icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yılın Rengi Peach Fuzz’ı Mutfaklarda Nasıl Kullanabiliriz?

Uluslararası Renk Araştırma Enstitüsü Pantone, her yıl olduğu gibi bu yıl da çarpıcı bir renk belirledi: Peach Fuzz! Canlı, şaşırtıcı ve keyifli bu rengin tadını çıkarmaya başladık bile. Yaşam alanlarımızda kullanmaya başlayacağımız şu sıralarda mutfaklar özelinde bir değerlendirme yapmak istedik. İşte Peach Fuzz’ı mutfaklarımıza dahil etmenin yolları!

  • 23 Nisan,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 53 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
2024 Yilin rengi Peach Fuzz, 2024 yilin rengi seftali tuyu, 2024 yilinin moda pantone moda rengi, Gun batimi, yilin rengi peach fuzz mutfaklarda nasil kullanilir

Renkler, modadan dekorasyona, aksesuardan kozmetiğe kadar hayatımızın merkezinde ve bir objeye bakışımızı belirleyen belki de en önemli kriter. Bu konuda her geçen yıl daha dikkatli ve tasarımın bir parçası olacak şekilde üretilen her parça, renklerin çekiciliğinden ilham alıyor. Renklerden ilham almak demişken; Pantone’den başka bir mercii tanımıyoruz elbette! 

Her yılın rengini bir önceki yılın aralık ayında belirleyen ve dünyaya tatlı bir bekleyişin ardından lanse eden Uluslararası Renk Enstitüsü Pantone, Türkçe’ye çevrildiği haliyle “Şeftali Tüyü” anlamına gelen Peach Fuzz ile 2024’ün görünümünü değiştirdi bile. İçimizi heyecan ve saf bir neşeyle dolduran, işin içine romantik ve tatlı bir sos da ekleyen bu yeni rengi keşfetmeye doyamadık!

Hızlıca adapte ettiğimiz yılın rengini artık her köşede görüyor ve bir görüşte bağlantıyı kuruyoruz adeta. Yumuşacık bir pembe ve pastel turuncu tonlarının birleşiminden oluşan bu yeni renk, sıcak, rahat ve nazik bir kişiliğe sahip. Hal böyle olunca Peach Fuzz’ı evlerimizin kalbi mutfaklarımıza davet etmeyi istedik.

Kaleseramik cocuk banyo, cocuk banyo urunleri, cocuk klozet, cocuk lavabo, cocuk banyo seramikleri, terazzo seramik, miniatile collection kids, Kids Joy Blue Red Mix, Windsor-Red, Honey,  Kids Joy Terrazzo

Mutfaklarda yılın rengi

Pantone’nin 2024 rengi Peach Fuzz, mutfakların enerjisini yenilemek için harika bir fırsat! Alışılmışın dışında bir kullanımla farklılıktan yana seçimleri sevenlerin odak noktası olacak Şeftali Tüyü, farklı renk kombinasyonlarıyla çok alternatifli görünümlere bürünebiliyor. Bu açıdan fonksiyonel ve kolay dönüştürülebilir, yenilenebilir bir ambiyans yaratmanıza yardımcı olacak. 

Pastel renklerle tatlı bir uyum yakalayabileceğiniz Peach Fuzz ile mint yeşili, koyu yeşil, pastel haki yeşili, fuşya, açık mavi, lacivert, kobalt mavi, sarı, beyaz ve bej tonları ve elbette toprak renklerini uyumlayabilirsiniz. Bu geniş skala içinde seçim yapmanıza yardımcı olacak bir başka kriter ise stiliniz olacak.

 Orme elbiselerin kivrimlari, yakin çekim, 2024 Peach Fuzz yilinin konsept rengi, Pantone yılın rengi, peach fuzz, yilin rengi peach fuzz mutfaklarda nasil kullanilir, 2024 yilin rengi, 2024 peach fuzz

Peach Fuzz ile hangi stili kullanacağınızı seçmek

Şeftali Tüyü rengini mutfağınızda kullanmak isteğiyle yola çıkarken nasıl bir stille birlikte dekore edeceğinizi de belirlemenizde fayda var. Örneğin daha romantik ve provans bir çizgide hayal ettiğiniz mutfağınızda beyaz ve bej tonları, açık maviler ya da mint yeşilleri size eşlik edebilir. Özellikle mutfak dolaplarını tasarlarken çok keyifli bir görünüm elde edeceğiniz yılın rengi ile bu renk kombinasyonlarını duvar seramiklerinde ya da mutfak tezgahında kombinleyebilirsiniz.

Diğer yandan daha modern ve biraz da Akdenizli bir görünüm elde etmek isteyenler için kobalt mavi ya da lacivert renk seçimlerini öneriyoruz. Bleu blanc vazolar, terrazzo zeminler gibi farklı ve hareketli yüzeylerle çok yakışacak bu stilde ham dokusuyla ahşap mobilyalar harika bir dokunuş sağlayacak.

Pantone yılın rengi, peach fuzz, yilin rengi peach fuzz mutfaklarda nasil kullanilir, 2024 yilin rengi, 2024 peach fuzz, Peach fuzz kemerli pencere, kemerli pencere, seftali renginde vintage bina, kemerli pencereler, seftali tuyu renginde kapilar

Dinamik, neşeli mutfaklara yeni renkler

Biraz daha genç, dinamik ve alışılmışın dışında bir görünüm için koyu yeşiller ve kahverengi tonları ile yaratıcılık da katabilirsiniz. Özellikle bu renk birlikteliklerinde çizgili tekstiller, seramikler gibi seçimlere yönelerek işin içine biraz şaşırtmaca ekleyebilirsiniz. Mat yüzeylerde eşsiz bir doku yaratacak bu stilde odağınız ve yoğun kullandığınız renk, her zaman Peach Fuzz olmalı.

Gelelim en eğlenceli dokunuşa! Biraz Capri havası biraz da gönlümüzü alamadığımız yaz mevsimine bitmeyen özlemimizi yansıtmak için sarı rengi göreve çağırıyoruz! Pastel bir Pantone rengine inat sarı seçiminizde canlı ve göz kamaştırıcı bir tonu tercih etmenizi öneriyoruz. Bu renk birlikteliğinde eğer biraz daha fazla desen kullanmak isterseniz bu kesinlikle doğru bir seçim olacak. 

Desenler arasında küçük lacivert dokunuşlar adeta sizi bir İtalyan adasına ışınlayacak. Özellikle zemin seramiklerini seçerken bu mini desenlerden ilham alabilir, duvarlarınızı ise yine minik Peach Fuzz tonundaki seramik karolarla zenginleştirebilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler