icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Hiçbir Harcama Yapmadan Evinizi Güzel Göstermenin 7 Yöntemi

Evinizi tazelemek veya dekorasyonu güncellemek için mobilya ve objeleri baştan sona değiştirmek veya duvarları yerle yeksan etmek tek yol değil! Halihazırda sahip olduklarınızı ve de unuttuklarınızı yeniden düzenleyerek, elinizi cebinize atmadan yaşam alanınızı yenileyebilirsiniz.

  • 29 Ağustos,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 327 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Kendinizi mutlu ve rahat hissettiğiniz bir eve sahip olmanın önemini pandemi döneminde iyice kavradık. Öyle ki, küresel olarak ekonomik belirsizliklerin günlük hayatımıza fazlasıyla sirayet ettiği bugünlerde bu önemin altı bir kez daha çiziliyor. Yeni mobilya ve diğer renovasyon ihtiyaçları için fon bulmanının zor olduğu bu aralar evinizde iyileştirmeler yapmak zor görünebilir. Bu yüzden, hiç harcama yapmadan yaşam alanınızı olumlu yönde değiştirmenin 7 yolunu sizin için derledik. Aşağıdaki ipuçlarından bazıları, sahip olduklarınızdan en iyi şekilde faydalanmanızı sağlarken; diğerleri, bütçenizin izin verdiği ölçüde ve ne zaman izin verirse, daha büyük bir ev dönüşümüne zemin oluşturmanızı kolaylaştıracak.

kutuphane, calisma odasinda, ofiste kaleseramik terrazzo dogal tas gorunumlu seramik zemin

Yeni düzenle kalabalığa son

Başlamak için, yaşam alanınızdaki tüm dağınıklığı giderin ve gerekli olmayanları kenara ayırın. Bir oda için gerekli olmayan başka bir oda için yaratıcı bir kullanım sunabilir ama bunu görebilmek için önce alanları ferahlatıp, yeni bir perspektifle bakabiliyor olmanız gerekir. Evi yerli yerinde ve düzenli tutmak için uygun saklama çözümleriyle eşyalarınızı organize edebilirsiniz. Böylece fazla eşyalarınızı ikinci el uygulama ve sitelerde satabilir, sevdiklerinizle ya da ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirsiniz. Sadece dağınıklığın önüne geçmek ve alışık olduğunuz kalabalıktan kurtulmak bile anında daha pozitif ve ferah hissetmenizi sağlayacak.

kaleseramik noce sella serisi ahsap gorunumlu antrasit zemin seramigi kacisli doseme dogal gorunum

Mobilyalar yer değiştirince…

Evinize yeni bir görünüm kazandırmanın en etkili yöntemi mevcut mobilyaları farklı şekillerde yeniden düzenlemektir. Dergilerde, sosyal medyada ve dostlarınızın evinde gördüğünüz ve aklınızda yer eden yerleşim planlarını tekrar gündeminize alın Unutmayın yaratmak istediğiniz akışa ve alanların amaçlarıyla  en uyumlu oturma düzenine bazen birden çok mobilya yerleşimi deneyerek ulaşabilirsiniz. Kulağa biraz yorucu gibi gelse de birkaç saatlik uğraş ve alınteri ile çok büyük bir fark ve pozitif etki yaratabilirsiniz. Mobilyaları bir oda içinde hareket ettirmek, içerideki enerji akışını değiştirecek ve yeni bir mekana sahip olmuşsunuz hissi yaratacak.

kaleseramik zelve dogal tas gorunumlu bej kahve krem tonlarda zemin karosu

Yeniden kurgu

İlk olarak fazlalıkları bir kenarda toplayıp farklı bir bakış açısıyla alanlara ve fazlalıklara bakmaktan bahsetmiştik. Yeni perspektifler ve boş alanlar yaratıcılığınızı serbest bırakır; evde zaten sahip olduğunuz şeyler için yeni kullanımlar bulmaya çalışmanıza yardımcı olur. Örneğin, eski cam şişeleri dekoratif vazolara, meyve kasaları kitaplıklara, eski pikeleri türünün tek örneği yastık kılıflarına, fazla kırlentleri ve atıl sehpaları şık puflara dönüştürebilirsiniz. Bu gibi yeniden kullanım ve up-cycle çalışmaları sürdürülebilir bir hayat ve gezegenimiz için de faydalıdır. Eski şeylere yeni bir soluk getirmek için yaratıcı becerilerinizi kullanmaktan çekinmeyin.

ahsap konsol uzeri gri duvara siyah beyaz cerceveli fotograflar asan kiz gorseli

Gelelim tablolar ve dekoratif objelere…

Sahip olduğunuz sanat eserlerini, posterleri, dekoratif nesnelerle aile ve sevdiklerinizin fotolarını yeniden düzenleyerek duvarlarınızın görünümünü yenileyebilirsiniz. Farklı düzenlemeleri deneyin; birbiriyle kontrast yaratacak çerçeveleri yan yana deneyin, boyutlara göre büyüyen küçülen gruplandırmalar yapın, duvara asılı tüm nesnelerinizi büyük geometrik formlar oluşturacak şekilde bir araya getirin veya tüm duvarları boşaltıp sahip olduğunuz parçalardan evinize özel bir galeri duvarı oluşturun. Sadece duvarın bir bölümünü deponuzda duran seramiklerle kaplayarak dahi fark yaratacaktır.

kaleseramik wabi koleksiyonu shiro serisi yesil mavi bitki naturel gorunumlu duvar seramigi

Biraz da doğa katalım

Tasarımınıza doğal unsurlar ekleyerek açık alanların bir kısmını ve enerjisini evinize getirin. Bitkilere zarar vermeden dalları, yaprakları veya çiçekleri toplamak mümkün, bunları  vazolara ve şişelere yerleştirerek kendiniz düzenleyin. Sonbaharda kuru yapraklarla büyük kaseler içinde rengarenk düzenlemeler yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle bitki takasına gidebilirsiniz. Evinize doğayı taşımanın tek yolu bitkiler değil, iç mekanları dekore etmek için deniz kabukları, farklı boyut ve renklerde taşlar veya çam kozalakları gibi unsurları kullanarak odak noktaları yaratabilirsiniz. Doğal unsurlar eklemek, mekana hem canlılık hem de ince bir zarafet hissi verir. Ayrıca uzun vadeli yatırım olarak, doğa temalı duvar ve yer seramiklerini de her mekan için düşünebilirsiniz.

kaleseramik royal marbles serisi thunder gri renk parlak duvar ve yer seramigi mermer gorunumlu

Temiz ve cilalı

Evinizin tam anlamıyla tazelenmesini ve enerjisinin yüksek olmasını istiyorsanız, temizlik en basit ve aynı zamanda en önemli silahınız. Yüzeylerin tozunu almak, pencereleri temizlemek ve mobilyaları silmek önemlidir. Yadsınan ama çok büyük bir olumlu etki yaratan bir diğer işlem ise cilalamaktır. Zemin ve yüzeylere kendilerine uygun parlatıcı ve cilaları düzenli olarak uygulamak temizlikten farklı bir enerji ve algı yaratır. Lekesiz ve bakımlı bir iç mekan, misafirlere anında bir rahatlık hissi verir. Parlak yüzeyli duvar ve yer seramikleri de bu anlamda işinizi kolaylaştırabilir. 

canakkale seramik moonlight yesil metro karo baliksirti doseme, luks ve altin rengi detayli banyo, gold lavabo bataryasi, gold cerceveli banyo lavabo ustu ayna

Işığın önemi

Gündüzleri, evinize mümkün olduğunca fazla doğal ışık girmesi için perdelerinizi ve panjurlarınızı açın. Gün ışığıyla biraz dağınık veya oyuncu bir etki yaratmak için panjurları veya tülleri kısmen kapatabilirsiniz. Odanızdaki belirli alanları veya nesneleri vurgulamak için  veya yerden aydınlatmaları veya masa lambalarını yeniden konumlandırın. Tablo ve çerçeveleri vurgulamak, huzurlu bir okuma köşesi oluşturmak veya loş bir köşeye yumuşak bir ışık kaynağı eklemek için dolapta bekleyen yedek ampulleri kullanın. Mumlar odaya sıcak ve samimi bir hava katar. Farklı boyutlarda birkaç mum gruplar oluşturun ve bunları stratejik olarak sehpalara, raflara veya masalara yerleştirin. Birkaç youtube videosu ve az bir masraf ile kendi mumunuzu yapabilirsiniz.

Hiç harcama yapmasanız bile, biraz yaratıcılık, organizasyon ve detaylara gösterilen özenin evinizin iç görünümünü iyileştirmek yolunda büyük farklar yaratabileceğini unutmayın.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler