icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Büyük Fayanslara Özgürlük!

Tezgah araları için büyük ebatlı fayansları tercih listenizin tepesine taşımanızın vakti geldi.

  • 21 Temmuz,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 284 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Büyük karo denince çoğumuzun aklına ilk gelen zemin uygulamalarıdır. 2000'lerin ortalarına kadar alışılagelmiş yaklaşım da buydu. Seramik fayans ve yer karolarının fiziki şartları bunu gerektiriyordu ancak Kale Seramik, Kalesinterflex ile birkaç milimetre inceliğinde ve metrelerle ölçülebilen fayans boyutlarına ulaşınca, büyük ebatlı fayansların zeminlerle sınırlanmış kaderi de değişmiş oldu; kullanım alanı modern mutfak ve banyoların duvarlarına, tezgah üstlerine ve tezgah aralarına doğru genişledi. Büyük ebatlı fayansların mutfak yüzeylerindeki avantajları ve estetik açıdan mekanlara kattıklarını okuduktan sonra onlara olan bakış açınız değişecek.

kaleseramik calacatta ice tezgah arasi marble mutfak

Büyük fayanslar, bir mutfak tasarımına doku veya desen eklemenin görsel olarak ilginç bir yolu olabilir. Bu tip ürünler mutfakta bir odak noktası oluşturmak için birebirdir. Mutfağınızın kolaylıkla en göz alıcı noktası olabilirler. Özellikle de fayanslar çevreleyen dolaplardan veya tezgahlardan farklı bir renk veya dokuya sahipse! Doğal görünümlü büyük ebatlı fayanslar, derz aralıkları olmaması sebebiyle tezgah arasında kullanıldığında yakalanması zor dramatik bir etki yaratabilir. Örneğin, tezgah arası olarak Kalesinterflex Calacatta Ice gibi büyük bir levhaları kullanarak, kusursuz mermer görünümü ve dokusunun kesintisiz devamı mutfağınızda lüks ve seçkin bir his yaratacaktır.

Mekan tasarımlarında odak noktanızı süreklilik üzerine kurmak estetik bir alan yaratmak için etkili bir başlangıçtır. Tezgah arasında büyük fayans kullanmak da, bu süreklilik duygusunu pekiştirir. Aynı büyük karoyu tezgahta ve varsa ada tezgahında, yan yüzeylerinde kullanmak, aynı malzemenin mutfak boyunca sürekli akışını sağlayarak tasarıma uyumlu ve ahenkli bir görünüm verecektir. Benzer şekilde, tezgah arası ve mutfak zemininde aynı büyük karoyu kullanmak, iki alan arasında bir süreklilik duygusu ve görsel bağ kuracaktır. Devamlılık veya süreklilik adına ne dersek diyelim, bunu tek düzelikle karşılaştırmamak gerekir. Aynı tip büyük fayansları farklı renklerde ve farklı zeminlerde uygulayarak, mutfak dolaplarının rengiyle dengeli bir palet yaratıp renkli ama süreklilik hissini sunan, ahenkli alanlar yakalayabilirsiniz. Kale’nin Innovation Matte Orange, Calacatta 2.0 ve Luxury Cement’in zemin, duvar ve tezgah arkasında aynı anda kullanımının getirdiği uyum, hem devamlılık hem de renkliliğin birlikte var olabileceğinin şık bir kanıtı.

Büyük ebatlı fayans ve karolar daha az parça ve birleşme noktası ile uygulandığı için yüzeylere daha kesintisiz ve bütüncül bir his veriyor. Parça parça, kendini tekrar eden düzenler içinde görmeye alıştığımız tezgah arası yüzeylere taze bir yaklaşım ve yeni bir nefes getiriyor. Bu kesintisiz yekpare görünüm mekanınıza genişlik ve derinlik hissi katarken, lüks bir alan algısı da yaratıyorlar.

t-one by kale seramik buyuk boyutlu slab mutfak tezgahi

Diğer bir önemli nokta da büyük porselen levhaları tezgah aralarında kullanarak elde edilebilecek zaman ve maliyet tasarrufudur. Büyük fayansların montajı, küçük karolara göre daha hızlı ve daha kolaydır. Döşenecek daha az karoyla, doldurulacak daha az derz hattı vardır, bu da kurulum süresini ve işçilik maliyetini azaltacaktır. Bu tip fayanslar birim bazında küçük karolardan daha ucuz olabilir ve daha az karo kullanmak, genel olarak daha az malzemeye ihtiyaç duyulduğu anlamına gelir. Malzemenin kendisinde maliyet tasarrufu sağlamanın yanında daha az tüketerek sürdürülebilir ve çevreci bir fayda da elde etmiş olursunuz. Derz dolgusu ve birleşim yeri az büyük karoların temizlenmesi ve bakımı, küçük karolara göre daha kolaydır. Tezgah aralarının düzenli olarak temizlenmeye ihtiyaç duyan alanlar olduğunu hesaba katarsak büyük fayansların hem efor, hem zaman hem de maliyet açısından uzun vadede hesaplaması zor olumlu getirileri olacaktır.

ahsap gorunumlu duvar ve tezgah arasi, brut beton zemin, luks mutfak ic tasarimi, beyaz dolaplar

Mutfak tezgah arasında büyük karolar kullanmak, hem tezgahta hem zeminde aynı ya da eşleşecek tercihler yapmanızı kolaylaştırır. Tekdüze bir renk paletine mecbur kalmadan da mutfak tasarımında bir süreklilik ve akış duygusu yaratmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda  mutfağınızda dikkatleri üzerine çekecek bir odak noktası oluşturmak için de başvurabileceğiniz bir malzeme tipi ve tasarım tercihidir. Maliyet ve kullanım avantajlarını iç mekan tasarımına getirdikleri çok yönlülükle bir araya getirince mutfağınızı yenilemek istiyorsanız büyük boy seramik fayanslarla yapabileceklerinizi bir düşünün deriz. 

granit, mermer, quartz, kuvars, mutfa tezgahi kaplama materyal
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler