icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Seramikte Sürdürülebilirlik

Kale Grubu, sürdürülebilir bir gelecek için etki odaklı döngüsel projelere yatırım yaparak ve #İyiBakDünyana diyerek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünyayı miras bırakmak istiyor.

  • 20 Mayıs,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1364 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Sürdürülebilirlik kavramı, zamanla doğanın yok olduğunu fark ettiğimizde başlatılmış olan bir akım. Hayatın her anını, dünyada yaşayan her insanı, yapılan her işlemi kapsadığı için global bir hareket. Diş fırçalarken suyu açık bırakmamak gibi kişisel bir davranış modelinden, fabrikaların atıklarının tekrar kullanıma dönüştürülmesi gibi dev boyutlu kararlara varan bir dağılımı var. Her ülke bazı kanunlarla, her şirket bazı kararlarla, her insan bazı alışkanlıklarla doğayı korumak adına adımlar atıyor. Bunu sürdürülebilir bir dünya için yapıyor.

canakkale seramik royal marble mermer gorunumlu zemin seramigi

Her geçen gün daha fazla insan, seçimlerinin, içinde yaşadıkları çevreyi nasıl etkilediğinin farkına varmakta ve yaşam tarzını buna uygun olarak değiştirmekte. Sadece kişisel alışkanlıklarını değiştirmekle kalmıyor, kullandığı markalardan da daha sürdürülebilir üretim yöntemleri talep ediyor ve norm haline gelen çevreye zararlı uygulamalara karşı durmaya çalışıyor. 

Bu tarz kişisel seçimler zamanla büyük firmaları harekete geçirdi ve üretim, dağıtım hatta çıkan atıkların değerlendirilmesine kadar bütün süreçlerde çevreye zarar vermeyecek uygulamalar hızla yaygınlaştı.

mutfak zemininde canakkale seramik ornament serisi cini motifli yer karosu

Sertifikalı ve çevreci üretimler

Kale Grubu da gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için sürdürülebilir bir davranış modelini hayata geçirdi. Ürettiği malzemelerin çevresel etkilerini detaylı olarak ortaya koyan Kaleseramik, dünyaca kabul gören Çevresel Ürün Deklarasyonu (Enviromental Product Declaration- EPD) ve duvar karosu ürün gruplarında Sağlık Ürün Deklarasyonu’nu (HPD) Türkiye'de alan ilk firma oldu.

Dünyanın en prestijli yeşil bina derecelendirme sistemlerinden biri olan LEED sertifikalarının daha üst seviyesini temsil eden HPD sertifikası, binalarda sağlık seviyesinin yükseltilmesini amaçlayan Well sertifikasının en önemli şartlarından biri olarak kabul ediliyor.

canakkale seramik woodream serisi ahsap gorunumlu zemin seramigi

Kullanıcılar aldıkları ürünün içeriğini merak ediyor

Pandemi öncesinde Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun öncelikli gündemi olan küresel ısınma ve sürdürülebilir üretim konuları, pandemiyle birlikte daha fazla önem kazandı. Bugün artık mimarlar, yatırımcılar ve kullanıcılar, malzeme seçimi yaparken, yapı malzemesinin içeriğini ifşa eden üreticileri tercih ediyor. Kaleseramik yıllardır ‘başka bir dünya yok’ prensibi ile tasarımdan üretime tüm faaliyetlere bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak için üretimden ticarete, tedarik zincirinden verimliliğe kadar ekonomiye yön veren her çarkı, çevreye ve doğaya saygı çerçevesinde yürütmeye çalışıyor. Bu kapsamda Kaleseramik Ar-Ge Merkezi, yenilikçi ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda, atıkların önlenmesinden hammaddeye, son üründen malzeme ve süreç iyileştirmelerine kadar sektöre yön verecek birçok inovatif projeyi yürütüyor ve destekliyor.

kaleseramik t-one by kale koleksiyonu ince ve mermer gorunumlu seramik ile mutfak adasi kaplama

Üretim tesislerinde yapılan iyileştirmeler sonucunda Kaleseramik tesisi 2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “Türkiye’nin En Verimli Endüstriyel Tesisi” seçildi. Geri kazanım oranlarında %70’lerin üzerinde artış sağlayarak hem üretim süreçleri için gerekli olan su ve enerji tüketimlerinde tasarruf elde ediyor hem de hammaddelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanıyor.

banyoda lavabo arkasi canakkale seramik wabi shiro serisi floral desenli dogal renklerde seramik kullanimi

Üretim süreçlerini şeffaflaştırarak, 6 ana üretim kategorisindeki ürünlerinde bağımsız kuruluş tarafından onaylı EPD (Çevresel Ürün Beyanı) alarak, sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir kilometre taşına ulaştı. 5 ürün grubunda standardı en yüksek İç Hava Kalitesi testinden başarıyla geçince “GREENGUARD GOLD” sertifikası almaya hak kazandı. Yapı-Endüstri Merkezi tarafından verilen, ‘Smart’ yaklaşımıyla ortaya çıkardığı ‘Kale Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet’ ürünü Türk yapı sektörünün Oscar’ı olarak ifade edilen ‘Altın Çekül’ü aldı.

Her şey daha sürdürülebilir bir dünya için…

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler