icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Havuz Seramiği Seçerken...

Yazın serinlemenin en eğlenceli etkinliği havuz olsa gerek! Bizlere keyif, bahçelere ise estetik katmanın en ferah yolu olan havuzlar yazlık sitelerden müstakil evlere, hotellerden kaplıcalara mekanların daimi cazibe noktası. Peki sizce havuzlar için fayans seçimi ve uygulaması nasıl yapılmalı?

  • 15 Ağustos,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 558 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Havuz veya havuz kenarı için fayans seçerken sizin zevk ve talepleriniz öncelikli olsa da fayans modelleri yaşam alanları ve işyerleri olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak hangi alan olursa olsun havuz fayansı seçerken bazı koşulları yerine getirmeniz önemlidir. 

Havuzunuzda kullanım kolaylığı sunması gereken seramik veya porselen fayansların havuzu çizilmelere, lekelere ve diğer hasarlara karşı koruması gerekir. Fayansın;

  • Su basıncına karşı dayanıklı,
  • Birinci sınıf malzemeden,
  • Uzun ömürlü,
  • Kaydırmaz,
  • Kolay temizlenebilir,
  • Su emme katsayısı düşük,
  • Teknik mukavemetinin yüksek,
  • Farklı ısı koşullarına dayanıklı,
  • Suyun pH dengesini korumaya yardımcı olan kimyasallara karşı dirençli olması gerekir.
  • Sağlığa zararlı maddeler içermemelidir.

Bu kriterlere özen gösterdiğiniz takdirde ister süs havuzu ister yüzme havuzu olsun en iyi sonucu almanız mümkündür.

haviz kenarinda gunes kremi suren kucuk kiz cocugu

Düşük su emme katsayısı

Bu değer, malzemenin nemi emme yeteneğini göstergedir. Bu havuzlar için, % 6 değerini geçmemelidir. Neden önemlidir? Yüksek emme katsayısına sahip bir malzeme, suyla çok temas ederse, yapısını çok kısa sürede aşırı nemle doldurur ve bu da iç tahribata, su basıncı altında olası deformasyonlara ve erken çatlamaya yol açar. Porselen karoların suyu absorbe etme oranı daha az olduğu için tercih edebilirsiniz.

Agresif kimyasallara karşı direnç

Havuzun temizliği ve dezenfeksiyonunda klor bazlı deterjanlar kullanılır. Fayans yüzeyinin bu tür maddelerle reaksiyona girmemesi ve orijinal görünümlerini kaybetmemeleri gerekir.

kaleseramik natura serisi havuz seramigi kaymayi onleyen su basincina dayanlikli gozeneksiz yuzey

Kaymayı önleyici etki

Bir yüzme havuzunun kullanım güvenliği için olmazsa olmaz bir kriterdir. Basamaklar, suya iniş kademeleri ve havuz çevresinde suyun sürekli olduğu tehlike oluşturabilecek alanlara özellikle dikkat edilmelidir. Üstü sırlanmış ve parlak fayanslar yerine ıslak zeminlerde kabartmalı veya pürüzlü bir yüzeyleri tercih edin.

Su basıncına dayanıklılık

Kulağa garip gelebilir, ancak fayans esnek olmalıdır. Aşırı su basıncı malzemede iç gerilimlere neden olmamalıdır. Esneklik daha uzun süre dayanım sağlar.

Gözeneksiz yüzey

Gözenekli yüzeyler bakteriler ve diğer mikroorganizmalar için bir üreme alanı sağlar. Bu ortam oluştuğunda yüzeyler çok kaygan hale gelebilir, aynı zamanda sağlık için de tehlike oluşturur.

NASIL UYGULANIR?

Yüzey hazırlığı

Betonarme veya sıvalı yüzeyin; yapışmayı önleyecek kalıntılardan arındırılmış, temiz, kuru ve sağlam olmasına dikkat edin. Alt zeminde bozukluklar varsa, yüzeyde yapısal çatlaklar varsa uygun tamir harçlarını kullanarak sorunu çözebilirsiniz. Aşırı emici yüzeyler için su yalıtım malzemesi uygulaması öncesi 4505 Kalekim Astar uygulayabilirsiniz.

Su yalıtım uygulama

Yüzme havuzlarında seramik altı su yalıtımı için; çimento esaslı, çift bileşenli, ekstra esnek su yalıtım malzemesi uygulayın. Zemin duvar ve köşe birleşim noktalarını güçlendirin. Yüzey kuruduktan sonra en az 7 gün boyunca tam prizini alması beklenmeli ve 24 saat boyunca sızdırmazlık testleri yapılmalıdır.

Seramik yapıştırma ve derz dolgu

Esnek su yalıtım malzemesi üzerine yapılacak seramik yapıştırma uygulamasında; havuzlar için özel olarak geliştirilmiş, içeriğindeki yüksek polimer sayesinde su geçirimsizliğe katkı sağlayan malzeme kullanın. Derz dolgu içinse yine havuzlar için özel olarak tasarlanmış, yüksek performanslı ve esnek derz dolgu tercih edin.

arka bahcede modern yuzme havuzu temizligi yapan kadin

BONUS:

Havuz seramiği temizliği nasıl yapılır?

  • Yumuşak telli fırça kullanabilirsiniz. Birlikte kir sökücüler de kullanılabilir. 
  • Fayansları kompresörle en az 150 bar basınçla yıkayın. Yıkamadan sonra kirli suyu tamamen tahliye edin.

Havuz fayans uygulamaları ve daha fazlası için profesyonel çözümleri Kalekim’de bulabilirsiniz. KaleSeramik’in geniş ürün gamı içerisinde de havuzunuz için istediğiniz fayans modelini kolaylıkla bulacaksınız.

 

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler