icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Küçük Havuzlar Büyük Fikirler İster

Bahçeniz küçük diye havuz fikrinden vazgeçmeyin. Küçük havuzlar büyük stil fikirleriyle evin en keyifli noktası olabilir.

  • 29 Temmuz,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1002 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Onlara kimi zaman mütevazi büyüklükteki ön bahçelerde rastlarsınız. Standart bir havuzla jakuzi arasında bir boyuttadır ama yine de yaz keyfi ve serinlemek için nefis bir çözüm gibi gelir gözünüze. Kimi zaman da iç mekanda ve cam tavanlı, cam duvarlı bir kış bahçesinin merkezinde görürsünüz. Bazen de arka bahçede saklanır ve trambolin bile ondan büyütür...

yuzme havuzlu luks tek katli beyaz modern ev cim alaninda mavi buyuk semsiye guneslenme sandalyeleri

Ne olursa olsun, bir havuz daima evin değeridir. Köşede dikkat çekmiyor veya az kullanılıyor olmasının nedeni, yıldızının parlatılmamış olmasıdır. Şimdi bu gelenek değişiyor. Bir havuz, küçük bile olsa partinin en güzel yeri nasıl olur, ona bakacağız.

kamp alaninda kapali sera alaninda spa etkili rahatlama havuzu

Olimpik havuz mu spool mu?

Önce ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Küçük bir havuz, antrenman tarzında yüzme, kalabalık arkadaş grubuyla atlama veya dev bir flamingo üzerinde güneşlenme konularında verimli olmayabilir. Ama son yıllarda ortaya çıkan ve trend olan bir kavram var: Spool.

cevresi cakil tasi ve peyzaj dekorasyonu ile yuzme havuzu spool hava gorunumu gunesli tatil gununde yuzen kadin
cevresi cakil tasi ile dekore edilmis jakuzi tipi havuz spool

Spool, spa ve yüzme kavramını birleştiren, genellikle büyük bir jakuziye benzeyen ancak içinde yüzebileceğiniz bir akım oluşturan güçlü jetlere sahip bir havuz kavramını anlatmakta. Havuzların geçirdiği evrimin son halkası olan spool’lar, doğumlarıyla birlikte yarı olimpik havuzlardan daha lüks bir imaj sahibi oldular. Maksimum 5 m boyunda ve maksimum 3 m genişliğinde olan spool’lar, ortalama bir havuzdan küçük, ortalama bir spa jakuzisinden büyük.

Şayet bahçede güneşlenme alanınız, yemek köşeniz, küçük bir kitchenette’iniz varsa ve halen 15 metrekareniz varsa, su içinde egzersiz yapmak ve arada bir ferahlamak için bir spool sizi bekliyor demektir. Ayrıca elbette ki bakım maliyeti standart bir havuzdan çok daha ekonomiktir.

doga icerisinde beyaz duvar ile devrili modern stil yuzme havuzu ahsap gorunumlu zemin

Spa ve Lap olarak ikiye ayrılan bu tarz havuzlarda spa tipinde jet duşlar bulunur ve uzanıp masajın keyfini çıkarırsınız. Lap olanlara ise akıntı jetleri eklenir ve dinlenmekten ziyade akıntıya karşı kondüsyonlu yüzme imkanı sağlarlar. Her ikisinde de ısı ayarı yaparak sıcak ve soğuk su keyfini yaşayabilirsiniz.

peyzaj tasarimli, dekoratif hazeran sandalye ve semsiyeli luks havuzlu tatil yeri

Küçük havuzlara dekoratif dokunuşlar

  • Önce güvenliğinizi düşünerek, havuz çevresi için hem hijyen sertifikaları bulunan, hem kaydırmazlık özelliği olan ve spesifik olarak havuz gibi yoğun ıslak mekanlar için üretilmiş porselen havuz kenarı kaplamalarından kullanmanız gerekiyor. Bunun için ilk bakmanız gereken adres Markanın Setli Seri, Olimpik ve Flexi havuz karoları, yukarıda saydığımız özelliklerin haricinde, esnek işlevsellik sunarak havuzun ölçüsünde kesilebiliyor. Diğer yandan Kalebodur’un özel olarak havuz çevreleri için tasarladığı Courtyard serisi, C sınıfı kaydırmazlık değerine sahip bir seri, üstelik terracotta dokusunun en Akdenizli hali.
  • Havuz çevresini kaplayarak güvenliğini sağladıktan sonra artık biraz yeşillendirebiliriz. Havuzun bir bölümüne büyük bir ağaç dikin (palmiye veya muz gibi) ve bırakın gölgeleri havuza düşsün ve yansımalar yaratsın. Onun çevresine ise mutlaka dekoratif saksılarda kademeli olarak küçülen ağaçlar ve bitkiler ile kayaları gruplayın. Şayet araya bir de mini zen havuzu koyarsanız, meditatif sesiyle size huzur verecektir.
dogal ormanlik alan icerisinde buyuk kaya taslari ile dekore edilmis tuzlu spa havuzu
  • Havuz içine mini şelale, su içine dinlenme koltukları veya şezlong koyulabilecek yüksek bir kademe, masaj sırasında rahatça yaslanılabilecek havuz yastıkları gibi detayları mutlaka değerlendirin.
yuzme havuzu, guneslenme hamagi, keyifli peyzaj, cim bahce ve verandasi ile yuzme havuzlu tatil villasi
  • Bir değişim kabanası yapın ve yanına seyyar duş ve havlu ısıtıcısını koyun.
yuzme havuzu yaninda ve beyaz duvar uzerinde koyu ahsap panellerden yapilmis dis mekan modern dusu
  • Eğer dünyadan kopmak ve bütünüyle dinlenmek istiyorsanız, küçük havuzunuzu görüşü engellemeyen boyda bir duvarla çevreleyebilir hatta o duvara gömme bir oturma alanı ile mini bir mutfak bile yapabilirsiniz.
balide ormanda tasarim villada tropikal bitkiler icerisinde kucuk ve kisiye ozel yuzme havuzu, ahsap sofa
  • Havuzunuzun akşam güneşini almasına ve batıda olmasına önem verin. Güneşi havuzda batırmanın keyfi başka hiçbir şeye benzemez!
tatilde gun batimi zamani havuz ici mermer zeminde modern rattan guneslenme sandalyesi
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler