icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfaklarda Yeni Nesil Lavabo Tasarımlarına Yakından Bakış

Güne başlarken ya da günü kapatırken... Mutfaklar her daim hazır ve ayakta. Evin aktivitesi hiç bitmeyen alanı olan mutfaklar, fonksiyonel seçimlerin ve akıllı tasarımların kıymetini en iyi anladığımız yer. Mutfakların odak noktası olan eviyeler, özellikle yeni nesil çoklu kullanımıyla lavabo alanlarının ezberlerini bozuyor.

  • 26 Aralık,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 204 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Kalabalık aileler ya da tek kişilik hayatlar... Söz konusu bir evin mutfağı ise sakin ve dingin bir akıştan söz etmek pek mümkün değil. Canlı, yaşayan ve her zaman hareketin merkezinde olan mutfaklar, küçük mutfak aletlerinden sofra ekipmanlarına, tencerelerden saklama kaplarına neredeyse her alanda özen istiyor, doğru seçimlere ihtiyaç duyuyor. 

Düzenin, zamanın doğru kullanımın ve pratik olmanın altını çizen mutfak dekorasyonu, seçimlerinizle mutfakta geçirdiğiniz saatleri daha keyifli bir hale getiriyor. Öyleyse yönümüzü daha akılcı tasarımlara ve tabii teknolojinin son adımlarından ilham alan ürünlere çevirmekte fayda var; öyle değil mi?

modern mutfakta luks gri mutfak dolaplari ve gri tgazh, buyuk eviye, built-in ankastre fonksiyonel eviye

Konumuz: Mutfak lavaboları yani eviyeler. Eviye alışverişine çıkmadan üzerinde düşünülmesi gereken, oldukça önemli bir konu. Bir noktada mutfağın merkezi, odak noktası. Haliyle malzemesi, tasarımı, görünümü oldukça özenli bir seçim gerektiriyor. Özellikle yaşam alanlarımızın aktif hayata ayak uyduracak şekilde donanımlı hale geldiği son yıllarda eviyeler de bir dönüşüm içinde. İşte, sizinle bu yeni nesil mutfakların yeni nesil eviyelerini de yakından inceleyeceğiniz içeriğimizde birlikteyiz. 

mutfakta paslanmaz eviye lavabo ve batarya. ahsap mutfak dolaplari, ankastre mutfak aletleri

Farklı ihtiyaçlara farklı eviye tasarımları

Döküm, granit, kompozit, porselen, seramik... Farklı malzemelerde görmeye alıştığımız eviyeler, alternatif boyutları ve kompakt alternatifleriyle farklı stillerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Elbette bu farklı görünümlerinin yanında aynı olmazsa olmazlara hizmet ediyorlar: Isıya dayanıklılık, çizilmezlik, solmazlık, sağlamlık ve hijyen... Öncelikli amacımız, bu ihtiyaçlarımıza yanıt olan bir eviye bulmak.

Sonrasında ise görünümünü göz önüne aldığımız bir süreç başlıyor. Hangi boyutlar yeterli? Mat ya da parlak mı olmalı? Tezgâh üstü mü yoksa tezgâh altı mı tercih etmeliyim? Tüm bu soruların yanıtlarının ötesinde bir tasarımla, geride bırakmak üzere olduğumuz yılın eviye ve mutfak trendleri farklı bir boyuta taşındı bile.

Hızlı, pratik ve fonksiyonelleşen mutfaklar

Teknolojinin hayatımızı yönettiği bu süreç içinde öncelikle akıllı ev kavramı hayatımıza girdi, şimdi ise akıllı evlere akıllı ürünlerden söz eder durumdayız. Dolayısıyla 2023 yılında en çok konuştuğumuz akıllı ev ürünlerinden biri yeni nesil akıllı eviyeler oldu. Henüz çok yaygın bir kullanıma sahip olmasa da oldukça dikkat çektiği kesin.

Önümüzdeki yıl iyiden iyiye mutfaklara entegre olacağını düşündüğümüz akıllı mutfak eviyeleri, yeni nesil bir fonksiyonelliğe atıfta bulunuyor. Kapladığı alan bakımından küçük ölçekli mutfaklara şimdilik pek uyum sağlayamasa da zamanla her boyuttaki alternatifleriyle karşılaşacağız.

kaleseramik t-one calacatta gold cement mutfak tezgahi, tezgah arasi mermer gorunum, ahsap mutfak dolaplari, modern ve naturel mutfak tasarimi

Akıllı mutfak lavabolarının sağladığı faydalar

Sürdürülebilir ve çevreci bir bakış açısının altını çizen akıllı mutfak eviyeleri, deterjan kullanımını azaltan bir kullanım sağlıyor. Diğer yandan su ve hava karışımını dengeli bir noktada sunduğu için daha az su ile daha efektif bir bulaşık yıkamayı sağlıyor. Bu, sadece bulaşıklar için geçerli değil aslında; meyve ve sebze yıkama konusunda da bir hayli pratik ve tasarruflu. 

Ekstra yıkama kabı gibi materyaller kullanmadan, ortalığı da dağıtmadan kendine ait bölme alanlarında ayrıştırmalı bir yıkama yapmanızı da sağlıyor. Üzerindeki özel pvd kaplama sayesinde mikrop itici bir özelliği de var. Bu, daha hijyenik ve zorlanmadan temizliği sağladığınız eviye kullanımı anlamına geliyor.

kaleseramik t-one calacatta gold mermer gorunumlu sinterflex porselen plaka

Akıllı eviyelerin nasıl özellikleri var?

Adeta bir yıkama üssü gibi düşünebileceğiniz eviyeler, en dikkat çekici olarak aslında dijital bir ekranla karşımıza çıkıyor. Dijital termostatik bataryası ve LCD ekranıyla suyun kullanım alanlarını ve derecesini kontrol edebilmek mümkün hale geliyor. 

Bardak yıkamayı kolaylaştıran özel aparatı, sıvı sabunluğu ekleyebileceğiniz bir alan, artıma musluğu ve ayrıca mutfak bataryası, ana kullanım alanı üzerinde oldukça pratik bir konumlandırma içinde düşünülmüş. Aynı zamanda aksesuar olarak yıkama kabı, süzgeç, doğrama tahtası gibi eklentileriyle birlikte geliyor. 

En dikkat çekici olan ise üzerinde dört farklı su çıkışı bulunan en donanımlı modeli kuşkusuz. Üç farklı su çıkışlı ve en alt model olarak dijital ekranı olmayan alternatifleriyle de karşılaşabilir, ihtiyacınız ve bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. Şimdilik yaygın olmayan bu mutfak teknolojisi, önümüzdeki yılın odak noktası haline gelmeye hazır gibi görünüyor.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler