icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo Seramiklerinde Farklı Dokular Nasıl Birlikte Kullanılır?

Kendimizle baş başa kaldığımız, tüm arınma ritüellerimize ev sahipliği yapan, her zaman temizlik ve ferahlık kavramlarının ön planda olduğu banyolardan söz etmek istiyoruz. Seramik seçimlerini yer ve duvar için seçerken banyoların hareketini artırmak ve stilini güçlendirmek için farklı doku ve görünüm birlikteliklerini nasıl ve neye göre seçeceğimizi de belirlemiş olacağız.

  • 16 Nisan,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 74 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Eski zamanlardan kalma, iyi korunmuş bir ev içinde şöyle kocaman bir banyonuz yoksa eğer genel olarak banyo metrekarelerinde hepimizin ortak imkânı olan, nispeten alanı daha idareli kullandığınız bir banyonuz var demektir. Yani, daha bir düşünüp yerleştireceğimiz, pratik ve akılcı çözümlerle zenginleştireceğimiz bir ıslak alandan sözü açıyoruz. 

Banyoların duş ya da küvet alanı, tuvalet alanı, lavabo alanı ve çamaşır makinesi alanından ibaret olması gerektiğini düşündüğümüzde evin en fonksiyona ihtiyaç duyan alanı banyolara biraz ilgi gösterelim istiyoruz. İlk adım olan seramik seçiminde akıllıca davranarak bu kompakt alanı nasıl doğru yönetebileceğimize de bakalım.

Banyoları dekore etmenin ilk adımıyla başladığımız seramik seçme sürecinde bazı detaylara dikkat etmek önemli. Daha ferah, kolay temizlenebilen ve iyi hislerle doldurabileceğimiz bir banyo tasarlamak için banyo seramiklerindeki seçenek arasında kaybolmadan planlı bir seçim süreci elde edebiliriz.

Seramik, banyo seramikleri, banyo mobilyaları, dokulu seramik, siyah lavabo dolabı, isikli banyo aynasi, kaleseramik, kaleseramik lavabo, modern banyo tasarimi

Banyo seramik seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken konular:

1.Banyonun metrekare açısından genişliği

Büyük bir banyonuz varsa işiniz epey kolay. Fakat yine de tek tip tercihlerle derinliği olmayan sıkıcı bir alana dönüşme ihtimali da var. Küçükse zaten ince eleyip sık dokuyacak ve seçeneklerinizi bu doğrultuda yapacaksınız. Fakat ortak nokta her zaman şu olmalı: 

Banyonuzda görmek istediğiniz tüm ürünler, birbiriyle yumuşak bir geçişe sahip olacak ve olabildiğince ortak bir dil oluşturacak şekilde seçilmeli. Aksesuarından mobilyasına, tekstilinden renk skalasına kadar... Seçeceğiniz seramiğin desenli olup olmayacağı, büyüklük küçüklük durumuna göre değişir. Geniş banyolar desenli dokuları olduğu gibi kullanabildiğiniz bir alan sunar, küçük alanlarda ise desenli seçimleri en fazla bölgesel yapabilirsiniz. 

gun isigi alan banyo, duz seramik, desensiz seramik, canlı renkte banyo tasarimi, beyaz tonlarda banyo tasarimi, mat banyo seramikleri, desenli banyo seramikleri, Kaleseramik vintage serisi

2.Banyonun gün ışığıyla desteklenip desteklenmediği

Gün ışığını doğrudan alan mimari planda konumlandırılmış bir banyonuz varsa malzeme renkleri her zaman en doğru haliyle görünecektir. Burada doğal bir doku yaratmak daha kolay, nispeten daha cesur renkler kullanmanız olasıdır. Fakat sadece yapay ışık kullanabildiğiniz banyolarda mümkün olduğunca yapı malzemeleri ve eşyalar arasında çok değişken olmayan renk tonlarını tercih edebilirsiniz. 

Yani daha düz, desensiz ya da belli belirsiz geçişlere sahip seramikler, parlak versiyonlarıyla ışık almayan banyolara göredir. Gün ışığı alan seçeneklerde ise canlı renkler kullanabilir, özellikle daha modern görünüme sahip mat yüzeyleri farklı bölümlerde parlak alternatifleriyle birlikte kombinleyebilirsiniz. Örneğin duş bölümüne parlak, desensiz bir seramik seçerken aynı rengi tuvalet bölümünde mat ve desenli bir versiyonda kullanabilirsiniz. 

banyo tasarimi, kaleseramik banyo, kaleseramik banyo tasarimi, kaleseramik uniq banyo serisi, mat banyo seramik serisi, koyu seramikler, koyu banyo seramikleri

3.Banyonun hangi bölümler dahilinde kullanılacağı

Çamaşır makinesi alanı, tuvalet alanı, duş alanı ve lavabo alanı... Banyonuzu olması gerekli bölümlere ayırıp bu bölümleri belirledikten sonra seramik seçeneklerini önünüze alabilirsiniz. Örneğin daha renkli ve dokulu bir seramik seçmek istiyorsanız eğer bunu lavabo bölümünüzde ayna etrafına özel konumlandırabilirsiniz. Tablo gibi bir görüntü için bu keyifli bir öneri olacak.

Diğer yandan bu aynalı alanın karşısına tuvalet denk geliyorsa burada ahşap görünümle tasarlanan seramikler tercih ederek malzeme çeşitliliğinin dekoratif etkisinden ilham alabilirsiniz. Çamaşır makinesi bölümünde de duvarın alt kısmında parlak seramikler kullanıp duvarın tavana kadar olan diğer yarısında mat seçimler yapabilirsiniz. Mermer deseni gibi seçimlerinizde bu desenli kısmı daha alt bölümlerde kullanıp yukarılara doğru sadeleşen bir renk bütünlüğüne tamamlayabilirsiniz.

Kaleseramik banyo urunleri, Beyaz banyo tasarimi, gri seramik

4.Banyonun aydınlatma mekanizması gereği aydınlatma ürünlerinin nerelerde hangi çeşitlerde konumlandırılabileceği

Aydınlatmaları örneğin aplik tercih ettiğiniz kısımlarda desen yoğunluğu olan ve parlak seçtiğiniz seramiklerle birlikte kullanırsanız daha şık ve ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Nispeten daha karanlıkta kalacak karşı duvarda aynı renk seramiğin mat ama çok hafif desen geçişli olan kombinasyonunu tercih edebilirsiniz. 

5.Banyo için tercih edilecek mobilyaların tarzı

Seçeneceğiniz banyo dolapları da seramiklerdeki planlamanıza etki edebilir. Eğer mobilyalarda daha hareketli seçimler yapmak istiyorsanız seramik seçimlerinizde daha mat ve desensiz görünümleri tercih edebilirsiniz. Özellikle zeminden duvara kadar met bir bütünlük içinde olan tek tip seramikler, banyonun dekorasyonunu daha dengeli bir noktaya taşıyacak.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler