icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyolarda SPA Etkisi Verecek Dokunuşlar

Suyla gelen iyilik hali yani SPA kültürünü kendi banyonuzda oluşturup günlük tüm sıkışmışlık hissiyle dolu anlarınızda sıyrılabilir, dış dünyayla bir süre bağınızı koparmanın iyi gelen yanıyla yenilenebilirsiniz. Öyleyse gelin, banyolarımızda birkaç dokunuşla SPA etkisini nasıl güçlendirebiliriz onu konuşalım.

  • 20 Şubat,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 115 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
ahsap banyo dolabi, banyo tasariminda yesil saksili ev bitkileri

Eskiye kıyasla, her geçen yıl artan bir çeşitlilikle renklenen bir hayatımız var. Bu renklilik, beraberinde hızlı ve pratik olmayı da getiriyor. Diğer yandan elbette daha fazla stres ve sorumluluk da eklendiğini unutmamak gerek. Bu yoğun günlük koşuşturmacalar içinde her daim dengede ve iyi bir hal ile kalmak, bu hal ile yaşamayı becerebilmek için kendimize bakma anlarına ihtiyaç duyuyoruz. Bir durup soluklanmak, biraz ara vermek ya da nefes alma ihtiyacı... Adını tek bir tanım içinde verebilmek pek mümkün olmasa da bu durma anlarına ihtiyacımız olduğu konusunda hemfikiriz.

İmkân ve yaşam tarzlarının elverdiği ve tamamen kişisel detaylara göre şekillenen bu anlar, rutinlerimizle birlikte bizi ihtiyacımız olan enerjiyi geri getirmek konusunda besliyor. Daha güçlü, daha dayanıklı ya da daha dengede kalabilmek için kendimize bakmak şart. Bu konuda ilk akla gelen anlardan biri ise bedenimize ve dolayısıyla ruhumuza gösterdiğimiz özen... Banyomuzda tamamen kendimizle baş başa kaldığımız bir alan, bir an ya da günlük rutinlerden bahsediyoruz. Özellikle adını sıkça duyduğumuz SPA atmosferinin yarattığı iyilik halinden ilham alıyoruz bu içeriğimizde.

kale homemade aromaterapi isbirligi naturel surdurulebilir aromatik banyo dus urunleri

Banyoları SPA alanlarına dönüştürmek

Latince kökenli kelimelerin baş harflerinden oluşan SPA kavramı, “Selus Per Aqua” tanımıyla Türkçe’de “Sudan Gelen Sağlık” olarak karşılık buluyor. Hem ruh hem de bedenimiz için bu iyilik haline destek verecek ortamı sağlamak için bazı adımlar olsa da her çözüm kendi banyonuzla uyumlu olmayabilir elbette. Elinizden geldiğince ve kişisel ihtiyaçlarınızı ön planda tutarak yaptığınız seçimlerle banyonuz, adeta bir arınma alanına dönüşebilir. Bu, güne başlama ya da günü bitirme anlarınıza düzenli eşlik ederek en verimli rutininizi oluşturacak.

Böyle bir alan kurgusu için destekleyici olacak bazı kavramlara ihtiyacımız var, her şeyden önce. Bunlar, duyularımızı destekleyen seçimlerden oluşuyor. Yani mis kokular, düzenli ve sakin bir alan, doğru renk seçimleri, sessizlik ya da rahatlatıcı melodiler, rahatlığımızın ön planda olduğu ve sadece kendimize hizmet eden detaylar... 

Rahatlama alanları: Banyolar

İlk adım olarak eğer imkanınız varsa banyonuzda duvarlarınızda tamamen karolara yer vermek yerine bir malzeme çeşitliliğine giderek yumuşatılmış bir mimari tercih edebilirsiniz. Elbette bu detay zeminler için geçerli olmayacak fakat duvarlarınızın en azından orta bölümünden tavana uzanan yarısını ya da ayna ve lavabo bölümünü neme dayanıklı ahşap paneller, duvar kağıtları ya da duvar boyalarıyla zenginleştirebilirsiniz. Karo seçimlerinde de daha doğadan ilham alan desen ve geçişleri tercih ederek yumuşatılmış bir kurgu elde edebilirsiniz.

İkinci adım olarak ise renk seçimlerini konuşmadan hemen önce bazı detayları kontrol etmemiz gerekiyor. Eğer gün ışığıyla doğrudan bağlantılı bir banyonuz varsa bu pencere alanını mümkün olduğunca sade ve ön planda tutacak bir düzende kullanabilirsiniz. Eğer gün ışığıyla bağlantınız yoksa dolgu ışıklarıyla farklı köşelerde yumuşak aydınlık alanlar elde edebilirsiniz.

Renk seçimleriyle SPA etkisi

Gelelim hangi renkleri tercih etmemiz gerektiğine... Kuşkusuz bir SPA etkisinden söz ediyorsak eğer rahatlık, ferahlık, temizlik ve arınma kavramlarını göz önüne alarak seçimler yapmalıyız. Beyaz ve ekru renklerinin başrolde olduğu bir renk paletinde doğaya ait renklerin pastel tonlarıyla açık renkli ve sakin bir renk geçişi elde edebilirsiniz. 

Bu renk seçimlerini hangi materyallerle de destekleyebileceğimize bir bakalım: Açık ve orta tonlu renklerde neme dayanıklı ahşap dokunuşlar, siyah ya da parlak koyu renklere gitmeyen metaller ve elbette yumuşatan etkisiyle hasırlar, sepetler, bambular... Bu doku zenginliğinin ortak noktası kesinlikle tabiattan aldığımız donelerden oluşuyor olması. Çünkü kendimize dönme anlarında kendi doğamızın dış dünyayla bir bütün olmasına dikkat etmek, önemli püf noktalarından biri.

banyoda ahsap duvar paneli, kuvet uzeri ahsap tepsi, aromaterapik kokular, dogal yaglar

Aksesuar seçimleriyle son dokunuşlar

Tüm bu ana temayı belirledikten sonra küçük seçimlerimizle büyük anlar yaratmanın gerekliliğini konuşabiliriz. Tamamen doğal malzemelerden tercih edebileceğiniz bir yıkanma ritüelini ele alalım: Organik lifler, içeriği temiz duş jelleri ve şampuanlar, aromaterapi yağlarıyla desteklediğiniz masaj karışımları, doğal içerikli mumlar... Diğer yandan kendilerine banyolarda yaşama alanı bulabilen bitkilerin eşsiz dokunuşunu da es geçmemelisiniz. Örneğin her daim banyonuzda bulunduracağınız birkaç dal okaliptüs, nemli ortamda ferahlatıcı ve şifalı bir koku yayıyor.

Yalın ve düzenli bir banyo dekorasyonunda birkaç küçük aksesuarı sergilemek için raf alanları oluşturabilir, mumlarınızı da burada kullanabilirsiniz. Bu aksesuar bölümünde de elbette genel seçimlerinizdeki gibi doğaya atıfta bulunan objeler seçmek akıllıca olacak.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler