam sabunluk modern banyoda mavi ve yesil tonlar havlu
  • Renk kombinasyonları: Mavi-Yeşil: Mavi ve yeşilin tonları, dinlendirici ve suyu çağrıştıran bir banyo atmosferi yaratır. Bu renkler denizin sakinliğini veya sahil yaşamını sevenlerin favori kombinasyonlarıdır.
yeni modern banyo beyaz turuncu ve sari renklerde renkli banyo

Güneş ve toprak tonları: Parlak ve neşeli sarı tonları, banyoya güneşli bir günün tüm enerjisini getirir. Sarıyı kırmızı veya turuncu gibi renklerle eşleştirirseniz, sıcak ve iyimser bir atmosfer yaratmış olursunuz.

pemve lila pudra mor pastel tonlarda banyo dekorasyonu

Pembeler ve diğer pasteller: Minik prenseslerin rüya banyoları için önerdiğimiz bu paletin öncü rengi pembe, masalsı bir banyo yaratmanın anahtarıdır. Onu biraz dengelemek istiyorsanız, şeftali, lavanta, nane ve seledon gibi yumuşak pastel renkler kullanabilirsiniz.

modern konforlu banyoda yesil duvar rengi ahsap tonlarda mutfak dolabi kirli sepeti

Orman yeşilleri ve kum renkleri: Küçük prenslerin en büyük meraklarından biri de orman derinlikleri değil mi? Yeşilin pek çok tonunu kum beji, beyaz ve vizonlarla buluşturur ve içeriye biraz da bitki veya mini ağaç koyarsanız çocukları ormanın gizemi çok heyecanlandırabilir.

akdeniz stil banyoda sicak tonlar ahsap duvar paneli ve yesil bitkiler
  • Tema fikirleri: 

Balıklı duş perdeleri, deniz kabuğu şeklindeki sabunluklar ve okyanus temalı duvar çıkartmaları gibi dekorlarla banyoyu büyüleyici bir su altı dünyasına dönüştürebilirsiniz. Uzay temalı bir banyoyla çocuklarınızı evrende bir yolculuğa çıkarmak istiyorsanız, tavanı karanlıkta parlayan yıldızlarla, uzay gemisi duş perdeleriyle ve astronot temalı havlularla süsleyebilirsiniz. Korsan temasından hoşlanan çocuklar için, yıpranmış ahşap dokulara sahip zeminler, hazine sandığı şeklinde depolama çözümleri ve deniz haritalarını kullanabilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler