icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yüzeylere Üç Boyut Güncellemesi: Yivli Seramikler

Minimal görünümüyle 2023 fayans trendlerinin gözbebeği yivli yüzeyler, mekanlara derinlik ve doku kazandırıyor. Mimar ve tasarımcılara geniş bir yelpaze sunan bu üç boyutlu tasarımlar, yıl boyunca ve sonrasında popülerliğini devam ettirecek.

  • 25 Temmuz,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 664 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yiv nedir?
Görsel ve dokunsal bir zevk vaad eden ‘yiv’in geçmişi antik Yunan mimarisine dayanıyor. Yiv kelimesi bir sözlükte; bir yüzey üzerindeki ince paralel çizgi biçimindeki oyuk olarak açıklanırken bir diğerinde benzer bir tanımla, antik sütunların gövdesi üzerine açılmış yarım daire kesitli düşey oluklardan her biri olarak yer alıyor. Özellikle Doryan sütunlarına karakterize bu oyuklar, sütunlara hem süsleme hem de mukavemet amaçlı yapılmışlar.

yunan mimarisi doryan antik sutun karakteri yivli sutunlar

Yivli fayans nedir?

İlhamını antik mimariden alan yivli yüzeyler, iç mimaride dokunsallığın önem kazandığı günümüzde üç boyutlu tasarımların çağdaş bir yorumu olarak mekanlarda yerini alıyor. Bu dekoratif görünümler, içbükey tasarımların yanı sıra dışbükey tasarımlar olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu özellikli fayansların duvara farklı düzenlemelerde uygulanmaları da bir dizi benzersiz desenin ortaya çıkmasına olanak tanıyor.

Banyo fikirleri

Yivli fayanslar banyolarda gerçekten etkileyici bir görünüm sergiler. Şık ve çok yönlüdürler ve size mekandan bağımsız heyecan verici bir duvar yaratma deneyimi sunarlar.

  • Göz alıcı bir odak noktası oluşturmak için duş içerisine veya lavabo arkasına döşemek iyi bir fikirdir.
  • Bu karolar tek başına ilgi çekse de rengini vurgulamak veya kontrast oluşturmak için derz rengini özenle seçin.
  • Banyoda mat fayans kullanmak rahat, modern bir hava katarken, parlak fayanslar ışığın her yere yansımasına izin verecek ve ışıkla dolu bir alan yaratacaktı
kaleseramik danta serisi yivli fayans yivli yuzey ic mimari ic bukey tasarim dekoratif modern banyo

Mutfak fikirleri

Yivli fayansları tezgah arasında veya odak duvar oluştururken tercih edebilirsiniz. Mutfak mobilyalarınızda veya mutfak adanızda da yivli kapaklar kullanıyorsanız, tasarım unsurları uyumu yakalamış olur.

modern cagdas scandi tarzi mutfakta hus agaci ahsap masif detayli mutfak adasi

Yaşam alanı fikirleri

Bu üç boyutlu karolar, mermer veya traverten görünümlerden terrazzo ve el yapımı yüzeylere varana kadar çeşitli dokularda karşınıza çıkabilir. Özellikle işyerlerinin lobi, toplantı odası, karşılama alanı, koridor veya restoranların bar önü veya arkası, odak duvarı gibi ortak alanlarda etkileyici bir çözüm olacaktır. Evinizin farklı alanları için renkleri ve stilleri karıştırmayı, eşleştirmeyi deneyin. Fayansların açılarını ayarlayarak harika tasarımlar yaratabilirsiniz.

Cura Tile by Kale koleksiyonu

Kale için Birsel+Sick tarafından tasarlanan Cura Koleksiyonu’na ait İmza serisi, Anadolu medeniyetlerinin ‘evrensel yaratılış’ tasviri için kullandıkları ortak mimari eleman olan mukarnasın sahip olduğu geometrik ahenk ve matematiksel düzenden ilham alıyor. Zamansız bir estetik sunan seri, özgün tasarımı sayesinde yatay ve düsey döşemede farklı birçok strüktür elde etmek mümkün.

Kalem / Kit Kat / Parmak fayans nedir?

Yivli fayanslarla benzerliği, sahip olduğu ince paralel çizgilerden ibaret olan bu fayans tipinde üç boyut yoktur. Ancak yivli fayanslarda olduğu gibi evin her yerinde tasarım öğesi olarak kullanabilecek güncel bir estetiğe sahiptir. Bu tip fayanslar da uygulandıkları yüzeye derinlik ve dokunsallık katacaklardır.  Kale Seramik Cura Koleksiyonu’na ait Brick modelini bu fayanslara örnek verebiliriz. 

kaleseramik aqua terazzo krem ve bej paralel cizgili yivli fayans
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler