icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Saflığı ve Hijyeni Anlatan Beyaz Banyolar

Daima duru, daima zarif, daima cool... Beyazın banyoya taşıdığı anlamları ve beyaz bir banyo yaratmanın inceliklerini konuşalım mı?

  • 28 Ekim,2021
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 1155 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Renk trendleri, dekorasyona hareket katan, farklı tonların gruplandığı paletlerle bir tema oluşturmaya yarayan, özgün mekân senaryoları üreten önemli verilerdir. Ancak renk trendleri ne derse desin, popülaritesini hiç kaybetmeyen bir renk var: Beyaz. Özellikle banyo gibi temizliği, hijyeni, arınmayı hedef alan bir mekânı başta sona beyaz renkle donatmak, tercih listesindeki zirveyi kaybetmiyor. 

Banyo dekorasyonunda beyaz rengi kullanmanın en güzel yanı, ister country veya İskandinav, isterse modern veya minimalist olsun, tüm stillerde harika sonuçlar doğurabilmesi. Elbette ki her mekân tasarımında olduğu gibi, bembeyaz banyolar yaratmanın da belli kuralları var.

Klinik görünümünde bir banyo yerine, arınmış, duru bir ifade almış, yenilenmeye davet eden bir banyo için önce ana hatları beyaz renkle kurgulamalısınız: Bunlar, yüzeyler, sistemler ve mobilyalardır. Duş veya küvet gibi sistemler zaten çoğunlukla beyaz üretilmektedir; bu kategorilerde beyaz, neredeyse belirleyici renktir. Duvar fayanslarında ve zemin seramiklerinde ise yine beyaz renkte ama farklı modellerin kombinasyonlarını yaratarak mekâna boyut ve hareket katabilirsiniz.

Beyaz duvar ve yer karosu iceren beyaz banyo

Özellikle zeminlerde beyaz seramikler kadar beyaz renkte mermerler veya beyaz renkteki ahşap görünümlü seramikler de tercih edilebilir. Ek olarak, beyaz banyo dolapları, beyaz raflar veya beyaz saklama-depolama çözümleri de yine baştan sona beyaz olması istenen banyo dekorasyonunda belirleyicidir. Eğer dekorasyona farklı ton vurguları katmak istiyorsanız, beyaz renkle patine boyanmış, biraz da kendi ham rengini taşıyan sepetlerle istediğiniz hareketliliği yakalamış olursunuz. Aksesuarlarda ve tekstillerde ise beyaz görünümü yormayan yumuşak bir bej, adaçayı yeşili, duman grisi gibi beyazla iyi koşabilecek tonları değerlendirebilirsiniz. Batarya ve diğer armatürlerde ise beyaz rengin en iyi tamamlayıcısı kromdur.

Sade ve aydinlik beyaz banyo ic mekani

Beyaz banyo dekorasyonunun en çok ihtiyaç duyduğu faktörlerden bir diğeri ise gün ışığıdır. Yoğun güneş ışığı alan bir banyoya sahipseniz bu detay, avantaj hanenize yazılır. Çünkü beyaz rengin banyoda yarattığı manevi algı, gün ışığının enerjiyi yükselten etkisi ile tamamlanır. Baştan sona beyaz renkte bir banyo dekorasyonu yaratmanın bir başka altın kuralı ise mekânı sade tutmaktan geçmektedir. Yani yığılmamış, daralmamış, hava akımını dolaştıran, kalabalıktan kurtulmuş, hareket alanı tanıyan, yalın bir düzen, mekânın sadeliği için önemlidir.

Beyaz banyo mobilyalari zemin ve duvar dosemesi

Şayet beyaz rengin bu saf güzelliğini kendi banyonuza taşımak istiyorsanız size birkaç ürün önerimiz var: Modern ve minimal çizgileri takip eden bir stiliniz varsa Kale Banyo ailesindeki Stora, Bond, Idea 2.0, Casilla, Vista, Noventa, Krea, Kino ve Fold gibi geniş bir mobilya seçkisinden faydalanabilirsiniz. Biraz daha klasik formları tercih ediyorsanız Kale Banyo'daki Miro, Anglosaxon ve Victorian mobilya serileri, beyazın benzersiz zarafetini banyonuza taşıyacaktır. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler