icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Bir Banyoya Sanat ve Zanaat Vurgusu Nasıl Kazandırılır?

Banyo dekorasyonuna el işçiliği, sanat ve zanaat odaklı detaylar ekleyerek, mekanı farklı ve karakteristik kılabilirsiniz.

  • 6 Eylül,2022
  • 1 dk okuma
  • Bu içerik 450 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Kabul etmek gerekir ki son yıllarda banyo dekorasyonunu çözümlemek, bir salonu kurgulamak kadar zor değil. Çoğu zaman, bir banyoya gereken ne varsa (mobilyalar, saklama-depolama üniteleri, klozet, duş ve küvet çözümleri, vitrifiyesi ve tüm aksesuarlarıyla) aynı yerden ve bir çırpıda satın alınıyor. Ne kadar çok seçenek olursa olsun, stilinin farkında ve neye ihtiyacı olduğunu, neyi aradığını bilen kullanıcılar, bu listeyi kolayca eleyip hedefine ulaşabiliyor.

Gelgelelim eklektik olabilmek, farklı stil kodlarını belirli bir dengeyle aynı mekana oturtabilmek, kompozisyonlar yaratabilmek ve banyoya benzersiz bir kimlik katmak, başka bir dikkat ve konsantrasyon istemekte. İşte bunun en popüler yollarından biri: El işçiliği ve zanaat odaklı detaylarla duygu ve duyu merkezi olan banyolar çağına hoşgeldiniz!

1. El boyaması karolar

Şayet tüm zemin ve yer kaplamaları tamamlanmış bir banyonuz varsa, bu önerimizi uygulamanız zor olabilir ama yine de imkansız değil. Mevcut karolarınızın bazılarını çıkartıp onların yerine yüzey rengini tamamlayacak, el boyaması dekor karolar koyabilirsiniz. Seramik sanatının günümüz genç kuşağının çok ilgisini çektiğini ve pek çok yeni nesil seramik zanaatkarı olduğunu varsayarsak, yerine özel, eşi benzeri olmayan ve el işçiliğinin naif izlerini taşıyan karolar bulmanız çok zor olmayacaktır.

2. El oyması aynalar

Belki de artık bir eskiciye veya antika pazarına gitme vakti gelmiştir değil mi? El işçiliğinin en güzel vurgulandığı noktalardan biri aynalardır, üstelik aynaları bulması ve onarımı da oldukça kolaydır. Yerine özel üretim yaptırmanız da mümkün elbette ama ahşap denildiğinde, hele de bu ayna veya resim çerçevesi gibi bir parça ise, size mutlaka eski bir ürün bulmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde yaşayan bir doku olan ahşabın nasıl olgunlaştığını, doğanın hikayesini, ustasının izlerini de hissedebilirsiniz.

3. Üfleme cam aplik ve sarkıtlar

İşte bit pazarlarına gitmek için bir neden daha: Böyle noktalarda karşınıza çıkacak üfleme cam aplik veya aydınlatmalar, mekanda tam bir görsel odak yaratacaktır çünkü aydınlatma, yaydığı ışık nedeniyle dekorasyonda ilk göze çarpan öğelerden biridir. Özellikle Murano tarzı el yapımı camlar oldukça dikkat çekecektir.

4. Sanat eserleri

Mekana, ev sahibinin karakteri ve sevdikleriyle ilgili fikir katan sanat çalışmaları, hem alanı kişiselleştirme hem de güne motivasyonla başlama, günü yine motivasyonla tamamlama açılarından değerlidir. Duvarlar için el baskısı gravürler, küçük tablolar, el yazısı mesajlar, raflara ve sergileme köşelerine yine el yapımı seramik aksesuarlar yerleştirebilir, bu şekilde zanaatin verdiği duygusallığı banyonun soğuk atmosferine dengeyle yayabilirsiniz.

5. Kulplar, askılıklar, raflar ve dokumalar

El yapımı seramik kulplar, günümüzde oldukça popüler. Mevcut dolap ve çekmece ünitelerine bu kulplar sayesinde sanatsal izler kazandırabilirsiniz. Öte yandan, eskicilerden çıkma ahşap askılıklar veya raflar bir marangozun işçilik özenini banyoda yaşatabilir. Bu kombinasyon, elde dokunmuş ve el baskısı ile desenlenmiş peştemallerle mekanın sanatsal boyutunu yükseltecektir.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler