icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Antreye Yaratıcılık Katan 10 Fikir

Dış dünyadan kişisel kalenize girdiğiniz ilk anda sizi karşılayan antreniz, bu 10 yaratıcı fikirle işlev ve modern bir dokunuş kazanıyor.

  • 11 Ekim,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 797 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Boşlukları doğru oranlamayla doldurun

Antreler, geniş alanlar değildirler. Küçük bir metrekare içinde saklama, depolama ve servis verme gibi işlevleri buluşturmanız gerekir. Dolayısıyla düzenleme yaparken dikey ve yatayı bir çerçeve içinde düşünmeli, boşlukları doğru doldurmalı, her şeyi sıkıştırmamalı ama doğru boşluğa espas bırakarak doğru parçayı yerleştirmelisiniz. Önce en gerekli olan mobilyaları belirleyin ve alanı şişirmeden, önem sırasına göre diğer ürünleri seçin.

Çokişlevli ürünler seçin

Antrenizde puf gibi bir oturma ünitesine ihtiyacınızın olması normaldir. Daha güzeli pufun altonda sandığı veya kapaklı dolapları olmasıdır. Daha da iyisi ise pufun arkasının bir askı olmasıdır. En mükemmeli ise, askının üst kısmında raf olması ve oraya bir sürü kutu ve sepet koyabilmektir.

Renklerle vurgu yaratın

Antrenin mutsuz bir bölge olmasına gerek yok… Aslında evden çıkarken son kez ve eve gelidiğinizde ilk gördüğünüz alan olan antrenin biraz da motivasyonu yüksek bir alan olması daha iyidir. Bu durumda en pratik dostunuz renklerdir. Gelin oraya yüksek volümlü, dikkat çeken bir renk katın. Ve onu ortaya çıkarak bir düzenleme yapın.

Zemine hareket katın

Daha çabuk değiştirilebilir bir çözüm arıyorsanız antreye neşeli bir halı koyabilirsiniz. Zemin kaplamasını değiştirmek, açık plan evlerde antreyi salondan ayırmaya da yarar.

Eski ve yeni parçaları birleştirin

Eklektik tarzdan hoşlanan dekorasyon tutkunları, tıpkı salon gibi antrede de nostaljik mobilyalarla çağdaş tasarımları biraraya getirebilir. Örneğin modern formda bir dresuar veya konsolu, klasik bir sandalye veya bank ile tamamlayabilirsiniz. Bu düeti sepetler ve blueblanc stili vazolarla da kurgulayabilirsiniz.

Tek ayna yerine ayna gruplamayı deneyin

Antre dekorasyona yaratıcılık katan bu dokunuşta, klasik boy aynası yerine birbirinden farklı aynaları gruplamanız gerekmekte. Aynı stilde olmalarına gerek yok, çok dağılmadıkça iki stili de buluşturabilirsiniz. Tüm aynaları, tıpkı bir tablo gruplaması yapar gibi, belirli bir simetri ve geometri düzeninde yerleştirebilirsiniz

Duvarsız antrelere merkezi çözümler

Şayet antreniz, salon ve diğer odaların açıldığı ortak bir boş alansa ve her iki yanında kapıların, önünde merdiven galerisinin konumlandığı, duvarsız bir bölge ise, o zaman onu bir fauye gibi kabul etmeli ve antre mobilyanızı, merkezi şekilde yerleştirmeniz gerekmekte. Bu durumda, üzerinde büyük çiçekler bulunan yuvarlak bir masa hoş bir görüntü ortaya çıkarabilir. Elbette ki masanın tam ortasında olacak sarkıt aydınlatmanızı da unutmayın.

Günlük ayakkabı sepetleri

Bazen evlerde değil ayakkabılık, bir sandalye koyacak kadar antre alanı bulunmaz. Bu durumda mevcut olanı kullanışlı hale getirmeniz gerekir. En azından günlük ayakkabı ve terlikleri sepetlere koyarak ortadan kaldırabilirsiniz. Diğer cici ayakkabıları ise kutularla evin daha uygun bir noktasında muhafaza edebilirsiniz.

Motivasyon mesajları asın

Eve giriş ve evden çıkışlarda, günlük motivasyon dozunuzu yükselten ve yüzünüzü gülümseten mesajlara duvar veya küçük raflarda yer verin. Daha önce belirttiğimiz gibi antre, sizi dışarıdaki dünyaya uğurlayan ve sizi karşılayarak kucak açan yerdir, evinizin kale kapısıdır. Dolayısıyla onunla göz göze geldiğiniz anda modunuz etkilenecektir. Size iyi gelen yazılar bulun ve antrede onlara yer verin!

Kağıtlar da sepetlere!

Çağımız whatsapp, mail ve sms çağı ama hala eve bankalardan ekstreler, faturalar, kargo fişleri veya garanti makbuzları gelebiliyor. Siz siz olun, gerekirse antreye vazo ve çiçek koymayın ama bu kağıt kalabalığını muhafaza edecek, alışveriş notlarını ve ‘unutulmayacaklar’ listesini gösterecek bir kırtasiye köşesi mutlaka edinin. Hatta anahtarlık, güneş gözlüğü ve kulaklık askısı da yakınlarda bir yerlerde olsun.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler