icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Evler Duygunuzu Nasıl Değiştirir?

İster rengi deyin, ister mobilyaları, dekorasyonun insanı mutlu hissettiren bir gücü var.

  • 22 Temmuz,2022
  • 1 dk okuma
  • Bu içerik 572 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Bir mutfak insana yemek yapmayı sevdirebilir, bir banyo bir çocuğun en mutlu olduğu yer olabilir. Bunun nedeni bu mekanlardaki duygu, o duyguyu yaratan dekorasyon, renkler ve ambiyans dediğimiz ortamın ruhudur.

mavi pembe sari gri gibi canli renklerin yasam alaninda dekorasyonu

Renklerin gücü

Renklerin tüm canlılar üzerindeki etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek. Sarı renk neşe verir, kırmızı heyecan, mavi sakinlik, yeşil huzur verir, beyaz saflığı ifade eder, siyah gücü ve cazibeyi… Ruhsal hastalıkların tedavisinden pazarlama stratejilerine kadar renklerin psikolojik etkilerinden faydalanıyoruz.

Alışkanlıklarınızın nedeni dekorasyon olabilir mi?

Peki evlerimizde durum farklı mı? Tabii ki hayır. Renkler yine iş başında, bizim duygularımızı yönetmeye devam ediyorlar. Geceleri bir türlü uyku tutmamasının ya da çok yorgun hissetmenizin, aşırı sinirli olmanızın ya da derslere konsantre olamamanızın nedeni evinizde yoğun kullandığınız renkler olabilir. İştahınızın bu kadar çok olması, mutfağınızdaki turuncu seramiklerden kaynaklanabilir. Yeşil ve mavi rengi mutfağınıza dahil edin, çünkü bu iki renk iştah kapatanlar listesinde… Geceleri uykunuz mu kaçıyor? O zaman kırmızı perdelerden kurtulun! Televizyonun karşısında uyukluyor musunuz? Mavi ve yeşil ağırlıklı dekorasyon içine biraz sarılar ekleyin…

sari rengin baskin oldugu yatak odasi dekorasyonu

Dekorasyonun duygular üzerindeki etkileri

Sadece renkler değil, formlar ve dokular da duygu durumunuzu değiştirir. Yumuşak dokular, huzur ve sakinlik verir, sivri köşeli aksesuar ve mobilyalar ise endişenizi arttırır.

pembe renk duvar boyasi, mavi koltuk, ahsap zeminler ve duvar aydinlatmalari ile boho dekorasyon

Mekanın ışığı da benzer etkilere sahiptir. Bir ortama girdiğinizde içerideki çok güçlü ışık sizi rahatsız eder, yumuşak bir ışık ise daha anlayışlı bir duygu durumuna taşır sizi.

Renk, doku, form, ışık… Bir evin kimliği işte bu dört faktörün özellikleriyle ortaya çıkıyor. Gerçek değerden çıkan güzelliği dekorasyonda yakalamak için çizgileri doğru çizmek, seçimleri doğru yapmak gerekiyor. Sizi mutlu edecek bir evin algoritmasında kalbinize iyi gelen bir dekorasyon kurgusu yaratmalısınız.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler