icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Klasik Ev Trendleri

Klasik evler denince akla gösterişli kıvrımlar, varaklı aynalar ve kadife perdeler geliyor. Ancak durum artık değişti.

  • 8 Nisan,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 790 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Klasik evlerin dekorasyon dili

Klasik evler denince akla gösterişli aksesuarlar, görkemli mobilyalar, koyu renk ağır perdeler ve kristaller gelir. Halbuki bugün klasik tarz denince bu bahsettiğimiz görüntünün çok daha yalın ve şık hali karşımıza çıkmakta. Çünkü klasik, bir yaşam tarzıdır aynı zamanda, peşinden asalet ve kaliteyi, zamana meydan okuyan eşyaları, değerli parçaları da getirir. Lüksist yaşamla özdeşleşen bu tarz, sadece dekorasyonla değil, yüksek tavanlı, geniş odalı, büyük pencereli, alçı motifli bir mimariyle de birleşince hakkını verir.

klasik tarzin yalin ve sik hali, desensiz ve dokusuz mobilya ve aksesuarlar, pastel tonlarin kullanimi

Klasik evlerde mobilyalar nasıl olmalı?

Düz hatlara sahip L formlu bir kanepeyi klasik evlere yakıştıramayız. Bu tarz evlerde fabrikasyon bir üretimden çok, özel olarak yaptırılmış, masif ağaç ayaklarından, kaplanan kumaşına kadar kaliteli bir işçilik göze çarpar. Eski Fransız model tasarımlar, antika parçalarla kombinlenir. Günümüzde tüm bu atmosfer içinde sadelik de vardır. Her köşenin tıka basa dolduğu bir dekorasyon tarzından çok az ama öz mobilyalar yer alır. Ortada 6-8 kişi için hazırlanmış bir oturma grubu, cam kenarında 2 kişilik bir sehpa düzeneği, parlak cilalı, masif, ince ayaklı yemek masası tercih edilir. Zarafet mekânın tümünde hissedilir.

klasik tarz kahverengi ve yavru agzi kumasli berjer

Klasik evler için aksesuar seçimi

Klasik evlerin aksesuarları sıradan bir mağazadan alınmış ticari ürünlerden seçilmez. Aile yadigarı, hikayesi olan parçalarla antika eşyalar ön plandadır. Duvarda imzalı sanat eserleri, onları aydınlatan kristal lambalar vardır. Bu seçki ev sahibinin geçmişinden izler taşıdığı gibi, başka hayatlara eşlik etmiş değerli parçalar da sunar. Osmanlı tuğralı eski bir hançer, XIV. Louis çizgisinde bir konsol, Regency stiline gönderme yapan vazolar kullanılabilir. Geçmişten farklı olarak, bu aksesuarlar modern bir kabuk içinde sergilenir.

antika ve detaylari fazla cerceveler, avize, etajer, kitaplik ve aksesuarlardan olusan klasik tarzda calisma odasi

Klasik evlerin renk ve desen seçkisi

Bir odaya girdiğinizde tarz hakkında ilk değerlendirmeyi renk seçkisiyle yaparız çünkü göz, mobilya detaylarından, malzeme seçiminden önce rengi algılar. Eskinin klasik evlerindeki koyu renk skalası bugün yerini açık renklere bıraktı. Klasik dekorasyon tarzındaki günümüz evlerinde, özellikle duvar renklerinde krem tonları ağır basıyor. Böylece seçilen özel parçalar öne çıkıyor ve mobilya detayları fark ediliyor. Mobilyaların tekstil kaplamalarında chenille veya kadife kumaşlar, desenlerde Osmanlı motifleri ön planda. Sanatsal etkilere sahip iri çiçek desenleri perdelerde, Anadolu motifleri halılarda göze çarpar. Tümünün bir anlamı, bir hikayesi, zamana yenilmemiş bir popülerliği vardır. 

yeni klasik tarzin ozellikleri ince detaylar ve dokular icermeyen sade beyaz renkte klasik tarz banyo mekani
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler