icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Kalabalık Aileler İçin İkiz Lavabolar

Sabah erken saatlerde iş ve okula yetişmek için acele eden aile bireylerine zaman kazandıran ikiz lavabo sistemlerini mercek altına aldık.

  • 2 Aralık,2021
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1510 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Genellikle ebeveyn banyoları için tercih edilse de kalabalık ailelerin ortak kullandığı banyolar için de zaman kazandıran bir özelliktir ikili lavabo sistemleri. Eğer banyo mekanınızın alanı iki lavabolu bir yüzeye izin veriyorsa siz de ikiz lavabo kullanmayı düşünebilirsiniz.

siyah ahsap tezgah uzeri yuvarlak lavabo ve ankastre armatur

İkiz lavaboyu nasıl yaptırabilirim?

İkiz lavabo yaptırmak için farklı bir tasarım aramanıza gerek yok. Seçtiğiniz her hangi bir lavabo ve batarya modelinden iki tane alarak bu çözümü uygulayabilirsiniz. Burada ihtiyacınız olan geniş bir tezgah ve lavaboların altına gelecek dolap tasarımına karar vermek. Aynı tezgah üzerinde iki lavabo kullanabileceğiniz gibi, iki ayrı tezgah da yaratabilirsiniz. Tesisat açısından lavaboların yan yana olması tercih edilir. Ancak siz, banyonuzun şekline göre lavaboları karşılıklı da koyabilirsiniz.

Tek bir büyük lavaboya iki adet aynı tarz batarya bağlayarak da yapılan çözümler var. Bunun için seçeceğiniz lavabonun aynı anda iki kişinin kullanabileceği kadar büyük olması gerekir. Yerden kazandıran iyi bir fikir olarak aklınızın bir köşesinde bulunsun.

kahverengi ahsap tezgah uzeri ikiz lavabo ve ahsap cerceveli yuvarlak formlu ayna iceren banyo mekani

Herkes kendi alanında

İkiz lavabo sistemlerini kullanırken, karışıklık olmaması için çiftlerin hep aynı lavaboyu kullanması önerilir. Böylece yakındaki dolaba kendi kişisel bakım eşyalarınızı yerleştirebilir ve karmaşayı önlemiş olursunuz. İki lavabo arasında separasyon amaçlı bir set yapabilir, bunu tezgahtan yukarıya doğru ya da tezgahtan daha alçakta uygulayabilirsiniz.

mermer yuzeyli banyoda tek genis bir tezgah uzeri ikiz lavabo, ankastre batarya ve buyuk ayna

Peki ya mahremiyet?

İkili lavabonun olduğu banyolarda tuvaletin kapalı bir bölmede olması, sistemin çalışmasını kolaylaştırır. Banyo planlarında kapalı bir tuvalet ve kapalı bir duş alanı mekânın en arka bölümünde yan yana çözülebilir. Böylece lavabolar için hem yeterince alan kalır, hem de kullanıcıların mahremiyeti korunmuş olur.

Mermer duvar ve zemin karolu banyoda ikiz mermer lavabo

Tamamlayıcı aksesuarlar

İkiz lavabo düzenlerinde her şeyi çift düşünmeniz gerek. Her iki lavabonun üzerinde bir büyük ya da iki küçük ayna olmalı, kendi alanı için yeterli bir aydınlatması, priz sistemi, yeterince raf ve dolap alanı ile havluluğu olmalı. Hatta zemin halısını bile çift düşünmeniz gerek.

siyah beyaz banyoda tek buyuk tezgah uzeri ikiz lavabo, armatur, ayna ve aksesuarlar
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler