Loft Tarzı Mekanlara Geniş Formatlı 9 Zemin Önerisi
İster eski endüstriyel bir yapıyı dönüştürüyor olun ister apartman dairenizi loft tarzında dekore ediyor olun, zeminlere gereken önemi verin.
- 31 Mart,2023
- 3 dk okuma
- Bu içerik 393 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
‘Loft tarzı’ yaşam alanlarını, şehrin siluetine bakan geniş alanlı apartman daireleri veya eski binaların retro-endüstriyel tarzda dönüştürülmüş çatı katı alanlar olarak tanımlayabiliriz. Loft tarzı yaşamın özünde, metrekarelerce zemin alanı ve endüstriyel stil ile hareketlendirilmiş rafine ve çağdaş bir görünüm vardır. Mekanda duvarlar ve zeminler gibi tüm temel unsurların kullanılabilir ve pratik olması esastır. Loft tarzını sevenler için Kale Seramik’in geniş formatlı karoları arasında tüm bu parametreleri karşılayan birbirinden farklı birçok seçenek bulabilirsiniz. Mekanınızı planlarken size ilham olabilecek 9 zemin önerisi hazırladık.
Ahşap şıklığı
Büyük bir alanda döşeme seçimi hayati önem taşır; sadece stili belirlemeniz yetmez, aynı zamanda uzun ömürlü olmasını ve ileride olası mobilya ve renk değişikliklerinde de kalıcılığını koruyacak şık bir görünüme sahip olmasını dikkate almalısınız. Çanakkale Seramik Woodream ahşap efektli sırlı porselen duvar ve yer karoları zengin renk geçişleriyle rustik atmosfer yaratmak isteyenler için birebir. 15x90 cm ölçüsüyle geniş zeminler için son derece pratiktir. Özellikle etrafta uzanmak için yer minderleri kullanmayı planlıyorsanız, porselen karoları yerden ısıtma sistemiyle de kullanabilirsiniz.
Muntazam kareler
Porselen karoların rektifiye kenarlara sahip olması, karoların derz çizgilerinin zar zor görülebileceği kadar birbirine yakın yerleşebilecekleri anlamına gelir. Bu yerleşim de geniş alanlar için oldukça güzel bir görünüm elde etmenizi sağlar. Kumaş efektli karolar, loft stili için farklı bir seçenek olsa da, mekana sıcaklık katacaktır.
Mükemmel desenler
Büyük format konusunda ısrarcı değilseniz, küçük ebatlı Pera veya Ornament serileri loft tarzı bir evinize inanın çok yakışacak. 20x20 cm veya 33x33 cm’lik çini tarzı karolar, loft tarzı ambiyansa görsel açıdan uygun oldukları kadar, açık planlı mekanları bölmek için de size fikirler sunar.
Kuş bakışı
Loft tarzı yaşam alanları çoğunlukla bir asma kata sahiptir. Bu da mutfak ve yaşam alanları gibi aile veya ortak alanların kısmen açık plan üst kattan görülebileceği anlamına gelir. Bu alanları tasarlarken renklerin, yüzeylerin ve dokuların kolayca akmasını sağlayın. Gösterişten uzak ve sade tasarımları tecrübe etmeye ne dersiniz?
Cesur olun
Geniş alanlarınız olduğu sürece koyu tonlar kullanmaktan çekinmeyin. Sade olduğu kadar hafızalara işlenecek bir görsellik arıyorsanız parlak mermer efektler tam da zevkinize göre. Doğallığı şıklıkla buluşturan İtalyan mermeri, loft dairenizin hem duvarları hem de zeminlerinde dramatik bir etki bırakacaktır. Bizim önerimiz, Kale Seramik Italian Marble koleksiyonunda yer alan Sahara Noir serisi, 60x120 cm geniş formatıyla radarınıza almanız gereken bir ürün.
Farklı dokular
Çağdaş görünümü geleneksel dokunuşlarla harmanlamak sizin tarzınızı yansıtıyorsa, iç mekanlarda sıradışı zeminler hayal edin. Terrazzo görünümlerden çakıl taşı efektlerine loft tarzı geniş bir alanın zeminlerinde fark yaratabilirsiniz. Kalebodur’un Royal Gallery koleksiyonunda yer alan Cement Mosaic porselen karo, bu anlamda oldukça dikkat çekici bir ürün. 60x60 cm ölçüsüyle, kesinlikle ilginç ve çevreci bir etki vaad ediyor.
Gri ışıltılar
Parlak zeminlerin etkisi yadsınamaz. Göz alıcı ışıltıda ancak bir o kadar dingin renk seçenekleriyle yaşam alanınıza ferahlık getirebilirsiniz. 120x120 cm hatta 100x300 cm gibi dev boyutlar, loft mekanlarda işinizi kolaylaştırır. Geniş karoları, iç mekanlarda her yerde rahatça kullanabilirsiniz ve derz dolgu izleri ne kadar az olursa zeminlerde akıcı bir görünüm elde etmeniz o kadar kolaylaşır.
Aydınlık ve ferah
Loft tarzı, her zaman koyu renkler anlamına gelmez. Küçük alanların daha büyük görünmesi için beyaz, parlak ve açık renklerde geniş formatlı duvar ve zemin kaplamaları tercih edebilirsiniz. Açık renkleri koyu alanları aydınlatmak için de kullanabilirsiniz; belki bir lavabonun arka paneline veya bir salon nişine açık renklerle boyut katmak iyi bir fikir olabilir.
Taş devri
Gerçekçi bir endüstriyel loft görünüm için taş veya beton yüzeyler en uygun seçimdir. Banyodan mutfağa, loft mekanın genelinde aynı tarzı devam ettirmeniz göz yormaz. Eski endüstriyel zeminlerde kullanılan betonun estetiğinden ilham alan Kalebodur Fabbrica serisi, hafif yıpranmışlık belirtilerini göz alıcı gölgeli ve flu dokularda sunuyor.
Henüz yorum yapılmadı.