icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Marküteri Parke Efektli Karolarla Klasiğin Cazibesini Yaşamak

Klasik stildeki parke uygulamaları arasında prestijli bir yeri bulunan marküteri sanatı, tüm doku bütünlüğü ve desen uyumuyla porselen ve seramik karolarda hayat buluyor.

  • 24 Haziran,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1250 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Marküteri sanatı, eski Mısır'dan bu yana statüsünü ve güzelliğini asla kaybetmeden bugüne gelebilmiş ender zanaat tekniklerinden biri. Değişik ahşapların, belirli bir figür ve desen uyumuyla birleşiminden ve iç içe yerleşiminden oluşan bu teknik, çağlar boyunca işinin ehli zanaatkarlar tarafından icra edilmiş ve en çok da zeminlerde kendine yer bulmuş.

ahsap dokulu ve gorunumlu markuteri parke
klasik tarz ic mekan zemininde markuteri farkli renklerden ahsap dokulu parke

Bugünün parke dünyasında hatırı sayılır bir kıdeme sahip olan marküteri sanatı, Avrupa'dan Asya'ya yayılırken, eşsiz ve benzersiz olması da onu özel kılmış. Ahşapların birleşimiyle bir desen bütünlüğü oluşturma işçiliği, dikkat, yaratıcılık, ince işçilik gibi yetenekler gerektirirken, karmaşıklığı nedeniyle el işçiliğine en hakim zanaatkarlar tarafından icra edilir olmuş.

markuteri sanati farkli renklerde ahsap yer parkesi ve orgu terlikler

Uygulandığı ilk zamanlardan bu yana, geleneksel ahşap işçiliğini dekoratif bir noktaya taşıyan, modern çağda da belirli bir bölgeyi vurgulamak için halen istenen bir teknik olan marküteri, günümüzde sadece gerçek ahşaplarda değil, teknolojinin kazandırdığı bilgi birikimi ile porselen ve seramik karolara da yansıtılabiliyor.

modern ve minimal banyoda markuteri parke efektli ahsap gorunumlu yer karosu

Seramik ve porselen karolarda parke doğallığı

Gerçek ahşaba göre daha kolay kullanım, temizlenme, dayanıklılık ve bakım performansı sunan ahşap efektli seramik ve porselen karolar, çevreci olmaya önem veren, su ve enerji kaynaklarını optimumda kullanan bilinçli ev yaşamının da son yıllarda en çok tercih edilen malzemeleri oldular.

markuteri efektli farkli renk ve dokudaki pattchwork parke gorunumlu yer karosu

Özellikle banyo, mutfak ve havuz çevresi gibi ıslak alanlarda daha uzun süre kullanım kalitesi sunan bu ürünler son yıllarda salon gibi ana yaşam alanlarında da tercih edilmekte. Bu nedenle dekoratif olma, mekana stil kazandırma, bulunduğu alanda odak noktası yaratabilme yetenekleri de günümüzün ahşap efektli seramik ve porselen karolarından beklenen özellikler.

naturel mutfakta acik renk ahsap gorunumlu parke efektli karo baliksirti doseme

Durum böyle olunca, klasik tarzdaki yaşam alanlarının yüzeylerinde de aynı ambiyansı tamamlayacak dekoratif vurgular aranıyor. Marküteri efekti sunan seçenekler, bu talebin en iyi cevap veren çözümlerinden. Mermer veya taş gibi yine doğal dokularla kombinlendiğinde adeta bir cazibe merkezi oluşturan bu karolar sayesinde hem doğanın rafine renk ve doku nüansları yakalanıyor, hem nostaljik ve tarihi bir duygu dünyası oluşuyor hem de yaşam alanına sanatsal bir boyut kazanılıyor.

farkli desen motif ve renkteki parke gorunumlu zemin karosu

Günümüz dekorasyon dünyasında, marküteri vurgusu kazandırılmış ahşap efektli seramik ve porselen karoların çok çeşitli seçenekleri bulunmakta. Kalebodur markasına ait Wooden Chest koleksiyonu bunlardan biri. Ahşap dokuyu belirli bir geometrik düzende yorumlayan Wooden Chest, marküteri kurgusunu, 60 x 60 cm boyutlarındaki mat yüzeyli porselen karolarla sağlıyor.

klasik avangard tonozlu buyuk pencereli yuksek tavanli salonda parke gorunumlu yer karosu los aydinlatmalar

Yine Kalebodur'un bir tasarımı olan Artwood serisi, 20 x 120 cm boyutlarındaki sırlı granit dekorlarıyla marküterinin en beğenilen desenlerinden biri olan balıksırtını karolara yansıtmakta. Bu deseni 60 x 120 cm boyutlarındaki mat porselen karolara taşıyan ise Kalebodur'un Fishwood koleksiyonu.

modern sade mutfakta kalebodur woodenchest ahsabin dogal dokusu ve geometrik desenlerin yer karosu
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler